Με το έτσι θέλω, τα ΕΛΤΑ... αρπάζουν τα χρήματα πολιτών που πληρώνουν τη ΔΕΗ!

taxidrommm

Οι καταναλωτές πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω ΕΛΤΑ αλλά αυτοί φαίνονται απλήρωτοι - Οι πολίτες χάνουν την έκπτωση συνέπειας και επιπλέον καλούνται να πληρώσουν τόκους για την εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών που έχουν αποπληρώσει κανονικά - Μεγάλο πρόβλημα κυρίως σε απομονωμένα χωριά της επαρχίας

Χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ εμφανίζονται να έχουν χρέη στην επιχείρηση, να χάνουν την έκπτωση έγκαιρης εξόφλησης ή ακόμα και να κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή»

Αν και οι καταναλωτές λαμβάνουν την απόδειξη πληρωμής των οφειλών τους και, μάλιστα όσοι είναι και εμπρόθεσμοι, αναμένουν και την έκπτωση του 15%, ωστόσο, στον επόμενο λογαριασμό εμφανίζονται τα προηγούμενα ποσά ως καθυστερημένες οφειλές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι εν λόγω καταναλωτές εμφανίζονται μάλιστα να έχουν επιβαρυνθεί με τόκους και συνειδητοποιούν ότι όχι μόνο έχουν χάσει την έκπτωση, αλλά και ότι κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτροδότησης.

Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ, προκειμένου να καλύψουν το δικό τους πρόβλημα ρευστότητας, δεν αποδίδουν τα χρήματα που εισπράττουν για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τον τελευταίο μήνα, καθημερινά στα ανά την επικράτεια καταστήματα της Επιχείρησης καταφθάνουν χιλιάδες καταναλωτές ζητώντας εξηγήσεις και τακτοποίηση των λογαριασμών τους.

«Μείζον πρόβλημα», λέει η ΔΕΗ

H πλευρά της ΔΕΗ αναγνωρίζει ως μείζον το πρόβλημα που δημιουργείται για τους καταναλωτές-πελάτες της.

«Είναι ένα πραγματικά δύσκολο ως προς τη διαχείρισή του θέματος, το οποίο θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα», επισημαίνει στην εφημερίδα στέλεχος της Επιχείρησης.

Προς το παρόν η οδηγία που έχει δοθεί στα καταστήματα της ΔΕΗ είναι να εκδίδουν ένα γραμμάτιο είσπραξης με το οποίο ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει μόνο το ποσό του τρέχοντος λογαριασμού. Παρόλα αυτά, δεν απαντάει ούτε στο πρόβλημα της απώλειας της έκπτωσης, ούτε επίσης και στις επιβαρύνσεις με τόκους καθυστερήσεων.

Σημειωτέον, ότι αντίστοιχη κατάσταση παρακράτησης χρημάτων από λογαριασμούς ρεύματος από τα ΕΛΤΑ είχε αντιμετωπίσει η ΔΕΗ και τον Μάρτιο του 2017, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται τότε στα 19,5 εκατ. ευρώ.

Το ποσό είχε αποπληρωθεί, κατόπιν εξώδικου που απέστειλε η διοίκηση της ΔΕΗ στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, μέσω του οποίου απαίτησε την τακτοποίηση της οφειλής υπό την απειλή της προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ έχει αναθέσει στα ΕΛΤΑ την εξυπηρέτηση των πελατών της για την πληρωμή λογαριασμών ρεύματος έναντι ετήσιας αμοιβής ύψους 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η ΔΕΗ συμψηφίζει το ποσό αυτό με τα ποσά που παρακρατούν τα ΕΛΤΑ για τους καταναλωτές, όμως το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Τα ΕΛΤΑ σχεδόν πριν από ένα χρόνο απέδιδαν την παρακράτηση των χρημάτων των καταναλωτών της ΔΕΗ σε πρόβλημα του ηλεκτρονικού συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών και στην έλλειψη ρευστότητας.

Αυτό που φαίνεται τελικά είναι ότι έχουν βρει έναν ιδιαίτερα αδόκιμο τρόπο να κλείνουν τις «τρύπες» στα οικονομικά τους, ενώ απαντούν εμμέσως ότι το πρόβλημα ρευστότητας προκύπτει από οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς τα ΕΛΤΑ.

Ερωτηθείσα η διοίκηση των ΕΛΤΑ από την «Κ» γιατί εξακολουθεί να παρακρατεί τα χρήματα των καταναλωτών της ΔΕΗ, αρνήθηκε να απαντήσει, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί «η πρόεδρος των ΕΛΤΑ να ανταποκρίνεται σε κάθε απορία που προκύπτει».

Πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, επισημαίνουν ότι τα ΕΛΤΑ εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ως δικαιολογία τα χρήματα που περιμένουν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και που αφορούν την αποζημίωση για την παροχή καθολικής υπηρεσίας.

Μόλις εκταμιευθεί το ποσό, το οποίο κύκλοι των ΕΛΤΑ υποστηρίζουν ότι θα γίνει άμεσα, θα εξοφληθούν και τα χρέη της εταιρείας προς τη ΔΕΗ. Το πρόβλημα ωστόσο φαίνεται ότι διογκώνεται καθώς χρονίζει, ενώ γεννάται η απορία γιατί δεν διακόπτει η ΔΕΗ τη σχετική συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, αφού δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

ΣΧΟΛΙΑ (78)

Ναι καλα...

Δεν ξερω αν καποιος ειπε οτι το προβλημα ειναι γνωστο πανω απο ενα χρονο και η ΔΕΗ δεν ενημερωσε/προειδοποιησε τους πελατες της να ΜΗΝ πληρωνουν στα ΕΛΤΑ. Εκαναν το κοροιδο σαν να μην γνωριζαν και αφησαν τους πελατες τους, ιδιως αυτους της μεγαλυτερης ηλικιας που "πληρωναν" αλλα δεν ηξεραν να ελεγχουν, απροστατευτους. Γιατι τα χρηματα που εδωσαν στα ΕΛΤΑ πλεον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και η ΔΕΗ θα πει "δεν πληρωθηκα". ΛΑΜΟΓΙΑ...

Βάσω 06/05/2018, 11:40

Μάθε πως δουλεύει το σύστημα με τις πάγιες εντολές και μη λες ότι να'ναι για δερβεναγάδες και λοιπά κλισέ. Κανείς δεν έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σου. Η Τράπεζα δίνει εντολή και ξενοιάζεις. Μην χαραμίζεις τον χρόνο σου σε ουρές. Βάλε την τεχνολογία να δουλεύει για σένα.

ΒΣ

Το κάνουν επίτηδες για να προωθήσουν το δικό τους ρεύμα και να φαίνεται ανταγωνιστικό έναντι της ΔΕΗ. Εισαγγελέας δεν υπάρχει; έχω πάει για αυτό το λόγο στη ΔΕΗ και το ξέρουν ότι γίνεται εδώ και πολύ καιρό αλλά κανένας δεν ασκεί διώξεις

ΠΡΟΣ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

375 ΠΚ: Υπεξαίρεση.

@ Βάσω 05/05/2018, 22:00

Ποιον δερβέναγα βρε χαζούλα. Την ευκολία σου βάζεις. Άσε...πήγαινε και στήσου στην ουρά εν έτη 2018. Τόσα εργαλεία σας παρέχουν και σεις εκεί, ουρά και σφραγίδα για να είσαι σίγουρη.

Βάσω

δερβεναγα βάζεις, γαιδουρι.....σ'αρεσει-δεν σ'αρεσει, αυτό είναι............ουστ απο εδω για να καθαρίσει η κοιωνία

Κοιτάξτε να δείτε

Τα ΕΛΤΑ έχουν μισθό 2500€ τον μήνα τουλάχιστον. Αυτός ο μισθός θα βγει πάση θυσία. Αν αυτό σημαίνει να κλέβονται τα λεφτά του κόσμου αυτό και θα γίνει. Εξάλλου είναι κρατικά και σαν την ΕΡΤ, σε μια κομμουνιστική χώρα τύπου Ελλάδα μπορούν να επιβιώσουν παρα το απίστευτο αυτό επιχειρηματικό πλάνο τους

Ρε

Η ΔΕΗ εχει στη σελιδα της δωρεαν ηλ. Πληρωμη χωρις ebanking.

Φωτοπουλοτσολιάς

Θα πληρώσετε και θα πείτε και 2 τραγούδια μουζίκοι . Hesta La Victoria Siempre

Και εγώ την πάτησα πριν δύο μηνες

Μου ερχόταν ο λογαριασμός με χρεωμένο σε παρένθεση κ τον ήδη προεξοφλημενο. Πήγα κ παραπονεθηκα στην ΔΕΗ κ μου είπαν να πάω να τον πληρώσω στην τράπεζα γιατι έχουν προβλημα με τα ΕΛΤΑ. Γιατί λοιπόν αφού το πρόβλημα υπάρχει από την αρχή του χρόνου δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση η δεηδε να μην εξοφλεί ο κόσμος τους λογαριασμούς τους στα ΕΛΤΑ? + Ότι παίρνουν κ προμήθεια 80 λεπτά. Βέβαια είναι η χαμηλότερη αλλά έπρεπε να ενημερώσουν τον κόσμο κ όχι να παθαίνεις εγκεφαλικό μόλις ανοίγεις το φάκελο κ βλέπεις το ποσό υπερτιμημένο. Ανευθυνότητα κ προχειρότητα παντού. Να βγουν να ζητήσουν συγνώμη οι υπεύθυνοι κ να ενημερώσουν τον κόσμο.

Γαιδούρι

Εν έτη 2018 κάθεται το κάθε γίδι στους ουρές και πληρώνει λογαριασμούς. Τραπεζικό λογαριασμό δεν έχετε ρε να κάνετε μία πάγια εντολή. Καταλαβαίνω για τους ηλικιωμένους...οι υπόλοιποι;

Xαχαχα

Είμαι γίδι; Που τα πληρώνω με ΕΛΤΑ;

Ναι καλα...

Ναι! Φαε τωρα το σανο σου....

Βάσω

το όνομα που χρησιμοποιείς φανερώνει και την ιδιότητα σου..................τι πρόβλημα έχεις που κάποιος πληρώνει τους λογαριασμούς του μέσω ΕΛΤΑ (ανεξάρτητα το ότι δεν υπάρχει από τα ΕΛΤΑ όσον αφορά την απόδοση των χρημάτων στην ΔΕΗ). και εγώ την έχω πατήσει..........εσύ είσαι και γαιδούρι και γίδι

@

Την πάτησες και το παίζεις κι' έξυπνη...γι' αυτό λέω...γίδι μου...

Βάσω

την πάτησα, γιατί αν το γνωρίζα δεν θα πήγαινα όπως και όλοι οι υπόλοιποι....δυστυχώς δεν φταίνε μόνο τα ΕΛΤΑ αλλά και η ΔΕΗ, που δεν ενημέρωσε για τα προβλήματα αυτά.............αλλά βρε γαιδούρι, γιατί να κάνουμε πάγια εντολή σε τραπεζικό μας λογαριασμό και να βάλουμε την ΔΕΗ και όποιο άλλον ανάλογο φορέα δερβέναγα στον όποιο τραπεζικό λογαριασμό διαθέτουμε???????? γαιδούρι και γίδι είσαι μεταξύ άλλων που έχεις βάλει δερβέναγα στον τραπεζικό σου λογαριασμό........ αντε να βοσκήσεις και άσε μας ήσυχους πλέον

ΚΩΣΤΑΣ21

Το να πάει κάποιος στα ΕΛΤΑ με πολλούς λογαριασμούς, διαφορετικών υπηρεσιών που σε αναγκάζει να πας σε 2-3 τράπεζες ή καταστήματα ενώ στα ΕΛΤΑ ξεμπερδεύεις με την μία το σκέφτηκες όνε; Φταίει ο κόσμος ή το ρδελομπού που ζούμε; Για αυτό δεν πάει μπροστά αυτός ο τόπος, γιατί αντί για τα ΕΛΤΑ π.χ. κατηγορείς τον κόσμο...

@

Ποιους λογαριασμούς δεν μπορείς να πληρώσεις μέσω web banking και πρέπει σώνει και καλά να πας στα ΕΛΤΑ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xeiropedes-andras

Ο 39χρονος αγρότης προκάλεσε άθελά του τη μεγάλη πυρκαγιά η οποία κατέκαψε 60 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης  το μεσημέρι της Κυριακής

astynomia

Σε έλεγχο που έγινε στο ΙΧ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και αμέσως μετά στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά 237 γραμμάρια ηρωίνης και ζυγαριά ακριβείας

agrinios

Τα καρυοφύλλια και οι πιστόλες του 1821 με τα οποία ήταν αρματωμένα μέλη παραδοσιακού χορευτικού συλλόγου που συμμετείχαν στην παρέλαση είναι ακίνδυνα, καθώς δεν είναι οπλισμένα αλλά φέρουν τάπες που πυροδοτούνται με μπαρούτι