Λέκκας στο ΘΕΜΑ 104,6: Ο σεισμός στο Καπανδρίτι είναι συνέχεια των δονήσεων που έγιναν τον Ιανουάριο
Τόνισε ότι «έχει σημασία ότι δεν γίνεται διασπορά των επικέντρων και έτσι δεν θα μεταναστεύσει η δραστηριότητα στον Ωρωπό ή το Νότιο Ευβοϊκό»
Ως συνέχεια των σεισμών που σημειώθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου στην περιοχή του Μαραθώνα χαρακτήρισε στο ΘΕΜΑ 104,6
ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας τον σεισμό των 4,1 Ρίχτερ το βράδυ της Κυριακής με επίκεντρο το Καπανδρίτι
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στο βορειοδυτικό άκρο της Πεντέλης προς τη Σταμάτα ενώ είχαν προηγηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα δεκάδες δονήσεις με μεγαλύτερη αυτή των 3,8 Ρίχτερ στην ακτογραμμή Ραφήνας-Νέας Μάκρης.
Όπως εξήγησε «έχουμε έχουμε ένα σύστημα ρηγμάτων που δραστηριοποιείται και δίνει αυτούς τους μικρούς σεισμούς».
Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτά τα ρήγματα δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερους σεισμούς».
Ο κ. Λέκκας τόνισε ακόμα ότι «έχει σημασία ότι δεν γίνεται διασπορά των επικέντρων και έτσι δεν θα μεταναστεύσει η δραστηριότητα στον Ωρωπό ή το Νότιο Ευβοϊκό» υπενθυμίζοντας σε άλλη συνέντευξή του ότι το ρήγμα του Ωρωπού είχε δώσει το 1960 σεισμό 6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι