Ερευνώνται 17 μήνες για λαθρεμπορία και κάνουν τουρισμό στην Κρήτη!

Ερευνώνται 17 μήνες για λαθρεμπορία και κάνουν τουρισμό στην Κρήτη!

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση με το ουκρανικό πλοίο που μετέφερε το ύποπτο φορτίο με τα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ και το επταμελές πλήρωμα του

Δεκαεπτά μήνες μετά τον εντοπισμό του ουκρανικού αλιευτικού σκάφους «RS-300 097» με το ύποπτο φορτίο χιλιάδων κιβωτίων τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ, το επταμελές πλήρωμα του συνεχίζει να βρίσκεται στη Παλαιόχωρα Χανίων, ελεύθερο να περιηγείται στις ομορφιές της Κρήτης παρά το ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει και τα μέλη του ερευνώνται από τις Αρχές ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων που αφορούν σε λαθρεμπορία, συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Το μέλος του πληρώματος του ουκρανικου τσιγαράδικου, Yuri Shestakov ποζάρει χαμογελαστός σε παραλία του νομού Χανίων το περσινο καλοκαίρι


 
Μάλιστα μόλις την περασμένη βδομάδα, συγκεκριμένα στις 6-3-2018,  χορηγήθηκε στα μέλη του πληρώματος από το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων «Άδεια εξόδου στην ξηρά» (Seaman’s Dock Pass) προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να κινούνται εκτός πλοίου, όπου διέμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόμενοι υπό περιορισμό ωσότου διαλευκανθεί η περίεργη αυτή υπόθεση.

Με χαμόγελο φωτογραφίζεται με φόντο το όχημα των λιμενικών δυνάμεων ΧανίωνΘυμίζουμε ότι το ουκρανικό τσιγαράδικο που εκτελούσε το δρομολόγιο από Μαυροβούνιο προς Λίβανο στις αρχές Νοέμβρη 2016, είχε προκαλέσει την κινητοποίηση των ελληνικών, λιμενικών, τελωνειακών και εισαγγελικών αρχών, μέχρι και την εμπλοκή του ρωσικού πολεμικού ναυτικού καθώς έπλεε ακυβέρνητο σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης λόγω σοβαρής μηχανικής βλάβης.

Στην επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος δεν συμμετείχε κάποιο ελληνικό πλοίο, αλλά το ρωσικό πολεμικό «Αντιναύαρχος Kulakov» που έπλεε στην περιοχή.

Ο Shestakov με τον ρωσοπόντιο διερμηνέα Ηρακλή Παπανίδη ο οποίος τους βοηθά στην επικοινωνία με τις ΑρχέςΤελικά το ουκρανικό τσιγαράδικο έφτασε ρυμουλκούμενο από ελληνικό σκάφος στον λιμένα Παλαιόχωρας Χανίων, «έχοντας στα αμπάρια του μεγάλη ποσότητα τσιγάρων αμφίβολης νομιμότητας», όπως ανέφερε σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή επτά μήνες μετά, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας να μάθει γιατί το πλοίο παρέμενε αγκυροβολημένο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο λιμάνι χωρίς να έχει δεσμευθεί ή κατασχεθεί το φορτίο του.     

Μήνες πριν λάβουν τις απαραίτητες άδειες για να κυκλοφορούν στη στεριά, τα μέλη του πληρώματος του ουκρανικού πλοίου ζούσαν όχι ως ύποπτοι για συμμετοχή σε λαθρεμπόριο αλλά ως κανονικοί τουρίστεςΈνα από τα πολλά παράδοξα στη μυστηριώδη αυτή υπόθεση είναι, όπως σχολιάζουν ανώτερα στελέχη των τελωνειακών αρχών, ότι ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις η δέσμευση των ύποπτων φορτίων διαρκεί συνήθως από 10 έως 20 ημέρες ώσπου να κλείσει η δικογραφία, στην προκειμένη έχουν παρέλθει 17 μήνες χωρίς να ξέρει κανείς ποια θα είναι η εξέλιξη. 

Το πλήρωμα του «RS-300 097» φωτογραφίζεται στη πρύμνη του πλοίουΌσο για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η υπόθεση, η τελευταία ενημέρωση είναι ότι η δικογραφία έχει διαβιβαστεί εδώ και μερικούς μήνες στο Λιμεναρχείο Πειραιά χωρίς όμως να γίνει γνωστό αν έχει ολοκληρωθεί  η προκαταρκτική έρευνα ώστε να επιστραφεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πειραιά για να αποφανθεί η εισαγγελέας.  

Το παράδοξο είναι τα μέλη του πληρώματος συνεχίζουν να διαμένουν στο πλοίο, έχοντας όμως την δυνατότητα να περιφέρονται στη στεριά καθώς φαίνεται πως για κάποιο λόγο έχουν αρθεί οι περιορισμοί που τους είχαν επιβάλει αρχικά οι Λιμενικές Αρχές.

Βόλτες στις παραλίες και ξεναγήσεις στα ορεινά χωριά των Χανίων για τα μέλη του ουκρανικού πληρώματος


 
Βέβαια προκαλεί εντύπωση και εγείρει ερωτήματα, το γεγονός ότι σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και βάσει φωτογραφικών ντοκουμέντων που είναι αναρτημένα στα ανοιχτά προφίλ τους στα σόσιαλ μίντια,  τα μέλη του ουκρανικού πληρώματος μπορούσαν να κυκλοφορούν εδώ και μήνες στην ευρύτερη περιοχή με ιδιαίτερη ευκολία κάνοντας τουρισμό, χωρίς να έχουν στην κατοχή τους τις υποτιθέμενες απαραίτητες άδειες εξόδου στη στεριά.

Που αποσκοπεί λοιπόν η έκδοση των συγκεκριμένων έγγραφων αδειών την συγκεκριμένη χρονική στιγμή όταν τα μέλη του πληρώματος φωτογραφίζονται να παίζουν ποδόσφαιρο, να απολαμβάνουν -το περασμένο καλοκαίρι- το μπάνιο τους σε κοσμικές παραλίες αλλά και να ξεναγούνται σα να είναι κανονικοί τουρίστες στα γραφικά χωριά του νομού Χανίων;

Μια απο τις άδειες εξόδου στη στεριά που χορηγήθηκε στα μέλη του πληρώματος μόλις την περασμένη βδομάδαΘα μπορούσαν κάλλιστα να διαφύγουν καθώς εναντίον τους δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, έστω κι αν τα διαβατήρια τους κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της Παλαιόχωρας.
Προς το παρόν φαίνεται να το διασκεδάζουν καθώς οι δικαστικές Αρχές καθυστερούν στο να αποφασίσουν  τι μέλλει γενέσθαι με το φορτίο του πλοίου και την τύχη του πληρώματος… 
  

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Κώστας

Πω πω μια μπαγιάτικη αποκάλυψη! Σε παλιότερο ρεπορτάζ του π.θ. όμως υπάρχει η απάντηση: Η εξαγωγή των τσιγάρων από Ελλάδα σε Μαυροβούνιο έγινε νόμιμα. Αργότερα το καράβι βρέθηκε ακυβέρνητο σε διεθνή ύδατα και ρυμουλκήθηκε στην Κρήτη, άρα η Ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να απαγγέλει κατηγορίες για λαθρεμπόριο αφού τα τσιγάρα δεν προορίζονταν για κατανάλωση στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κανείς να διεκδικήσει το φορτίο, το οποίο σημαίνει ότι πιθανότατα προορίζονταν για παράνομη εισαγωγή, πιθανότατα στη Μέση Ανατολή. Εξ ου και οι ναύτες περιμένουν να αποφασίσει κάποιος για την τύχη τους. Γιατί όμως πρέπει να εξοργιστουμε για αυτό; Αν το παλαιότερο ρεπορτάζ του π.θ. αληθεύει δεν θεωρούνται ύποπτοι από τις δικαστικές αρχές και δεν έχουν παραβεί κανέναν Ελληνικό νόμο.

ΑΑΑ

η φάτσα του ρωσοποντιου διερμηνέα είναι όλα τα λεφτά!!!!

Ελβίρα

Έλεος. Μα τέτοια ανικανότητα; Το πράγμα βρωμάει μέχρι εδώ. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη πλέον . Εκλογές τώρα.

Άλαλος

Πόσο μπανανία είναι αυτή η χώρα στα μάτια τους...εμείς έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε αυτό το μπου...λο. Έχεις την αίσθηση ότι δεν λειτουργεί τίποτα όταν θέλουν να το κρύψουν.. Αν θέλουν όμως όλα λειτουργούν ρολόϊ. Τελικά πάτος δεν υπάρχει..

Victor

Ομορφόπαιδα όλοι τους (και ειδικά ο Πόντιος)!!

@

Ομορφοσογο το Σαββιδεικο

Famiglia Bella

Όπως θα έγραφε κ ο γιος Σαββίδη... Family

ΝΝ

Γελάνε και τα δέντρα με την Κολομβία των Βαλκανίων...

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΙ'ΟΙ ΤΡΕΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ !!!

Τα επόμενα βήματα

Αίτηση ασύλου, απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, πρόσληψη στην ομάδα security του ΠΑΟΚ

Γιάννης

Ο τσίπρας είναι στη φωτό με το καπέλο στα νιάτα του

Μαριος

Πρωτη δορα αριστερα σαββιδης και σια

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

w25-211751anastasiades

Μιλώντας στο πρακτορείο Xinhua, ο Κύπριος μπρόεδρος είπε πως οι κινεζικές επενδύσεις βοήθησαν τον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου, που είχε σχεδόν καταρρεύσει, να εξέλθει από την οικονομική κρίση του 2012-2013