Μαστίγωμα στον Κορυδαλλό: Ο φύλακας δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια του απ' τα χτυπήματα

Μαστίγωμα στον Κορυδαλλό: Ο φύλακας δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια του απ' τα χτυπήματα

«Γλίτωσε το μαχαίρωμα την τελευταία στιγμή» λένε συνάδελφοι - Δεν τολμούν να καταγγείλουν τα περιστατικά βίας εις βάρος τους

Μαστίγωμα στον Κορυδαλλό: Ο φύλακας δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια του απ' τα χτυπήματα
Νέες αποκαλύψεις για το απίστευτο επεισόδιο στον Κορυδαλλό με το μαστίγωμα του σωφρονιστικού υπαλλήλου φέρνει στο φως το protothema.gr.

Σύμφωνα με συναδέλφους του άτυχου υπαρχιφύλακα, το επεισόδιο δεν ήταν τυχαίο, καθώς ανάμεσα στο θύμα και στους δράστες είχε προηγηθεί λεκτικό επεισόδιο λίγες μέρες πριν.
 
«Όσοι πάνε να κάνουν την δουλειά τους θεωρούνται εκνευριστικοί στις φυλακές» λέει στο protothema.gr ένας σωφρονιστικός υπάλληλος. Και προσθέτει: « Ο συνάδελφος μας είναι αυτό που λέμε «σχολαστικός στα καθήκοντα του». Θέλει να γίνονται όλα την ώρα που πρέπει, να επικρατεί τάξη, πράγμα που δεν είναι αρεστό σε κάποιους κρατούμενους οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν μέσα στη φυλακή».
 
Κλείσιμο
Χθες σε δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Σπύρος Καρακίτσος, ανέφερε ότι στα πλαίσια έρευνας που έγιναν σε ένα κελί βρέθηκαν κάρτες κινητού τηλεφώνου και άλλα αντικείμενα που απαγορεύονται, τα οποία κατασχέθηκαν από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Επικεφαλής ήταν ο ίδιος υπαρχιφύλακας που είχε βάρδια και την επόμενη μέρα όπου δέχθηκε την επίθεση με το μαστίγιο.
  
Σύμφωνα με την εκδοχή που δίνει αναφορικά με το απεχθές περιστατικό ένας συνάδελφος του, ο υπαρχιφύλακας ειδοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους να μεταβεί στη Γ΄ Πτέρυγα των φυλακών καθώς κάποιοι κρατούμενοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους την ώρα που ορίζει ο κανονισμός της φυλακής.
 
Ο ίδιος σωφρονιστικός υπάλληλος θα προσθέσει: «Ο υπαρχιφύλακας ήρθε για να επιβάλει την τάξη και να ηρεμήσει τα πνεύματα, όμως απ’ ότι φάνηκε οι τρεις κρατούμενοι είχαν άλλες διαθέσεις. Ο ένας εκ των τριών κρατούμενων ήρθε στα λόγια με τον υπαρχιφύλακα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παρεξήγηση ανάμεσα τους που δεν άργησε να οδηγήσει στο επεισόδιο με το μαστίγωμα. Πριν όμως γίνει αυτό, ο πιο σκληρός κρατούμενος βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση επιχείρησε να μαχαιρώσει τον υπαρχιφύλακα και αν δεν τον συγκρατούσαν οι άλλοι δυο πιθανότατα να τα είχε καταφέρει».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με άλλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που μας μίλησαν, ο κρατούμενος που ξεκίνησε το επεισόδιο πήρε στα χέρια του το αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο και άρχισε να χτυπά τον υπαρχιφύλακα στα χέρια και στο πρόσωπο.

«Την επόμενη μέρα ο άνθρωπος δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια από τα πολλά χτυπήματα που είχε δεχθεί, ενώ έφερε φανερά τραύματα και στο πρόσωπο του». 
 
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι λένε ότι η φυλακή διοικείται στον αυτόματο και πως οι ίδιοι φοβούνται να κάνουν την δουλειά τους, επειδή οι πιο σκληροί κρατούμενοι απειλούν την ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους, λέγοντας τους χαρακτηριστικά ότι ξέρουν τις διευθύνσεις των σπιτιών τους σε περίπτωση που οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τολμήσουν να τους ενοχλήσουν…


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης