Αλβανοί κρατούμενοι... μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού!

Αλβανοί κρατούμενοι... μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού!

Αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης απέκρυψε το πρωτοφανές περιστατικό - Πώς αντέδρασαν τρεις Αλβανοί κρατούμενοι όταν δεσμοφύλακας προσπάθησε να κλείσει τα κελιά της Γ' πτέρυγας

Σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού
ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους με αυτοσχέδιο μαστίγιο μέσα στη Γ΄ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης αναφέρει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι αρχικά απέκρυψε το περιστατικό και στη συνέχεια το υποβάθμισε.
           
Η Ομοσπονδία αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της ότι την περασμένη   Παρασκευή (9.3.2018)   έντιμος, επαρκής   και εργατικός,   όπως τον χαρακτηρίζει,  σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού,  στην προσπάθεια του να κλείσει τα κελιά της Γ’ πτέρυγας που παρέμεναν ανοικτά αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στο  χρόνο που έπρεπε η νυκτερινή κατάκλιση, αρχικά απειλήθηκε με μαχαίρι και στην συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους  οι οποίοι χρησιμοποίησαν   αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο.
             
Ωστόσο δεν υπήρξε  «καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση», σημειώνει η Ομοσπονδία, αλλά αντίθετα «το περιστατικό αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί» από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
           
Έτσι, η «κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και η Πολιτική ηγεσία με τον τρόπο αυτό τελούσε σε δικαιολογημένη άγνοια και εμείς μάθαμε για το περιστατικό μετά από την διαρροή του στον ηλεκτρονικό Τύπο».
           
Μετά από συζητήσεις που κάναμε, συνεχίζει η Ομοσπονδία,  «δυστυχώς όχι μόνο επιβεβαιώσαμε ότι το περιστατικό συνέβη, αλλά διαπιστώσαμε ότι η εξέλιξή του ξεπερνά τις όποιες διαρροές που ακολούθησαν».
                       
Και η Ομοσπονδία καταλήγει στην  ανακοίνωσή της:  «Ενημερώνοντας για μια ακόμη φορά για τα όσα οδυνηρά συμβαίνουν στον εργασιακό μας χώρο επιβεβαιώνουμε τις ρήσεις «και όμως κινείται» και «μη χειρότερα» και προειδοποιούμε για την επερχόμενη βουή. Άραγε ακούει κανείς;».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης
            
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σήμερα γνωστοποιεί εντέχνως, ότι χθες είχε αναρτήσει μόνο στο σάιτ του υπουργείου, δηλαδή δεν είχε αποσταλεί στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου Δικαιοσύνης και στα ΜΜΕ, απάντηση σε δημοσίευμα που είχε γίνει σχετικά με  το επίμαχο περιστατικό, χωρίς να αναφέρει το μέσο ενημέρωσης (ηλεκτρονικό ή έντυπο).
            
Να σημειωθεί, ότι  κατά πάγια τακτική δεκαετιών (φυσικά και επί της υπουργίας Σταύρου Κοντονή)  όταν το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντά σε δημοσιεύματα του Τύπου, η απάντηση αποστέλλεται σε όλους τους διαπιστευμένους συντάκτες, ανεξάρτητα εάν δεν αφορά το μέσο ενημέρωσης που απασχολούνται ή όχι.
            
Η μη αποστολή στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και στα ΜΜΕ της χθεσινής απάντησης στο επίμαχο δημοσίευμα, αποσκοπούσε, στο να μη γίνει γνωστό το περιστατικό ευρύτερα.
            
Εξάλλου, να σημειωθεί  ότι από την περασμένη Παρασκευή έως και σήμερα που αποκάλυψε το περιστατικό η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το υπουργεί Δικαιοσύνης δεν έχει εκδώσει καμία σχετική ανακοίνωση για το επίμαχο συμβάν.
     
Πέρα όμως, από τον τρόπο σκέψης της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, η χθεσινή απάντηση του υπουργείου  αναφέρει ότι είχε ενημερωθεί   για «έρευνες που διεξήχθησαν» και για τα  «ευρήματα», αλλά δεν υπήρξε σχετική αναφορά στη συνέχεια, επισημαίνει το υπουργείο
            
Παρ΄ όλα αυτά, προσθέτει το υπουργείο  Δικαιοσύνη ζητήθηκε από τον αρμόδιο σωφρονιστικό υπάλληλο «να υποβάλλει αναφορά σχετικά με το θέμα», αλλά εκείνος στην αναφορά του δεν κάνει λόγο για σε συμπλοκή ή άλλη βίαιη πράξη εκ μέρους κρατουμένου», απλά μιλάει για μια  «έντονη λεκτική αντιπαράθεση  με έναν κρατούμενο».
            
Με άλλα λόγια, το υπουργείο Δικαιοσύνης πληροφορήθηκε το περιστατικό, βρέθηκε το μαστίγιο, αλλά δεν έστειλε το σωφρονιστικό υπάλληλο στον ιατροδικαστή να διαπιστώσει εάν πράγματι ο υπάλληλος φέρει τραύματα και από τι προέρχονται αυτά.
            
Προσθέτει ακόμα το υπουργείο στην απάντησή του ότι «ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου και παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από Εισαγγελικό λειτουργό».
            
Το πλήρες κείμενο της απάντησης που ανάρτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μόνο στο σαίτ του έχει ως εξής:
            
«Απάντηση σε δημοσιεύματα 
            
Σε σχέση με δημοσιεύματα για «μαστίγωμα» υπαλλήλου από κρατούμενο στη φυλακή Κορυδαλλού διευκρινίζονται τα εξής:
            
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για έρευνες που διεξήχθησαν την Πέμπτη 8.3.2018 και τα ευρήματα αυτών χωρίς όμως να γίνει αναφορά στη συνέχεια για τέτοιας φύσης συμβάν. Ωστόσο, τη Δευτέρα 12.3.2018, με αφορμή το δημοσίευμα, ζητή­θηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο να υποβάλλει αναφορά σχετικά με το θέμα.
            
Σύμφωνα μ’ αυτήν, κατά το βραδινό κλείσιμο των κελιών, την Παρασκευή 9.3.2018, υπήρξε μια «έντονη λεκτική αντιπαράθεση» με έναν κρατούμενο ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε συμπλοκή ή άλλη βίαιη πράξη εκ μέρους κρατουμένου.
           
 Ήδη, ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου και παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από Εισαγγελικό λειτουργό».

ΣΧΟΛΙΑ (79)

στο ποδοσφαιρο

Οταν δεν βαζεις γκολ εσυ τοτε βαζει ο αντιπαλος ,ετσι και εκει οταν ΔΕΝ μαστιγωνεις μεχρις αιματος σε μαστιγωνουν.

Γιωργος

παπαδοπουλε θα σε θυμηθουνε πολλες φορες ακομη στη ζωη τους

Συγκρίσεις

Γιατί...; επειδή η χούντα έβαζε διεστραμμένους βασανιστές να μαστιγώνει τον κόσμο ή επειδή η χούντα του Ιωαννιδη προκάλεσε την καταστροφή της Κύπρου; Η περίοδος της δημοκρατίας, και με επιβολή του νόμου, 1974-1981 ήταν πολύ καλύτερη.

Οι alvano Ειναι τα μεγαλα αφεντικα!!

Οι αριστερουληδες ελληναρες, υποκειπτουν σε οτιδηποτε θελει ο alvanos. Το alvano, κανει οτι γουσταρει στο ελλαντα. Ο χαζο/ραγιας νεοελληνας, τους καμαρωνει απο πανω, και τους βλεπει ως 'δουλευταραδες'. Πραγματικα, δεν υπαρχει πιο χαζος λαος απο τον ελληνα

ΣΎΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε

Η κυβέρνηση θα πάρει αυστηρά μέτρα. Θα δοθεί 5ημερη άδεια στους 3 Αλβανούς να ηρεμήσουν και θα γίνει ΕΔΕ εις βάρος του υπαλλήλου. Τι μας περάσατε τίποτα φασίστες?

ΜΕΤΡΗΣΤΕ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΜΣΤΙΓΩΝΟΥΝ ,Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΙ,ΟΙ ΦΥΛΑΚΗΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΥΝ,ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΥΝ -ποιος τολμα να τους πειραξει-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΙ. ΕΛΕΟΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Κατερίνα

Τους μαζεύουμε, τους αφήνουμε να δράσουν ανενόχλητοι, τους φυλακίζουμε(αν τους πιάσουμε ποτέ), τους τα'ί'ζουμε στις φυλακές, τους επιτρέπουμε να κάνουν ό,τι θέλουν κι εκεί μέσα και το καλύπτουμε κιόλας, για να κρύψουμε την ανεπάρκειά μας!!! Μήπως το κάθε απόβρασμα που εισβάλλει στη χώρα μας ξέρει πως θα "περάσει ζάχαρη", όταν έρχεται;Αχ, Ελλαδάρα μας!

ΜΙΚ

Αφού δεν του κάνανε τίποτα άλλο και πάλι καλά να λέμε. Και όλα αυτά γιατί δεν τηρούνται οι κανονισμοί, γιατί αν τηρούνται τότε σίγουρα θα πρέπει να αλλάξουν. Αλλά είκαι βέβαιος πως επικρατεί κάποιο είδος παρεϊστικης ατμόσφαιρας εκεί πέρα, αντί να τηρείται πάντοτε μια "απόσταση ασφαλείας" μεταξύ του προσωπικού και των κρατούμενων. Ειδάλλως δεν εξηγείται το πώς μπαίνουν εκεί μέσα κινητά, σκόνες, ίσως κα λάπτοπ με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ας μη συζητήσουμε βέβαια για τη σχεδόν βέβαια υποστελέχωση των φυλακών...

Forever Joy

ο μεσος ελληνας παει ψηφιζει Συριζα και ΝΔ και μετα ερχεται και κλαιγεται εδω μεσα επειδη τον μαχαιρωνουν Αλβανοι, του βιαζουν τα παιδια πακιστανοι και τον κλεβουν γυφτοι.. ευχομαι να μην γινει κανενας πολεμος μονο γιατι τα παιδακια μας θα μεινουν χωρις νεφρα απο τις διαφορες μαφιες.. τις κανες καλασνικοφ θα μας τα βαλουν εκει που ξερουμε

Τψυφυ

Έχω την ατυχία να έχω Αλβανούς συναδέλφους στη δουλειά μου....σε ξενοδοχείο....έχουν γεννηθεί εδώ....οπότε για έναν χαζό λόγο πάνε φαντάροι εδώ....σε ερώτηση μου και στους 2 τι θα κάνατε σε περίπτωση πολέμου Ελλάδας Αλβανίας ήταν ότι θα φύγουν και οι 2...το θέμα είναι θα φύγουν η θα πάνε με την αλβανική μεριά.....;;;;

93%

Ααα ρε Χ.Α. που σας χρειάζετε!!!

.....

Να δω τί αλλο περιμενετε να γινει, για να ψηφισετε Χρυση Αυγη...

Αλβανος πιο Αλβανος και απο Αλβανο Απ'την Αλβανια

και οι χρυσαυγητες απο εμας ψωνιζουν ποκο πικο. σε περιπτωση που τους κοψουμε προστιμο τρωνε και αυτοι τις φαπες τους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

an0

Η ιστορία του μικρού Ανδρέα που έφυγε στα 10 του χρόνια αφήνοντας παρακαταθήκη, σε μια σελίδα του ημερολογίου του, την επιθυμία του για προστασία των παιδιών που έχουν ανάγκη και η μεγαλοσύνη του πατέρα που άφησε τα πάντα πίσω για να δημιουργήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»