Μισή... απολογία της ΔΕΗ για το σκάνδαλο με τα ΕΛΤΑ

Μισή... απολογία της ΔΕΗ για το σκάνδαλο με τα ΕΛΤΑ

«Φέρτε μας τις αποδείξεις πληρωμής μέσω ΕΛΤΑ και θα έχετε έκπτωση συνέπειας στον επόμενο λογαριασμό» καλεί τους καταναλωτές – Προτείνει στους πελάτες της να πληρώνουν ηλεκτρονικά 

logariasmos_dei
Να προσέλθουν στα γραφεία της ΔΕΗ με τις αποδείξεις πληρωμής μέσω ΕΛΤΑ ζητά η επιχείρηση από τους καταναλωτές της, που έχουν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία, μετά το σκάνδαλο της μη έγκαιρης απόδοσης των ποσών που εισέπραξαν τα ταχυδρομεία.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ επισημαίνει ότι με την προσκόμιση της απόδειξης το θέμα θα τακτοποιηθεί και αφενός δεν θα γίνει διπλή χρέωση και αφετέρου, οι καταναλωτές δεν θα χάσουν την έκπτωση συνέπειας 15%, που εμφανίζεται στον επόμενο λογαριασμό.

Επίσης, συστήνει στους καταναλωτές της να προβαίνουν ηλεκτρονικά στην εξόφληση των λογαριασμών, μέσω της εφαρμογής e-pos, χωρίς χρέωση.

Πάντως εντύπωση προκαλεί ότι η ΔΕΗ, αν και ζήτησε «συγγνώμη» από τους καταναλωτές, επισημαίνει ότι «δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη» για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει:

Πληρωμές λογαριασμών μέσω ΕΛΤΑ


Κλείσιμο
1. Τον τελευταίο περίπου χρόνο έχει ανακύψει πρόβλημα με τις εξοφλήσεις των
λογαριασμών πελατών της ΔΕΗ μέσω ΕΛΤΑ λόγω αστοχιών της εταιρείας αυτής.
Πρόβλημα το οποίο κατά καιρούς εμφανίζεται περισσότερο ή λιγότερο οξυμένο και τελευταία έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ ταλαιπωρούνται, ενώ και η ίδια η Επιχείρηση υφίσταται οικονομικές και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά η προσέλευση στα καταστήματά της με συνέπεια τη δημιουργία προβλημάτων στην εξυπηρέτηση αλλά και στο προσωπικό.

2. Η ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να επιλύσει το πρόβλημα με στόχο την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πελατών της και βέβαια την προάσπιση των συμφερόντων της, εξαντλώντας παράλληλα τα περιθώρια διαλόγου και καλής θέλησης έναντι μιας εμβληματικής επιχείρησης όπως τα ΕΛΤΑ. Ελπίζουμε ότι με την παρέμβαση όλων των αρμοδίων πλευρών το πρόβλημα θα διευθετηθεί σύντομα.

Τονίζεται ότι τα ΕΛΤΑ, βάσει νόμου και διαθέτοντας την απαιτούμενη άδεια είναι «εισπρακτικό ίδρυμα». Αυτό σημαίνει ότι εισπράττει αυτοδίκαια τους λογαριασμούς και της ΔΕΗ, όπως και άλλων φορέων χωρίς να χρειάζεται ειδική σύμβαση προς τούτο.

3. Από το πρώτο διάστημα που προέκυψε το πρόβλημα η ΔΕΗ μερίμνησε ώστε οι πελάτες της να μην υφίστανται καμία οικονομική ζημιά. Έτσι με την προσκόμιση στα καταστήματά μας της απόδειξης πληρωμής μέσω ΕΛΤΑ, το θέμα τακτοποιείται οπότε αφενός δεν γίνεται διπλή χρέωση και αφετέρου διατηρείται η έκπτωση συνέπειας 15%, η οποία εμφανίζεται στον επόμενο λογαριασμό.

4. Εναπόκειται στους ίδιους τους πελάτες μας να επιλέγουν τα ΕΛΤΑ ή όποιον άλλο φορέα επιθυμούν για την εξόφληση των λογαριασμών τους. Από την πλευρά μας τους συστήνουμε και τους καλούμε να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-pos, ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ, και βέβαια με απόλυτη σιγουριά και χωρίς καμία ταλαιπωρία και απώλεια χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη, ζητάμε συγνώμη από τους συνεπείς πελάτες μας για την ταλαιπωρία που υφίστανται, και τους καλούμε να προσέρχονται στα καταστήματά μας με κατανόηση και βεβαιότητα ότι το πρόβλημά τους θα τακτοποιηθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης