Το ΣτΕ άναψε το «πράσινο φως» για την επέκταση και βελτίωση της μαρίνας Πύλου

μαρινα-πυλου-ταιπεδ

Σήμερα, η μαρίνα Πύλου, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου, έχει την εικόνα εγκατάλειψης όπως αναφέρεται στην στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Το «πράσινο φως» άναψε μεν το Συμβούλιο της Επικρατείας για να ξεκινήσουν τα έργα επέκτασης και βελτίωσης της μαρίνας Πύλου.

Ειδικότερα, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αφού επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση γενικού προγραμματικού σχεδίου και στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μαρίνας Πύλου, με την υπ΄ αριθμ. 140/2018 γνωμοδότησή του το έκρινε νόμιμο.

Πάντως, όπως λένε γνωρίζοντες μεγαλοεπιχειρηματίες το έργο μάλλον διαφαίνεται ασύμφορο.

Σήμερα, η μαρίνα Πύλου, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου, έχει την εικόνα εγκατάλειψης όπως αναφέρεται στην στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μετά την εκτέλεση των προβλεπομένων έργων η μαρίνα θα μπορεί να εξυπηρετήσει 129 σκάφοι διαφόρων κατηγοριών. Δηλαδή θα εξυπηρετεί λιγότερα σκάφη από ότι εξυπηρετεί σήμερα, με μόνη τη διαφορά ότι θα μπορεί να προσεγγίζει μεγαλύτερος αριθμός σκαφών μεγάλου μεγέθους, καθώς θα γίνουν έργα εκβαθύνσεις και επέκτασης (θαλάσσιας και χερσαίας) της μαρίνας, ενώ οι νέες εγκαταστάσεις θα καλύπτουν τις διεθνείς προδιαγραφές.

Παράλληλα, στην περιοχή της μαρίνας Πύλου προβλέπεται να κατασκευαστούν μικρά συγκροτήματα τουριστικών καταλυμάτων, γήπεδα τένις, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, νυκτερινά κέντρα, κ.λπ.
Τα προβλεπόμενα έργα σύμφωνα με την μελέτη δεν έχουν επιπτώσεις στα αρχαία της περιοχής, ούτε στηn ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Χ.Π.

Αυτός ο ξεφτύλας ο κομμουνιστής βλαχοδήμαρχος των Πατρέων τί αήθεια κάνει για την δημοτική μαρίνα της πόλης που έχει όχι απλά εικόν εγκατάλειψης αλλά είναι εγκαταλελειμένη στην πράξη αφού τουλάχιστον 3-4 προβλήτες είναι από χρόνια ημιβυθισμένες και επικίνδυνες...??? Τελευταία μάλιστα γίνονται και στόχοι των γνωστό γύφτων (ναι, αυτών που προσπαθούν να τους εξωραίσουν ως ...."ρομα"..!!!) οι οποίοι ανενόχλητοι επιδίδονται σε πλιάτσικο των μετάλλων και ηλεκρικών εγκαταστάσεων...!! Αλήθεια τί κάνεουν οι υπάλληλοι του δήμου στην Μαρίνα..??? Μήπως οι δημότες της Πάτρας πρέπει να τον μυνήσουν και να τον φλομώσουν με αγωγές για εγκατάλληψη δημοτικής περιουσίας και για διαφυγόντα κέρδη του δήμου , αφού οι 3-4 αυτές προβλήτες θα απέφεραν στον δήμο ίσως και παραπάνω από 200.000 ευρώ ετησίως...??? Μήπως ο βλαχοδήμαρχος κομμουνιστής ψευτοδήμαρχος ενεργεί έτσι γιατί δεν τον απασχολούν οι ....σκαφάτοι..??? Μήπως όμως ξεχνά ότι από αυτούς με την άγρια φορολογία που τους έχει επιβληθεί, ταίζει τους πεινασμένους της πόλης του???? Μήπως πρέπει να ξυπνήσει ο βλαχοδήμαρχος γιατί οι αγωγές προσωπικές εναντίον του, έρχονται.....!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

police0

Το δράμα ξεκίνησε από τον χωρισμό του μαθητή της Β' Λυκείου με την κοπέλα του - «Να περνάτε καλά στη ζωή σας» έγραφε στο σημείωμά του, απευθυνόμενος στους γονείς του και στην αγαπημένη του