Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η κόντρα Βαρθολομαίου - Ιερώνυμου για το Κτήμα Προμπονά

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η κόντρα Βαρθολομαίου - Ιερώνυμου για το Κτήμα Προμπονά

η δικαστική ένταση εκδηλώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν ο κ. Ιερώνυμος κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά και κατά της επιτροπής του κληροδοτήματος Προμπονά

Απλώνεται  πλέον η δικαστική  ένταση  στις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με αφορμή το κτήμα Προμπονά στα όρια του Δήμου Αθηναίων (Πατήσια -Γαλάτσι) και την εκεί λειτουργίας Εκκλησίας.

Αρχικά η δικαστική ένταση εκδηλώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών όταν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο κ. Ιερώνυμος κατέθεσαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά και κατά της επιτροπής του κληροδοτήματος Προμπονά (έκτασης 8.554 τ.μ.). 
     
Σήμερα, η ένταση μεταφέρθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου προσέφυγε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ιερά, Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή   Μονή  των Βλατάδων κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με την από 8.3.2018 απόφασή του σφράγισε την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, Αγίων Αναργύρων και Αγίας Φωτεινής στο κτήμα Προμπονά, με την αιτιολογία ότι είναι ιδιωτικός ναός και τέθηκε σε λειτουργία χωρίς την άδεια του.

Ο  ηγούμενος της Μονής Βλατάδων   άνοιξε  την Εκκλησία   και τέλεσε τους Β΄ Χαιρετισμούς χωρίς την άδεια της Εκκλησίας.

Στην συνέχεια ο ηγούμενος  επανήλθε πριν από λίγες ημέρες και τέλεσε δεύτερη λειτουργία σε εξωτερικό χώρο, καθώς δεν μπόρεσε να εισέλθει στο ναό και ήδη   η Αρχιεπισκοπή απέστειλε επιστολή στον Επίσκοπο Αμορίου και τον καλεί να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του.
 
Σήμερα, με  την προσφυγή στο  ΣτΕ το Οικουμενικού  Πατριαρχείο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ζητούν την ακύρωση της επίμαχης απόφασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, γιατί:

1)  παραβιάζει το δικαίωμα λατρείας των προσφευγόντων κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρο 13) και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 9),

2) Παραβιάζει το καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας  της Ελλάδος που έχει κυρωθεί με το νόμο 590/1997 και

3) και έχει πλημμελή αιτιολογία.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο επίμαχος Ναός δεν είναι ιδιόκτητος, καθώς αναγέρθηκε όχι  για να εξυπηρετεί της θρησκευτικές  ανάγκες του ιδιοκτήτη του ακινήτου,  αλλά για να τεθεί «ευθύς εξ αρχής σε δημόσια λατρείας, ικανοποιώντας τη βούληση του διαθέτη Προμπονά», όπως έχει δεχθεί και το Εφετείο Αθηνών

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Λοκρός

ΦΦΦΦΑΑΑΑΤΕΕΕΕ, ΦΦΦΑΑΑΤΤΤΕΕΕΕ ...

Μπας και σκασετε

και γλιτωσουμε ....απο τα βαμπιρ , τους χριστιανοταλιμπαν .

Εκκλησιαστικο χριστιανικο

ΑΙΣΧΟΣ ......!!!!!!! Ο οπαδοι .....του , εχων δυο χιτωνες . 90 χρονων .......και μαλωνουν για στιφλικια .....Δυστυχισμενοι .......!!!!!!!!!!! που πινουν αλμυρο νερο , για να ξεδιψασουν = πλεονεξια .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

larisa_me

Οι επικοινωνίες που είχε η Βασιλική Κουκουνασούλη Σιλεβίστα πριν την εξαφάνισή της αναμένεται να οδηγήσει τις αρχές στον εντοπισμό της - Η 59χρονη είχε πάρει μόνο το κινητό μαζί της - Γυναίκα που της έμοιαζε εντοπίστηκε κοντά στην Αγία Τριάδα, στη Λάρισα

fytrou_1

Η Βαρβάρα Φύτρου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και ζητά να της χορηγηθούν έγγραφα και υλικό από την 23η Ιουλίου  - Στρέφεται κατά του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.), και της  ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «AEROSERVICES S.A.».

10
kikloma_odigisi__1_

Σοκαριστικοί οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης: «Τι τα πέρασε τα χιλιάρικα... μαρούλια;» λένε οι κατηγορούμενοι για τον αχόρταγο διευθυντή που στρατολόγησαν με... ποσοστά - Είχαν «πελάτες» από τη Γερμανία και την Ουγγαρία

16