«Βράζει» η Μυτιλήνη: Πορεία των κατοίκων για την επίσκεψη Τσίπρα - Στο δρόμο και αντιεξουσιαστές

«Βράζει» η Μυτιλήνη: Πορεία των κατοίκων για την επίσκεψη Τσίπρα - Στο δρόμο και αντιεξουσιαστές

Συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Σαπφούς - Υπόμνημα από τον δήμαρχο - Ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις

IMG_20180503_190616
Πορεία πραγματοπποίησαν  κάτοικοι της Μυτιλήνης προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα πραγματοπούσε  την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Λίγο μετά τις 8:30, διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία Τσίπρα, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγο με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και σπρέι πιπεριού προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος, ενώ σιγά σιγά οι διαδηλωτές αποχωρούν.


Παράλληλα, σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter ο ανταποκριτής του Spiegel,  αντιεξουσιαστές κάλεσαν σε αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες, έχοντας συγκεντρωθεί στο σημείο με κράνη, μαντήλια και καδρόνια με κόκκινες σημαίες.

Η Μυτιλήνη είναι από νωρίς σήμερα το πρωί «νεκρή» πόλη, αφού ακόμη και τα περίπτερα παραμένουν κλειστά και τα ρολά των καταστημάτων είναι κατεβασμένα.

Κλείσιμο


Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν πώς και πώς τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν έντονα για τα δύο θέματα που τους «καίνε», το προσφυγικό και τον ΦΠΑ, ενώ περιμένουν φυσικά όχι απλά υποσχέσεις, αλλά λύσεις.

Το κείμενο της πρόσκλησης στη διαδήλωση αναφέρει και τα αιτήματα των κατοίκων, που αφορούν την αποσυμφόρηση του νησιού από τους πρόσφυγες που παραμένουν στην Μόρια, αλλά και την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ.

«Εφτασε η ώρα που οι κάτοικοι, οι φορείς και οι επαγγελματίες της Λέσβου, ενωμένοι σαν μια γροθιά πρέπει να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου», ότι πρέπει επιτέλους η Λέσβος να βρει άμεσα λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα και επί προσθέτως να μην γίνει καμία αύξηση στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ από το 17% που είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου στο 24%», σημειώνουν.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης