Μισή... απολογία της ΔΕΗ για το σκάνδαλο με τα ΕΛΤΑ

logariasmos_dei

«Φέρτε μας τις αποδείξεις πληρωμής μέσω ΕΛΤΑ και θα έχετε έκπτωση συνέπειας στον επόμενο λογαριασμό» καλεί τους καταναλωτές – Προτείνει στους πελάτες της να πληρώνουν ηλεκτρονικά 

Να προσέλθουν στα γραφεία της ΔΕΗ με τις αποδείξεις πληρωμής μέσω ΕΛΤΑ ζητά η επιχείρηση από τους καταναλωτές της, που έχουν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία, μετά το σκάνδαλο της μη έγκαιρης απόδοσης των ποσών που εισέπραξαν τα ταχυδρομεία.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ επισημαίνει ότι με την προσκόμιση της απόδειξης το θέμα θα τακτοποιηθεί και αφενός δεν θα γίνει διπλή χρέωση και αφετέρου, οι καταναλωτές δεν θα χάσουν την έκπτωση συνέπειας 15%, που εμφανίζεται στον επόμενο λογαριασμό.

Επίσης, συστήνει στους καταναλωτές της να προβαίνουν ηλεκτρονικά στην εξόφληση των λογαριασμών, μέσω της εφαρμογής e-pos, χωρίς χρέωση.

Πάντως εντύπωση προκαλεί ότι η ΔΕΗ, αν και ζήτησε «συγγνώμη» από τους καταναλωτές, επισημαίνει ότι «δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη» για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει:

Πληρωμές λογαριασμών μέσω ΕΛΤΑ


1. Τον τελευταίο περίπου χρόνο έχει ανακύψει πρόβλημα με τις εξοφλήσεις των
λογαριασμών πελατών της ΔΕΗ μέσω ΕΛΤΑ λόγω αστοχιών της εταιρείας αυτής.
Πρόβλημα το οποίο κατά καιρούς εμφανίζεται περισσότερο ή λιγότερο οξυμένο και τελευταία έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ ταλαιπωρούνται, ενώ και η ίδια η Επιχείρηση υφίσταται οικονομικές και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά η προσέλευση στα καταστήματά της με συνέπεια τη δημιουργία προβλημάτων στην εξυπηρέτηση αλλά και στο προσωπικό.

2. Η ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να επιλύσει το πρόβλημα με στόχο την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πελατών της και βέβαια την προάσπιση των συμφερόντων της, εξαντλώντας παράλληλα τα περιθώρια διαλόγου και καλής θέλησης έναντι μιας εμβληματικής επιχείρησης όπως τα ΕΛΤΑ. Ελπίζουμε ότι με την παρέμβαση όλων των αρμοδίων πλευρών το πρόβλημα θα διευθετηθεί σύντομα.

Τονίζεται ότι τα ΕΛΤΑ, βάσει νόμου και διαθέτοντας την απαιτούμενη άδεια είναι «εισπρακτικό ίδρυμα». Αυτό σημαίνει ότι εισπράττει αυτοδίκαια τους λογαριασμούς και της ΔΕΗ, όπως και άλλων φορέων χωρίς να χρειάζεται ειδική σύμβαση προς τούτο.

3. Από το πρώτο διάστημα που προέκυψε το πρόβλημα η ΔΕΗ μερίμνησε ώστε οι πελάτες της να μην υφίστανται καμία οικονομική ζημιά. Έτσι με την προσκόμιση στα καταστήματά μας της απόδειξης πληρωμής μέσω ΕΛΤΑ, το θέμα τακτοποιείται οπότε αφενός δεν γίνεται διπλή χρέωση και αφετέρου διατηρείται η έκπτωση συνέπειας 15%, η οποία εμφανίζεται στον επόμενο λογαριασμό.

4. Εναπόκειται στους ίδιους τους πελάτες μας να επιλέγουν τα ΕΛΤΑ ή όποιον άλλο φορέα επιθυμούν για την εξόφληση των λογαριασμών τους. Από την πλευρά μας τους συστήνουμε και τους καλούμε να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-pos, ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ, και βέβαια με απόλυτη σιγουριά και χωρίς καμία ταλαιπωρία και απώλεια χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη, ζητάμε συγνώμη από τους συνεπείς πελάτες μας για την ταλαιπωρία που υφίστανται, και τους καλούμε να προσέρχονται στα καταστήματά μας με κατανόηση και βεβαιότητα ότι το πρόβλημά τους θα τακτοποιηθεί

ΣΧΟΛΙΑ (10)

tipotas

επίσης η δεή τον προηγούμενο χρόνο αντί για 4 καταμετρήσεις σε πολλές περιοχές έκανε μόνο μία και πλήρωσε ο κοσμάκης μαζεμένους λογαριασμούς ενός έτους, το κόλπο είναι οργανωμένο, ο κόσμος θα αηδιάσει και θα πάει στις ιδιωτικές και οι υπάλληλοι της θα πάρουν εθελουσίες καμιά κατοστή χιλιάρικα ο καθένας

Μπανανία

Στα καταστήματα της ΔΕΗ οι ουρές δεν έχουν τέλος!!! Είναι αυτό που λένε : "και δαρμένος και γαμημ@@@ς"! Δεν έχουμε κανένα λόγο να παραμένουμε στη ΔΕΗ.Δεν έχουμε κανένα λόγο να πληρώνουμε στα ΕΛΤΑ.Τέλος!!!!

Dum Spiro Spero

ο συνήγορος του πολίτη , τι κάνει? ΞΥΠΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ. ΤΣΆΜΠΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ? ΚΟΥΝΉΣΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΆΤΗ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΚΛΟΠΉΣ

Μισή απολογία και καμιά λύση της προκοπής

Κι αντε εγώ νέα είμαι μπορώ και πληρώνω ηλεκτρονικά οι ηλικιωμένοι ρε κάφροι της ΔΕΗ τι θα κάνουνε; Και πιο συγκεκριμένα οι ηλικιωμένοι που μένουν μακριά από εμάς; Προσωπικά μένω Βόλο αλλά η 75χρονη γιαγιά μου μένει Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Περαία. Πως θα πάει Βούλγαρη ρε ζώα; Και της ζητάτε κιόλας να στηθεί στην ουρά ώστε να της διαγράψετε κάτι το οποίο έχει πληρώσει ήδη; Λίστα από τα ΕΛΤΑ είναι δύσκολο να πάρετε δηλαδή; Καταγγελία και πάλι στη ΡΑΕ διότι η ταλαιπωρία μας συνεχίζεται...

Νίκος

Δηλαδή εκτός ότι μας αναγκάζουν να ψαχνόμαστε να καταλάβουμε τι έγινε και δεν πληρώθηκε ο λογαριασμός, εκτός του ότι χάνουμε την έκπτωση, θα πρέπει και να πάμε να περιμένουμε και ώρες στην ουρά στα καταστήματα!!! Να χάσουμε και άλλα χρήματα. Ντροπή για την Ελλάδα! Ας πάρουν απο τα ΕΛΤΑ λίστες με ποιους έχουν πληρώσει, χωρίς να πάρουν υποχρεωτικά τα χρήματα και ας κάνουν μια διασταύρωση...αντί μιας μέρας δουλειά αποφασίζουν να ταλαιπωρήσουν χιλιάδες ώρες τους πολίτες.

Dum Spiro Spero

βρε αλητες , υπαρχουν χωρια που ενω εχουν κατάστημα ΕΛΤΑ κ ο κοσμος πληρώνει τον λογαριασμό, ΔΕΝ εχουν υποκαταστημα ΔΕΗ. Πρεπει να πανε σε αλλη κοντινη πόλη . Αν ειναι ομως ηλικιωμένοι , πως θα πάνε? Εχω την μανα μου 85 χρονων, αλήτες, στη Βονιτσα ,οπου πληρωνει εμπρόθεσμα το λογαριασμό στα ΕΛΤΑ και για να παει ΛΕΥΚΑΔΑ πρεπει να πληρωσει ΤΑΧΙ και εγω μένω 560 κμ μακριά .Πως θα τα πάρει πίσω? ΚΛΕΦΤΕΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΛΙΜΟΤΑΓΑΡΑ . ελπίζω να καταρρεύσει η ΔΕΗ μια ωρα νωρίτερα, να κλείσει και να απολυθούν όλοι.

Όχι ευχαριστώ..δεν θα πάρω!!

Αν ειναι δυνατόν! Κάτοιος κέντρου Αθηνών που πληρώνω εγκαίρως(?) τους λογ/σμούς μου μέσω ...ΕΛΤΑ για να αποφύγω τις ατελείωτες ουρές της Αριστείδου..που πάνε όλοι για ρυθμίσεις-διακανονισμούς...και να ξαναπάω τώρα για να επιβεβαιώσω οτι πλήρωσα εμπρόθεσμα ..πάλι με το ανάλογο στήσιμο...μπάς και με ελεήσουν...!

ΚΩΣΤΑΣ21

Να πάτε εσείς να στηθείτε κοπρίτες της ΔΕΗ στις ουρές εν έτι 2018.. Εάν χάσω την έκπτωση θα φύγω αμέσως από εσάς λαμόγια... ΑΜΕΣΩΣ

mastra

Θα πας στη ΔΕΗ, θα παρεις νουμερο και θα περιμενεις 5 ωρες ενα τεμπελόσκυλο να σου πει ότι "πάει την έχασες την έκπτωση, να μην πληρώνεις στο ταχυδρομείο" όπως είπαν σε εμένα; Που να το καταγγείλεις αυτό; Αμα δουλεύαν σε ιδιωτικη εταιρία θα τους είχαν πετάξει στο δρόμο.

Έλενα

Με τόσους πασόκους που πήρανε στο ΣΥΡΙΖΑ, νεκροανάστησαν και τον Κωσκωτά, αυτοί έχουν την κομπίνα στο αίμα τους. Ακούς εκεί, θέλουν τα κοθορνα να γινουν μεγαλοπάροχοι με τα λεφτά του κοσμάκη. Ούστ κοπρίτες, δεν γλυτωνετε τη φυλακή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kakokairia_main01

Σφοδροί άνεμοι, χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα - Εγκλωβίστηκαν οικογένειες στην Πάρνηθα - Διακοπές ρεύματος στην Αττική - Δεμένα τα πλοία στα  λιμάνια - Στα 140 χλμ/ώρα έφτασαν οι ριπές των ανέμων - Η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες - Πότε αναμένεται ύφεση των φαινομένων

xionia_main01

Καλά στην υγεία τους οι εγκλωβισμένοι στο καταφύγιο Φλαμπούρι στην Πάρνηθα  - Ριπές ανέμου πάνω από 140 χλμ/ώρα – Δείτε τον χάρτη -  Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κακοκαιρίας - Διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική

14