«Σηκώνουν τα χέρια ψηλά» οι σωφρονιστικοί: Στις φυλακές Κορυδαλλού κυριαρχεί ο φόβος!

«Σηκώνουν τα χέρια ψηλά» οι σωφρονιστικοί: Στις φυλακές Κορυδαλλού κυριαρχεί ο φόβος!

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Σπύρος Καρακίτσος, περιγράφει στο ΘΕΜΑ 104,6 το επεισόδιο με το μαστίγωμα σωφρονιστικού υπαλλήλου: «Απειλήθηκε με μαχαίρι και ξυλοκοπήθηκε με ένα μαστίγιο από καλώδια»

"Ήταν ένα ακόμη περιστατικό βίας" είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας Σπύρος Καρακίτσος, αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό συναδέλφου του στις φυλακές Κορυδαλλού από τρεις Αλβανούς κρατούμενους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ένα αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο, αφού πρώτα τον απείλησαν με μαχαίρι. 

"Έγινε μια έρευνα σε ένα κελί και βρέθηκαν κάρτες κινητού τηλεφώνου και άλλα αντικείμενα που απαγορεύονται τα οποία κατασχέθηκαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Την επόμενη ημέρα που ο ίδιος επικεφαλής υπαρχιφύλακας είχε βάρδια, ειδοποιήθηκε από τον Τοποθέτη ότι σε ένα κελί της Γ' πτέρυγας οι κρατούμενοι δεν έμπαιναν μέσα για να γίνει η καταμέτρηση. Όταν πήγε ο συνάδελφός μας εκεί απειλήθηκε με μαχαίρι και ξυλοκοπήθηκε με ένα μαστίγιο από καλώδια" είπε ο κ. Καρακίτσος. 

Αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό βίας στις φυλακές, αλλά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, υπάρχει διάχυτος φόβος για να προχωρήσουν οι συνάδελφοί του σε καταγγελίες.

"Ο φόβος είναι ένα χαρακτηριστικό που κυριαρχεί στις φυλακές και ιδίως στον Κορυδαλλό ως απόρροια της κατάστασης που επικρατεί μέσα στη φυλακή, την οποία κάποιοι προσπάθησαν να ωραιοποιήσουν το περασμένο διάστημα. Δυστυχώς, όμως, είναι τέτοια τα περιστατικά που βιώνουμε στο πετσί μας μέσα στη φυλακή εργαζόμενοι και κρατούμενοι σχεδόν καθημερινά, που η εικόνα αυτή αποδομείται. Σε ποια άλλη φυλακή, σε ποια άλλη δουλειά, σε ποια υπηρεσία κάποιος πάει να βγάλει το μεροκάματο του και μαστιγώνεται;" διερωτήθηκε ο Σπύρος Καρακίτσος, μιλώντας στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη. 

Το επικίνδυνο αυτό περιστατικό δεν έγινε αμέσως γνωστό και, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Καρακίτσος, υπήρξε προσπάθεια να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. "Το μάθαμε από τον ηλεκτρονικό Τύπο. Ούτε εγώ, που μπορώ να έχω μια παραπάνω πληροφόρηση ως πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, δεν γνώριζα ότι συνέβη αυτό το περιστατικό. Πιστεύω ότι δεν ήταν ενήμερο ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης με όσα αναφέρουν στο δελτίο Τύπου. Το όλο περιστατικό αποσιωπήθηκε" σημείωσε ο κ. Καρακίτσος, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή "υπάρχει εισαγγελική έρευνα σε εξέλιξη, η οποία θα ρίξει άπλετο φως". 

Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα για την καθυστέρηση ενημέρωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης και των εισαγγελικών αρχών. "Αν ένας υπάλληλος φοβάται να κάνει την αναφορά για ένα σοβαρότατο περιστατικό φανταστείτε για απλά καθημερινά περιστατικά που συμβαίνουν, γιατί δεν είναι μια ωραία ατμόσφαιρα η φυλακή, δεν περνάμε ωραία, δεν θα γίνεται απολύτως τίποτα. Αυτή είναι η απόλυτη ζουγκλοποίηση της κοινωνίας μέσα στη φυλακή. Είναι ντροπή για την κοινωνία να υπάρχει τέτοιο πράγμα".

Εμφανίστηκε βέβαιος ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων ότι η βία στις φυλακές δεν θα σταματήσει εδώ: "Σας λέω ότι θα επεκταθούν τα επεισόδια. Είμαστε σε ένα βούρκο που κινείται δεξιά και αριστερά". 

Στο ερώτημα αν τέτοιου είδους περιστατικά θα είχαν αποφευχθεί αν λειτουργούσαν οι φυλακές τύπου Γ' ο κ. Καρακίτσος απάντησε ότι "οι φυλακές τύπου Γ' δεν λειτούργησαν ποτέ. Ακόμα όμως κι αν λειτουργούσαν ήταν ένα φοβερό λάθος. Σας θυμίζω ότι ο αρχιφύλακας αυτών των φυλακών δολοφονήθηκε με 46 σφαίρες. Όπως και να 'χει όμως, τα προβλήματα που έχει το ελληνικό σύστημα κράτησης είναι πολυδομικά. Όσοι πιστεύουν ότι με την αποσυμφόρηση το φυλακών θα λυθούν τα προβλήματα κι από κει και πέρα θα πάμε να κόψουμε δέκα κορδέλες σε δέκα φυλακές, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Εμείς είπαμε ναι στην αποσυμφόρηση των φυλακών το είπαμε και με κόστος αν θέλετε, αλλά το πιστεύουμε ότι έπρεπε να γίνει, αλλά ταυτόχρονα χρειάζονται γενναίες δομικές παρεμβάσεις στο σύστημα κράτησης της χώρας για να μπορέσει να ανασάνει. Υπάρχει μια σταδιακή αύξηση αυτών των κρατουμένων που αποφυλακίζονται και πέφτουν σε νέα παραπτώματα και επιστρέφουν στις φυλακές, οι οποίοι πλέον πρέπει να εκτίσουν και την παλιά ποινή και τη νέα".       

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Σκεφτείτε μόνο...

Υπουργό δικαιοσύνης τον Μιχάλη Αρβανίτη.

Επιτακτική ανάγκη:

Κατασκευή υπερσύγχρονης φυλακής μακρυά από αστικά κέντρα, πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήληλων με καλύτερη εκπαίδευση (τύπου ΕΚΑΜ) και κατασκευή αρκετών θαλάμων απομόνωσης για να μπαίνουν μέσα για αρκετό καιρό όσοι κάνουν παραπτώματα όπως το συγκεκριμένο και να τους μένει αξέχαστη η εμπειρία. Τέλος, εφαρμογή των αυτονόητων: Κανένα κινητό και αυτοσχέδιο όπλο σε θαλάμους κρατουμένων. Αυτό ξαναλέω προϋποθέτει την ειδική εκπαίδευση των σοφρωνιστικών υπαλλήλων, για να μην τους "καβαλάνε" οι φυλακισμένοι όπως γίνεται τώρα. Η λύση είναι πολύ πιο εύκολη απ' όσο ακούγεται.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Δε πειράζει,, πληρώνεστε καλα απο τους «μπαμπάδες» σας τους κρατούμενους.. Που κ που πρεπει να τρώτε κ καμμια ψιλή. Να σφίξουν λίγο οι κ..λοι!

ΤΖΑΚ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΙΜΑΤΑ.... ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ.ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΙΧ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 3 Η 4 ΝΕΚΡΕΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ .ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ.ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΡΑ.ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΥΜΟΜΕΝΗ.ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΡΗΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΑΞΗ Η ΥΠΟΚΟΝΙΣΗ ΒΙΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

αλα ζιμπαμπουε

οι φυλακες της ζιμπαμουε ειναι καλυτερα οργανωμενες και στελεχωμενες απο τις δικες μας. οι φυλακες της ελλαδας πλεον ειναι ενα ανεκδοτο. παλια φοβονταν οι παραβατες μην τους βαλουν φυλακη τωρα οταν τους λες κατι τετοιο γελανε αφου σε λιγες μερες παλι εξω ειναι. ποσους θα χωρεσουν οι φυλακες? με τι πορους θα λειτουργησουν? αν καταλαβει ο κοσμος οτι δεν υπαρχουν τοτε θα γινει πανηγυρι ολοι θα αρχισουν να κλεβουν να λεηλατουν και να σκοτωνουν αφου δεν θα μπορουν να τιμωρηθουν. αυτα τα αποτελεσματα των μνημονιων και των γερμανοτσολιαδων εθνοπροδοτων που μας πινουν το αιμα και ζητανε κιαλλο. μια χουντα χρειαζεται ουτε φυλακες ουτε τιποτα. σκοτωσες, προσπαθησες πανω στην ληστεια, εκτελεση ατακα κι επιτοπου χωρις πολλα πολλα και χ3σε την ευρωπη και τους κανονες περι ανθρωπινων δικαιωματων κλπ κλπ.

Μετανάστης Στο Κατάρ

Αλλο ένα σημάδι της σήψης και της παρακμής του Νεο-Ελληνικού Κράτους. Σε μια χώρα όπου οι ΕΔ είναι της πλάκας, όπου δεν τηρούνται οι νόμοι, όπου ο κάθε παλαβός μπορεί να οδηγάει για 160 χλμ ανάποδα στην Εθνική, όπου καθημερινά οι Αντιεξουσιαστές καίνε, σπάνε και καταστρέφουν ανεμπόδιστοι, όπου η Αστυνομία φοβάται να εφαρμόσει το νόμο και όπου οι μισοί αστυνομικοί και βάλε είναι στα γραφεία, σε μια χώρα όπου οι παραβατικοί αφήνονται ελεύθεροι για αποσυμφόρηση των φυλακών δήθεν, είναι απολύτως λογικό και επόμενο οι φυλακές να είναι επίσης της πλάκας και κουμάντο να κάνουν οι σκληροί εγκληματίες. Σκεφτείτε ότι ο κάθε υπάλληλος που προσπαθεί να εφαρμόσει τον νόμο, έχει να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα προσπαθήσει με ενα βίντεο απο κινητο κρατούμενου να τον βγάλει φασίστα και ψυχοπαθή σαδιστή μόνο και μόνο επειδή φοράει στολή, τους αντιεξουσιαστές που μπορούν ανα πάσα στιγμή να του κάψουν το αυτοκίνητο και το σπίτι, και τέλος τους επαγγελματίες ποινικούς "career criminals a la Sons of Anarchy" οι οποίοι μπορούν ανα πάσα στιγμή να βάλουν τρίτους να τον σκοτώσουν, να του προξενήσουν βαριές σωματικές βλάβες, και να κάνουν τα ίδια στη γυναίκα και στα παιδιά του επειδή δεν υπάρχει αστυνομία να τους προστατέψει. Το έχω ξαναπεί, ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του απλά φέρνει τη Χούντα πιο κοντά, γιατί φυσικά ότι δεν μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να κάνουν οι μισητοί απο τον Λαό και φοβικοί "Τιμούμε τους αγώνες της αριστεράς" Νεοδημοκράτες.

κατεχόμενα Πατήσια

το περιστατικό έμεινε κρυφό και διέρρευσε στην ιστοσελίδα του τρίτου πολιτικού κόμματος, απο εκεί το έμαθαν και οι δημοσιογράφοι..... και βέβαια δεν λένε ότι κουμάντο στις φυλακές όπως και στον υπόκοσμο της Ελλάδος κάνουν οι αλβανοί που αύριο θα έχουν γίνει "Έλληνες"......

Γνώμη

Έλληνες σωφρονιστικοί! Ανεκπαίδευτοι, βολεμένοι που μένουν τριγύρω από τις φυλακές, παπαρολόγοι ανθρωπιστές και θλιβεροί καρπαζοεισπράκτορες! Με τα μυαλά που κουβαλάτε σε λίγο θα θρυνήσετε και θύματα!

Ποτέ ξανά Αριστερά

Να τι σημαίνει Αριστερά στην κυβέρνηση.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

an0

Η ιστορία του μικρού Ανδρέα που έφυγε στα 10 του χρόνια αφήνοντας παρακαταθήκη, σε μια σελίδα του ημερολογίου του, την επιθυμία του για προστασία των παιδιών που έχουν ανάγκη και η μεγαλοσύνη του πατέρα που άφησε τα πάντα πίσω για να δημιουργήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»