Φωτογραφίες: «Strawberry Moon», η ξεχωριστή Πανσέληνος του Ιουνίου με φόντο το Σούνιο

Φωτογραφίες: «Strawberry Moon», η ξεχωριστή Πανσέληνος του Ιουνίου με φόντο το Σούνιο

Το strawberry moon παίρνει το όνομά του από το γεγονός ότι τον Ιούνιο ξεκινά η εποχή της συγκομιδής της φράουλας - Συμπίπτει με τον μήνα του θερινού  ηλιοστασίου

sunio0
Βράδυ 28ης Ιουνίου και η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού είναι γεγονός. Τον νυχτερινό ουρανό φωτίζει η... «strawberry moon», όπως είναι το όνομα του ολόγιομου φεγγαριού που συμπίπτει με τον μήνα του θερινού ηλιοστασίου, τον Ιούνιο.

Το strawberry moon, φεγγάρι «φράουλα» στα ελληνικά, παίρνει το όνομά του από το γεγονός ότι τον Ιούνιο ξεκινά η εποχή της συγκομιδής της φράουλας.

Τα διαφορετικά ονόματα που χρησιμοποιούνται για την πανσέληνο ανάλογα με τον μήνα που εμφανίζεται, προέρχονται από τους Ινδιάνους, οι οποίοι φαίνεται να χρησιμοποιούσαν το φεγγάρι προκειμένου να καθορίσουν τις εποχές.

Τα περισσότερα από τα ονόματα χρησιμοποιούνται για την περιγραφή των διαφορετικών φάσεων του φεγγαριού, που σχετίζονται με κάποια δραστηριότητα ή κάποιο γεγονός που συμβαίνει κατά την διάρκεια του μήνα, ένα "σύστημα" που έχει επιβιώσει ως τις μέρες μας.

Δείτε ονειρικές φωτογραφίες όπως τις κατέγραψε ο φακός στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο:







sounio1
sounio2
sounio3
sounio4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης