Δήμαρχος Πεντέλης στο ΘΕΜΑ 104,6: Η κατεύθυνση της φωτιάς έδειχνε από την αρχή αυτό που έγινε στο Μάτι

fotia-mati-nixta

«Το λιγότερο είναι να σου προκαλεί γέλιο ότι έλεγαν πως η φωτιά θα πάει προς Διώνη και Διόνυσο» πρόσθεσε ο δήμαρχος Πεντέλης

Την εκτίμηση ότι όσες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη φωτιά στο Μάτι, όπως ότι η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στις 18:07 της 23ης Ιουλίου έστελνε φαξ στην περιφέρεια ζητώντας ενισχύσεις προς Διώνη και όχι προς Μάτι, «δείχνουν την πλήρη πλήρη απώλεια του ελέγχου στον χώρο των επιχειρήσεων» εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου.«Εγώ άκουγα τι λέγανε. Εγώ από την πρώτη στιγμή - βρέθηκα στο σημείο έναρξης της φωτιάς μέσα σε τρία λεπτά - δήλωσα ότι η φωτιά θα πάει στη θάλασσα. Η κατευθύνση της φωτιάς έδειχνε αυτό που έγινε» πρόσθεσε ο κ. Στεργίου.

«Το λιγότερο είναι να σου προκαλεί γέλιο ότι έλεγαν πως η φωτιά θα πάει προς Διώνη και Διόνυσο» πρόσθεσε ο δήμαρχος Πεντέλης.

Όπως είπε, μάλιστα, δίπλα του ήταν ο διοικητής του 12ου πυροσβεστικού σταθμού.

Όλα, κατά τον κ. Στεργίου, δείχνουν «οργάνωση και λειτουργία ενός συστήματος το οποίο δείχνει διαχρονικά δεν υπάρχει συντονισμός και επικοινωνία των εμπλεκόμενων φορέων στο πεδίο των επιχειρήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ο "ειδικός" κύριος Στεργίου

είναι αυτός που εδήλωνε στις 26 Ιουλίου στο Θέμα 104,6 ότι βρέθηκε στο σημείο απ΄όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά ελάχιστα λεπτά από το ξέσπασμά της, είδε το κομμένο καλώδιο από το απαρχαιωμένο δίκτυο της ΔΕΗ στην περιοχή και εκτιμά ότι η φωτιά που «εξερράγη σαν ατομική βόμβα» ξεκίνησε από αυτό και μάλιστα το κατήγγειλε και στην Πυροσβεστική. Τώρα διαβάζουμε ότι η ανάκριση στρέφεται κατά κατοίκου της περιοχής που έβαλε να κάψει ξύλα και ξερόκλαδα με 8 μποφόρ, προκαλώντας την πυρκαγιά, και προσπάθησε μετά να εξαφανίσει τα ίχνη. Να μάς εξηγήσει ο κ. Δήμαρχος αν αληθεύουν αυτά που έλεγε στις 27 Ιουλίου ή αυτά που λέει η ανάκριση και, εαν είναι το δεύτερο σωστό, γιατί βγήκε στις 27 Ιουλίου και έλεγε αυτά που έλεγε αποπροσανατολίζοντας την συζήτηση (τουλάχιστον) ως υποτιθέμενος αυτόπτης μάρτυς;

Gt

Η δήλωση «οργάνωση και λειτουργία ενός συστήματος το οποίο δείχνει διαχρονικά δεν υπάρχει συντονισμός και επικοινωνία των εμπλεκόμενων φορέων στο πεδίο των επιχειρήσεων» είναι πολύ "soft". Θα ήταν σωστή εαν διατυπωνόταν ως εξής: "οργάνωση και λειτουργία ενός συστήματος το οποίο δείχνει διαχρονικά ότι είναι τοποθετημένοι οι λάθος άνθρωποι στις λάθος θέσεις". Το πρόβλημα κύριοι δεν είναι η... συννενόηση (τσακωμένοι, μουτράκια, περιοχές ευθύνης, ποιός θα δώσει πρώτος την εντολή αλλιώς δεν κινείται τίποτα), αλλά η λήψη των σωστών αποφάσεων την κατάλληλη στιγμή. Και φυσικά το μεγαλύτερο επιχειρησιακό πρόβλημα δεν εντοπίζεται στη βάση, αλλά στα ανώτερα κλιμάκια της διοίκησης - ηγεσίας. Στα εύκολα όλοι αρχηγοί και μάγκες με παράσημα, τιμές και στολές. Στα δύσκολα εξαφανισμένοι/εκτός τόπου και χρόνου. Απολύτως απαράδεκτη εικόνα διοίκησης (προσώπων και μοντέλου λειτουργίας) για Ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή η σαπίλα των τελευταίων 60 χρόνων πρέπει να σταματήσει, αλλιώς θα... τελειώσουν οι κάτοικοι της χώρας αυτής.

Κκ

Ο κουντουλακος αλλα ελεγε. Οτι δεν υπαρχει κινδυνος. Τελικα θα συννοηθειτε;;;;;.

nik

οπως να τον πεταξεις ορθιος θα σταθει σαν την γατα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης