Ηλεία: Οι πυρκαγιές που θύμισαν 2007 μπήκαν από κατοίκους που έκαιγαν κλαδιά ελιάς

Αυτό κατήγγειλε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας - Στις χαράδρες δίνουν τη μάχη οι πυροσβέστες - Διώξαμε τις φλόγες μέσα από τις αυλές των σπιτιών δηλώνει στο ΘΕΜΑ 104, 6 ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Στην καταγγελία ότι οι φωτιές που απείλησαν χωριά και σπίτια στην Ηλεία την Κυριακή ξεκίνησαν από κατοίκους που έκαιγαν κλαδιά από ελιές έκανε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Όπως είπε ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ, υπήρξε «πλήθος συμπατριωτών μας που πήγαν να κάψουν κλαδιά με αυτό τον καιρό». «Είναι εγκληατική αμέλεια, δεν μπορεί να γίνεται εδώ με αυτή την την ιστορία. Πριν από έναν μήνα, είχαμε 3 που έφτασαν στο αυτόφωρο αλλά οι υπόλοιποι δεν συνετίζονται» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιόπουλος.

«Ξύπνησαν εφιάλτες του 2007 και όπως είπε ο πρόεδρος του χωριού τέτοια απειλή ούτε τότε δεν είχαμε» πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Μιλώντας τέλος για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα είπε ότι «έχουμε σήμερα μια καλύτερη ημέρα. Πέταξαν τα πρώτα καναντέρ γιατί χθες ο αέρας ήταν 8 μποφόρ» ενώ όπως είπε το μέτωπο είναι προς το χωριό Καλυβάκι.


Στις χαράδρες δίνουν τώρα τη μάχη οι  πυροσβέστες

Στις χαράδρες εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στην Ηλεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν την Κυριακή και απείλησαν και σπίτια στο χωριό Σκιλλουντία.

«Τα πύρινα μέτωπα είναι σε χαράδρες. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα γιατί χθες δεν είχαμε την ευτυχία να τα έχουμα μαζί μας» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος.

Όπως εξήγησε η φωτιά καίει την περιοχή «απέναντι από το στάδιο της Αρχαίας Ολυμπιας προς τη νότια Ηλεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο η φωτιά είναι σε ύφεση καθώς «δεν έχουμε τον αέρα που είχαμε χθες». «Έχει καεί μια μεγάλη περιοχή, ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα» πρόσθεσε ο κ. Μπαλιούκος. Επιβεβαιώνοντας το πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας είπε ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα, διώξαμε τις φλόγες μέσα από τις αυλές των σπιτιών» προσθέτοντας ότι «κανένα σπίτι δεν έπαθε ζημιά».
Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της πυροσβεστικής στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Φρίξα Ηλείας  επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και 2 οχήματα ΟΤΑ.

Δραματικό το βράδυ
Δραματικές ήταν οι ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στην Ηλεία με την τεράστια πυρκαγιά, που ξέσπασε από το απόγευμα της Κυριακής, να μπαίνει στο χωριό Σκιλλουντία και να καίει τα πρώτα σπίτια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκυλλουντίας, ενώ στη Φρίξα σταμάτησε εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική

Δραματικές ήταν οι ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στην Ηλεία με την τεράστια πυρκαγιά, που ξέσπασε από το απόγευμα της Κυριακής, να μπαίνει στο χωριό Σκιλλουντία και να καίει τα πρώτα σπίτια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκυλλουντίας, ενώ στη Φρίξα σταμάτησε εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την ΠυροσβεστικήΤην ίδια ώρα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς εκτός από τη Σκιλλουντία και στις περιοχές Φρίξα και Καλυβάκια, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

ilialive.gr - Φωτιά σε σπίτι στην Σκιλλουντία 2Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό το φως... λάμπας πετρελαίου, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, των αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Γεωργιόπουλου και Μητρόπουλου, του δημάρχου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων κ. Μπαλιούκου, του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας κ. Παπασωτηρίου και συνεργατών τους στην Σκιλλουντία.

Από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμμετείχαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος κ. Κυριακόπουλος και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας κ. Πετρούτσος.
Από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμμετείχαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος κ. Κυριακόπουλος και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας κ. Πετρούτσος.

Τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, μετέφερε στους πυροσβέστες ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, στο περιθώριο της σύσκεψης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε άμεση και συχνή ενημέρωση για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της καταστροφής στον πολύπαθο νομό.

Ενημερώθηκε τόσο από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, όσο και από το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ενώ είχε επαφή και με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Κατσιφάρα.

iliaoikonomia.gr - Φωτιά στην Σπιάντζα Πύργου 15-4-2018


Κατά τη διάρκεια της νύχτας αποκαταστάθηκε και η ηλεκτροδότηση στο χωριό της Σκιλλουντίας.

Δύσκολη ήταν νωρίτερα η κατάσταση καθώς εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια έξω από τη Σκιλλουντία εξαιτίας της πυρκαγιάς που μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε ανεξέλεγκτη.

ilialive.gr - Εκκενώνεται η Σκιλλουντία


Η φωτιά είχε φτάσει στα πρώτα σπίτια και η μάχη που έδιναν οι πυροσβέστες με τις φλόγες ήταν σκληρή αν συνυπολογιστεί και η ένταση των ανέμων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μέτωπο της φωτιάς είχε μετακινηθεί προς τα χωριά Σκιλλουντία και Νέα Σκιλλουντία, ενώ νωρίτερα είχαν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες, στην περιοχή Φρίξα της Ηλείας.

Οι κάτοικοι του χωριού Σκιλλουντία είχαν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του χωριού και απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία η οποία με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα ενημέρωνε για την εκκένωση ή την απομάκρυνση από τα επικίνδυνα σημεία.

Δείτε βίντεο: Ηλεία: Οι πυρκαγιές που θύμισαν 2007 μπήκαν από κατοίκους που έκαιγαν κλαδιά ελιάς
Ηλεία: Οι πυρκαγιές που θύμισαν 2007 μπήκαν από κατοίκους που έκαιγαν κλαδιά ελιάς

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Geo

Απλά πράγματα αφού υπάρχουν ανεγκέφαλοι που επαναλαμβάνουν Τάο ίδιο έργο ένα κοστολόγιο από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και οι καταστροφές που έπαθαν μέσω εφορίας και παρακράτηση της επιδότησης τότε μόνο θα συνετίσει όλους αλλά και τους υπόλοιπους σε όλη την χώρα. Αρκετά ανεχόμαστε και πληρώνομαι.

ο Σόιμπλε φταίει

Σταματήστε να γράφετε σαχλαμάρες, δεν φταίνε οι άνθρωποι αυτοί. Φταίει ο Σόιμπλε. Εκατό τοις εκατό φταίει. Και αυτός και η άλλη η κυρά Άνγκελα. Αυτοί οι δύο φταίνε. Και θα σας πω και γιατί: γιατί έβαλαν στο Ελλαδιστάν μνημόνια ΜΟΝΟΝ για καμμιά 50-100ριά χρόνια. ΜΟΝΟΝ! Τι να σου κάνουν 50-100 χρονάκια; Τίίίίί; Εσείς φταίτε! Μνημόνια ρεεεεε! Μνημόνια μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα θέλει ο γραικύλος ελληνάρας (το ελληνάρας ΟΧΙ με κεφαλαίο "ε"), μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος, μπας και γίνουν άνθρωποι οι καραμπουρτζόβλαχοι, που πήρανε -με δανεικά βεβαίως βεβαίως!- από μία "μερσεντέ" ο καθένας και ξημεροβραδυάζονται στα καφενεία και στα κ@λόμπαρα τύπου "καλλοναί εξ Ανατολικής Ευρώπης". Ουστ γίδια, δεν θα γίνετε άνθρωποι ποτέ σας...

Αισχίνης

Εν έτει 2018 δεν υπάρχουν Δασικοί Χάρτες.... αν και από το 1930 σχεδόν υπάρχουν λεπτομερείς αεροφωτογραφίες για όλη τη χώρα..... Όλοι οι αγρότες είναι καταπατητές δασικών εκτάσεων..... Με την εμφάνιση δε των χωματουργικών μηχανημάτων δεν περιορίζονται απλά στο να αποψιλώνουν μία δασική έκταση αλλά και να μπαζώνουν ρέματα, κοίτες ποταμών κ.ο.κ. Η δε ανεξέλεγκτη και υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων, η οποία λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη ένταση κάθε χρόνο, έχει οδηγήσει στην δηλητηρίαση του υδροφόρου ορίζοντα και στον αφανισμό σχεδόν πολλών ειδών άγριας πανίδας (τσίχλες, βατράχια,χελώνες, σκατζόχοιροι, νυφίτσες κ.ο.κ.). Μιλάμε για όργιο περιβαλλοντικών εγκλημάτων από τους επί μία ζωή συστηματικούς επιδοτούμενους φοροφυγάδες......

Όχου μωρέεεε!

Σου λένε εκεί οι κάτοικοι, δε πάνε να καούν τα πάντα! Δε θα χρειαστεί να ξανακάψουμε και κλαδιά, ούτε να μαζέψουμε, ούτε να κλαδέψουμε ελιές! Οι επιδοτήσεις να είναι καλά και χαλαράααα!

Τελης Κουναμουτας

Δεν είναι ντροπη να είναι καποιος κουτος η ηλιθιος η επικινδυνος για την δημοσια ασφαλεια , απλα τι πραξεις κανει Ο κρατικος μηχανισμος να προστατευσει τις ανθρωπινες ζωες , για παραδειγμα τα λαμπρα δικαστρονια και οι εισαγγελεις Θα λυπηθουν του ψωριαρηδες βρωμερους γερους η τους ηλιθιους πακιστανους για την ωρα την κακια ( φυσαγε με 8 μποφορ και του Λαλακα του ηρθε να καψει κλαρια να κανει μπαρμπεκιου και ότι άλλο θελησε , απλα λογο της ατιμωρησιας ας μην ασκουνται διωξεις Δεν εχει νοημα , στον Παρνθηα φετος έναν ηλιθιος τσοπανης εβαλε φωτια με εννεα μποφορ νοτια να ζεσταθει , πριν από 25 χρονια σχεδον από το ιδιο σημειο αλλα σεπτεμβριο μηνα με διαφορα 150 μετρα στην ευθεια μια άλλη παρεα εκανε μπαρμπεκιου με χταποδι και εκαψε την μιση παρνηθα φυσικα ασκηθηκαν δειωξεις από τα δικαστρονια και του εισαγγελεις κανεις δεν τιμωρηθηκε και κανεις δεν θα τιμωρηθει , αρα προς τι η αγωνια των κατοικων για κατασβεση πυρκαγιων από το κρατος , το καλυτερο να αφηνουν οι πυροσβεστες τις φωτιες να καινε σπιτια , περιουσιες ανθρωπους και ισως καποτε να βαλουν μυαλο .

dhmos

Ηλίθιοι καραβλαχοι, καταστρεφουν τα πάντα. Έχουν και δικαίωμα ψηφου όλοι οι καθυστερημένοι.

Αμέλια, my aςς

Κατά σύμπτωση, όλους τους πιάνει η προκοπή να κάψουν τα κλαδιά τους όταν φυσάει τρελά. Αγρότες άνθρωποι που έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή στους κάμπους είναι δυνατόν να ΜΗΝ ξέρουν πως δεν καίμε ξερόχορτα με 9 μποφώρ; Αλλά σου λέει, κάτσε να κάψω εδώ πιό πάνω για να βόσκω τα πράϊτα, να χτίσω το αυθαίρετο ή να μεγαλώσω τα χωράφια μου κι αν με πιάσουν το πολύ-πολύ να μου ρίξουν καμιά 2ετή αναστολή. Ε, τώρα, αν καεί και κάνα σπίτι, μερικά αρνιά ή καμιά γριά, δεν πειράζει του γείτονα ήταν!

βας βας

Ο Ύψιστος σώζει ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρει να σωθούν. Κάπως έτσι πορεύεται αυτή η χώρα.

Τσιγιτσαγκας

Οι βρωμοχωριατες καίνε ο,τι γουσταρουν οποτε γουσταρουν. Έτσι τους φεύγει η φωτιά και καταστρεφεται ο τόπος. Λύση υπάρχει: να γίνει ιδιώνυμο το αδίκημα δασικής πυρκαγιάς έστω κι απο αμέλεια. Τωρα τρώνε 6 μήνες με αναστολή και γελανε. Αν αρχίσουν να.μπαίνουν μέσα θα τους κοπεί η μαγκια!

Sakis

ενω εκει στο Athens οι φωτιες μπαινουν μονο για τα οικοπεδα.

Τσιγιτσαγκας

Τι λες βρε Σακη; Στην Αθήνα δεν έχει μείνει δεντρο, εκει τα δάση τα έκαιγαν οι κοπριτες επίτηδες. Το εξ αμέλειας ειναι ίσως πιο επικίνδυνο,χάνουμε τη χώρα μας, η Αθήνα σε μαρανε;

KK

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΛΑΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕ 8 ΜΠΟΦΩΡ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΛΑΔΙΑ. ΠΟΣΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΙΑ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kakokairia_main

Κλειστά σχολεία - Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κοζάνης - Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά - Στην Πρέβεζα, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια - Επέμβαση για τον απεγκλωβισμό οδηγού που ακινητοποιήθηκε μέσα σε ρέμα

3