Έκκληση για βοήθεια στην Ελλάδα από τον πατριάρχη Ειρηναίο

rineos

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το σερβικό Πατριαρχείο, εκφράζεται η βαθιά θλίψη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τα θύματα των πυρκαγιών

Ο Πατριάρχης των Σέρβων κ. Ειρηναίος, απηύθυνε έκκληση προς το σερβικό λαό για την συγκέντρωση χρηματικής και υλικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους στην Αττική.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το σερβικό Πατριαρχείο, εκφράζεται η βαθιά θλίψη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τα θύματα των πυρκαγιών και καλούνται όλοι να συνεισφέρουν, ανάλογα με τις δυνατότητες τους, για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Αποτελεί χριστιανικό καθήκον να μοιραζόμαστε την δυστυχία και τον πόνο του πλησίον μας, χωρίς διακρίσεις, ιδιαίτερα του ομόθρησκου, αδελφικού ελληνικού λαού, που πάντοτε έσπευδε να μας βοηθήσει και ειδικά την δεκαετία του ΄90, τον περασμένο αιώνα, αλλά και αργότερα. Σας καλώ, άπαντες, να συλλέξετε χρηματική και υλική βοήθεια για τους πληγέντες απ αυτήν την καταστροφή. Πνευματικά μας τέκνα, σας καλούμε, μέσα στα όρια των δυνατοτήτων σας, να οργανώσετε στις ενορίες και τις εκκλησιαστικές επαρχίες τη συλλογή βοήθειας την οποία, στην συνέχεια, η Ιερά Σύνοδος της σερβικής Εκκλησίας θα παραδώσει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών» αναφέρεται στο μήνυμα του Πατριάρχη κ. Ειρηναίου.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, απηύθυνε επίσης έκκληση προς τις κατασκευαστικές σερβικές επιχειρήσεις, να προσφέρουν οικοδομικά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων, από την πυρκαγιά, κατοικιών, στην Αττική. «Είμεθα πεπεισμένοι ότι εμείς, οι ορθόδοξοι Σέρβοι, ένα έθνος που γνωρίζει από δεινά, θα κατανοήσει τον πόνο των αδερφών μας και θα επιδείξει έλεος και ευχαριστία για την παροχή έγκαιρης βοήθειας που σημαίνει πολλά για όσους την έχουν ανάγκη» καταλήγει ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος στο μήνυμά του.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Εκκληση .......για βοηθεια ....!!!!!!!

δηλ. αν καταλαβαινω σωστα .......καλει ΑΥΤΟΣ τους ΑΛΛΟΥΣ ....... , για να βοηθησουν . Τι ωραιος......!!!!!!!! που ειναι ....!!!!!!!!!!

@08.32@

ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ?

Άλκηστις

Ελπίζουμε να μαζευτούν τα απαραίτητα.Ευχαριστούμε τους Σέρβους φίλους μας και (τον πρόεδρο ή προθυπουργό τους;)για την βοήθεια που θέλησε να μας προσφέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

iexwvades_main01

Ακίνητο 11 στρεμμάτων ακριβώς πάνω στο «δαχτυλίδι», στη συμβολή με την Αττική Οδό - Κρυφός ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι επίδοξοι αγοραστές μπαίνουν με κωδικούς στο ειδικό site προκειμένου να καταθέσουν προσφορά μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος πλειοδότης

rbc0000

Η υπουργός Εργασίας ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε καφέ της πλατείας  Πλαστήρα - Ρουβίκωνας: «Συγχαίρουμε  την κυρία Αχτσιόγλου για την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου μνημονίου - Τίποτα δεν μας έχει πείσει ότι η δεξιά θα τα κατάφερνε καλύτερα»

48