Νέες απειλές Ρουβίκωνα μετά την έφεση στην αθώωση για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου

rouvikwnas

Ο Ρουβίκωνας σχολιάζει την απόφαση του εισαγγελέα να ασκήσει έφεση κατά της απαλλακτικής απόφασης – Χαρακτηρίζουν «κάθαρμα» το δήμαρχο Τήνου και «κηφήνα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Επανεμφάνιση έκανε ο Ρουβίκωνας, με αφορμή την απόφαση του εισαγγελέα να ασκήσει έφεση κατά της αθώωσης 8 μελών της ομάδας για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου.

Σε ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της αναρχικής ομάδας επισημαίνουν ότι η άσκηση έφεσης δείχνει ότι «η αστική δικαιοσύνη δεν εμπιστεύεται ούτε και αποδέχεται τις αποφάσεις των δικών της παιδιών», ενώ θεωρεί ότι το μήνυμα που δίνει η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ότι «όποιος έχει φωνή ή ακόμα περισσότερο δράση που ενοχλεί το Βαθύ κράτος,θα διώκεται μέχρι να καταδικαστεί».

«Η νέα αυτή τακτική του κράτους να δικάζει ξανά και ξανά τους αγωνιστές,δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη», προειδοποιούν, ενώ κάνουν ειδική αναφορά στον Τάσο Θεοφίλου που έχει κληθεί εκ νέου από τις δικαστικές αρχές.

«Κηφήνας ο Μητσοτάκης, κάθαρμα ο δήμαρχος Σύρου»

Τα μέλη του Ρουβίκωνα βάλλουν ευθέως κατά του προέδρου της ΝΔ, τον οποίο χαρακτηρίζουν «κηφήνα», καθώς «από την πρώτη μέρα της σύλληψής μας, έτρεξε να προσδώσει τα συγχαρητήριά του» στον δήμαρχο Τήνου, τον οποίο χαρακτηρίζουν «κάθαρμα» για την πολιτική βούληση που επέδειξε. Λίγες ημέρες πριν, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα είχε διαμηνύσει στον κ. Μητσοτάκη πως «Ότι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη, θα του το πούμε από κοντά και σύντομα».

«Κάθε φορά που θα πλήττονται οι άνθρωποι της τάξης μας,θα είμαστε εκεί. Όπου και αν χρειαστεί να φτάσουμε,όσες φορές και αν χρειαστεί να δικαστούμε, καταλήγει ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα αναφέρει:

«Πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Α.Πούλιος,αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα του για έφεση,κατά της απαλλακτικής απόφασης που λάβαμε από το Πρωτοδικείο Σύρου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημερωθήκαμε και εμείς οι ίδιοι από την έκθεση εφέσεως του εν λόγω αιρετού, “Τα στοιχεία δεν αξιολογήθηκαν ορθώς από το Δικαστήριο,με αποτέλεσμα την εσφαλμένη απόφαση της διαδικασίας”.Όπως ακούμε και βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα,η αστική δικαιοσύνη δεν εμπιστεύεται ούτε και αποδέχεται τις αποφάσεις των δικών της παιδιών. Δεν μπορούμε να πούμε πως εκπλησσόμαστε απ' την εν λόγω εξέλιξη,πόσο μάλλον όταν πριν λίγες εβδομάδες καλέστηκε ξανά σε δίκη ο σύντροφος,Τάσος Θεοφίλου. Χωρίς καμία πρόθεση να παραλληλίσουμε τις υποθέσεις και την βαρύτητα τους,λαμβάνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι όποιος έχει φωνή ή ακόμα περισσότερο δράση που ενοχλεί το Βαθύ κράτος,θα διώκεται μέχρι να καταδικαστεί. Η υπόθεση του Τάσου είναι ενδεικτική για το τι μπορεί να κάνει η δικαιοσύνη όταν σε θεωρεί εχθρό της.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, μαθαίνουμε από τον εισαγγελέα, πως “εισήλθαμε παράνομα σε κατάστημα δημοτικής υπηρεσίας και προκαλέσαμε διακοπή της ομαλής λειτουργίας”. Ουσιαστικά μας λέει πως οι δημοτικές υπηρεσίες δεν είναι ανοικτές για το κοινό όπως προβλέπεται,αλλά και ότι διεκόπη η λειτουργία του δήμου γιατί απασχολήσαμε για 5 λεπτά την αντιδήμαρχο Δεληγιάννη Αναστασία. Οι γελοιότητες και τα ψέματα τους δεν μας προξενούν καμία εντύπωση πλέον,αφού μάθαμε να ζούμε με αυτά και να τα αντιμετωπίζουμε. Ωστόσο θεωρούμε πως αυτή τη φορά ξεπέρασαν και τον ίδιο σιχαμένο εαυτό τους,καθώς μας καλούν να ξαναδικαστούμε γιατί είχαμε το θράσος να διαμαρτυρηθούμε για τον άδικο θάνατο δύο ανθρώπων της τάξης μας. Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής και του εισαγγελέα,όταν εισέρχεται ο Ρουβίκωνας σε μια δημοτική αρχή προκαλείται διατάραξη ομαλής λειτουργίας και χάος,ενώ όταν πεθαίνουν εργαζόμενοι του Δήμου είναι απλά Δευτέρα.

Aς πάρουμε όμως τα πράγματα λίγο από την αρχή. Τη Δευτέρα στις 30 του Απρίλη,δύο εργαζόμενοι στη καθαριότητα του δήμου Τήνου,σκοτώθηκαν από την πτώση απορριμματοφόρου,ενώ άλλος ένας κατέληξε στο νοσοκομείο. Σαν Ρουβίκωνας δεν έχουμε αυταπάτες. Για το λόγο αυτό σπεύσαμε στη νήσο της Τήνου,προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είναι ατυχήματα,είναι δολοφονίες με υπεύθυνους που έχουν όνομα και επίθετο...Τέτοιος είναι και ο Γιάννης Σιώτος, ο νέος δήμαρχος Τήνου,ψυχοπαίδι της ΝΔ και επί χρόνια μεγαλοδικηγόρος στις Κυκλάδες. Το εν λόγω κάθαρμα,όπως μας ενημέρωσε εντός των δικαστικών αιθουσών,τα απορριμματοφόρα δεν υποχρεούνται να περνάνε Κτέο,ενώ στην ερώτηση τι έπραξαν για τις οικογένειες των αποθανόντων,μάθαμε από την αντιδήμαρχο,πως διέγραψαν μία κλήση του μεγάλου υιού του νεκρού για να διευκολύνουν οικονομικά την οικογένεια. Φυσικά από το πανηγύρι υποκρισίας,δεν έλειψαν οι μεσίστιες σημαίες και η κατάθεση στεφανιών. Έλειψε όμως η απονομή δικαιοσύνης,η πρόληψη και επιβολή νέων μέτρων και κυρώσεων,ώστε να σταματήσουν επιτέλους να πεθαίνουν οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας.

Αφού λοιπόν πραγματοποιήσαμε τη παρέμβαση μας για όλους τους παραπάνω λόγους,δεχτήκαμε και τις συνέπειες της αστικής δικαιοσύνης,η οποία έπειτα από προτροπή του συνηγόρου και Αδερφού του δημάρχου,επέλεξε να μας κρατήσει και για 2η ημέρα,αυτή τη φορά στα κρατητήρια της Σύρου. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο ότι μέλος της ομάδας συνελήφθη στην Αθήνα ,όπου και κρατήθηκε ως ότου μεταφερθεί στον εισαγγελέα Σύρου.

Παρ' όλα αυτά,το σαθρό κατηγορητήριο απέτυχε παταγωδώς να στοιχειοθετηθεί ,με αποτέλεσμα την απαλλακτική απόφαση του δικαστηρίου. Κάτι τέτοιο όπως φάνηκε εκ των υστέρων,προκάλεσε σειρά αντιδράσεων στους φιλελεύθερους κύκλους του δημάρχου. Ήδη από την πρώτη μέρα της σύλληψης μας,ο κηφήνας Μητσοτάκης έτρεξε να προσδώσει τα συγχαρητήρια του στο Σιώτο για τη πολιτική βούληση που επέδειξε. Πόσο μάταια θα ήταν όμως όλα αυτά,όταν τα δικά τους δικαστήρια μας κρίνουν αθώους;Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα και τη κλήση του εισαγγελέα εφετών να ξαναδικαστούμε για το θανάσιμο αδίκημα της ρίψης φυλλαδίων. Ο άνθρωπος που δεν κάλεσε ούτε έναν από εκείνους που οδήγησαν συστηματικά έναν λαό στην ανέχεια με πληθώρα κακουργημάτων,καλεί το Ρουβίκωνα για ένα πλημμέλημα. Η νέα αυτή τακτική του κράτους να δικάζει ξανά και ξανά τους αγωνιστές,δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

Κάθε φορά που θα πλήττονται οι άνθρωποι της τάξης μας,θα είμαστε εκεί.

Όπου και αν χρειαστεί να φτάσουμε,όσες φορές και αν χρειαστεί να δικαστούμε».

ΣΧΟΛΙΑ (42)

ΚΑΚΙΩΝ

Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο να τροποποιηθούν τα άρθρα 477 και 479 ΚΠΔ, περί ασκήσεως εφέσεως από τον Εισαγγελέα, με την προσθήκη εδαφίων, εχόντων ως εξής: "Τα ανωτέρω δεν εφαρμόζονται εάν ο πρωτοδίκως καταδικασθείς είναι μέλος συλλογικοτήτων. Ο ορισμός των συλλογικοτήτων θα δοθεί με ΚΥΑ των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη". Στην δε αιτιολογική έκθεση να αναγραφεί: "Επειδή μερικοί είναι περισσότεροι ίσοι από τους ίσους και η οιαδήποτε επίθεση που πραγματοποιούν συνιστά ακτιβισμό, πρέπει να μην επιτρέπεται στον Εισαγγελέα να ασκεί έφεση κατά των καταδικαστικών και μόνο αποφάσεων" Εισηγητής να οριστεί ο κ. Κυρίτσης.

ΔΘΙΟΡΘΩΣΙΣ ΗΜΑΡΤΗΜΕΝΩΝ

Όπου "καταδικασθείς" νοείται "αθωωθείς" και όπου "καταδικαστικές" νοείται "αθωωτικές". Μετά τιμής: ΚΑΚΙΩΝ

Θραξ

κοιταξτε σε αυτο το σημειο ο ρουβικωνας εχει δικιο......ειδικα για την κακοσυντηρηση των κρατικων-δημοτικων οχηματων.....ποσες φορες δεν εχουμε αγανακτησει με τα λεωφορεια και τα αποριλλατοφορα...αληθεια αυτα γιατι δεν περνουν απο ελεγχο? εδω κανει τζιζ ετσι? ενα κρατος που διαρκως παρανομει ....ενα κρατος που αν οχημα του συγκρουστει μαζι σου ζητω που καηκες! ενα κρατος που εχει πινακιδες κυκλοφοριας για κλαματα...ενα κρατος που τις λακουβες και τα οδοστρωματα τα εχει γραμμενα εκει που δεν παιρνει...το μονο που λενε ειναι γοα την κακη οδηγικη συμπεριφορα.....ενω ειναι ανικανοι να προσφερουν στο κοινωνικο συνολο.....και οσον αφορα το δικηγορο των ξυξλαδων αντιλαμβανεται κανεις που παει η δουλεια......δεν γουσταρω ρουβικωνα αλλα εδω εχει δικιο!

ΑΔΩΝΑΡΟΣ

Ελα να σας βλεπω ρουβιτσες......μετα τις εκλογες με τις γοβιτσες σας !!!!!!

Ούτε στη Β. Κορέα.

Επανάσταση= Κοπροσκύλεμα και παρασιτισμός σε βάρος των εργαζόμενων, κοπαδιαστός αδερφίστικος τσαμπουκάς (εκ του ασφαλους), και "δημοκρατική" άσκηση βίας (τουλάχιστον) σε όσους διαφωνούν μαζί τους. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα στο καμένο από τους μπάφους ελλιπές μυαλουδάκι τους είναι ..ύψιστη κουλτούρα που καθήκον τους είναι να την εμφυτέψουν και σε εμάς τους ύπνους. ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ.

Σίγουρα όχι στην Ελλάδα λαθρέλληνα

Στη χώρα η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ της οποίας είναι γνωστή στα πέρατα της γης, έχουμε το γενίτσαρο χρυσαυγίτη να μας λέει ότι "Επανάσταση= Κοπροσκύλεμα και παρασιτισμός". Ξέρεις τι έλεγε για `σένα και τους ομοίους σου ο ΗΡΩΑΣ της επανάστασης (θα τον έχεις δει στα 5χίλιαρα): "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ"

διδάγματα ιστορίας

Ο Κολοκοτρώνης ήταν Ρουβίκωνας. Σίγουρα δεν θα είχε και τίποτα να χωρίσει με τους Τούρκους. Όλοι εργάτες ήταν.

Σαούλ

Αντισημιτικά σκουπίδια που θα πάνε όλοι τους φυλακή.

ΔΟΜΟΚΟΣ Γ

Κοριτσια ο κουλης εδω θα σας στειλει......μην φοβαστε ....μετα τον μηνα δεν τσουζει

Γιάννης Κ

Ηλίου φαεινότερο πλέον οι ρουβίκωνες αποτελούν τα τάγματα εφόδου του τσίπρα. Ήδη στα Εξάρχεια στήνεται το αρχηγείο τους όπου θα γίνονται στρατολογήσεις νέων μελών, θα σχεδιάζονται οι προσεχείς εγκληματικές τους δραστηριότητες κλπ. Τα παρακρατικά τάγματα εφόδου αποτελούν μέθοδο την οποία χρησιμοποίησαν όλα τα αυταρχικά καθεστώτα για την παραμονή τους στην εξουσία. Από τους μπολσεβίκους του Λένιν-Στάλιν και τα Ες Ες του Χίτλερ μέχρι τη στάζι του Χόνεκερ και τη σεκιουριτάτε του τσαουσέσκου. Μην απορήσετε αν σε λίγο θα θέσουν σε πλήρη αποστρατεία και την ΕΛ.ΑΣ.

Τι ψωνάρες είσαστε ,

μωρ’ αδερφέ μου , εσείς οι Ρουβίκωνες ; Πουλάτε την τρελίτσα σας , πετάτε τα χαρτάκια σας , καπνίζετε το τσιγαράκι σας και το παίζετε ήρωες - του γλυκού νερού- προστατευόμενοι του Τσίπρα ! Μπράβο παιδιά μου ! Ανατρίχιασα με τις παρεμβάσεις σας, σόφτ, αναρχική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ! Απορώ γιατί ασχολούνται μαζί σας , κακομαθημένα παιδάκια του Συριζαίου μπαμπά ! Προσωπικά σας θεωρώ κάτι μεταξύ μπάμιας και μελιτζάνας και αδιαφορώ πλήρως για τα ναζάκια σας !

Γιώργος

Δυστυχώς ότι κέρδισε η Ελλάδα τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης σε εθνική συνεννόηση και πρόοδο, το έχασε στα χρόνια των Συριζοανέλ. Τελικά οι γονείς μας είχαν δίκιο, οι αριστεροί είναι τα αρρωστημένα κακοαναθρεμμένα άτομα , με κακία για κάθε πρόοδο και τάξη.

y

φιλε ! λαθος εκτιμηση κανεις. Οι γονεις σου ειχαν καποιο μικρο δικιο (εφ οσον ψηφιζαν δεξια) , αλλα αυτοι οι συριζανελ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Καμουφραλισμενοι δεξιοι και ακροδεξιοι ειναι , συντοφοι και συμψηφοφοροι με τους γονεις σου. Θελει πολιτικη αναλυση, φιλε, το πραγμα.....και οχι ο,τι σου λεγανε οι γονεις σου. Η αριστερα ειναι τροπος ζωής...........οι συριζανελ ειναι τροπος ξεφτιλας,προδοσιας,ναιναιδισμου, πουλημενων πολιτικων, ναι σε ολα για μια καρεκλα κλπ..

y

.........Ρουβιζυριαιοι !!! αντε ακομα λιγο...............γιατι μετα το 19 θε κλασ.... μεντες. Οι επαναστατες και επαναστασεις ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ Π Ρ Ο Σ Τ Α Τ Ε Σ (Τοσκες,Τσιπρες, κλπ. ξεφτίλες !!!)..........αντες ακομα λιγο καιρο για να "δρατε ;;" προστατευμενοι απο τους μπατσούς του Τοσκα......μ ε τ α !!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

agrinios

Τα καρυοφύλλια και οι πιστόλες του 1821 με τα οποία ήταν αρματωμένα μέλη παραδοσιακού χορευτικού συλλόγου που συμμετείχαν στην παρέλαση είναι ακίνδυνα, καθώς δεν είναι οπλισμένα αλλά φέρουν τάπες που πυροδοτούνται με μπαρούτι 

system1

Ηλεκτρονική σελίδα, επώνυμο πελατολόγιο και ισχυρές διασυνδέσεις διέθετε το κύκλωμα πορνείας - Ο εγκέφαλος, η ανήλικη και οι ευκατάστατοι υπεράνω υποψίας πελάτες - Τι υποστηρίζει ο διαχειριστής της «ροζ» ιστοσελίδας

2