Τα κομάντος του Λιμενικού σταμάτησαν με ρεσάλτο το τσιγαράδικο στα Σφακιά

Τα κομάντος του Λιμενικού σταμάτησαν με ρεσάλτο το τσιγαράδικο στα Σφακιά

Μετέφερε 1.557.200 πακέτα τσιγάρα και τα χρήματα από τους διαφυγόντες δασμούς ανέρχεται στα 6.019.186 ευρώ - Δείτε φωτογραφίες

Τα κομάντος του Λιμενικού σταμάτησαν με ρεσάλτο το τσιγαράδικο στα Σφακιά
Ρεσάλτο πραγματοποίησαν οι άντρες του Λιμενικού Σώματος στη θάλασσα νότια της Κρήτης, προκειμένου να εξουδετερώσουν το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου “GOLENDRI” το οποίο ήταν φορτωμένο λαθραία τσιγάρα.
 

Η επιχείρηση έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής, ανοιχτά των Σφακίων, όπου ήταν έτοιμο να προσεγγίσει και να ξεφορτώσει το πλοίο. Εκεί άλλωστε περίμεναν τέσσερα φορτηγά αλλά και ένα ταχύπλοο, ώστε να φορτώσουν τα λαθραία τσιγάρα και τα οποία εξαφανίστηκαν μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αντρών του λιμενικού. 

Κλείσιμο
Το πλοίο “GOLENDRI”, σημαίας Τανζανίας, έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, χωρίς να έχει σε λειτουργία τα φώτα ναυσιπλοΐας, ούτε και το αυτόματο σύστημα εντοπισμού, όταν εντοπίστηκε (ξημερώματα Πέμπτης) τα από το περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος ΠΑΘ 090. 



Το πλοίο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας σταμάτησε σε απόσταση 1,5 ν.μ. από τις ακτές των Σφακίων Κρήτης. Μέσω της κάμερας θερμικής απεικόνισης και της συσκευής ραντάρ του Π.Α.Θ. 090, εντοπίστηκε ένα ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς το “GOLENDRI”. Στην συνέχεια έδεσε δίπλα στο φορτηγό και ξεκίνησε μεταφόρτωση χαρτοκιβωτίων με τσιγάρα. 
 
Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του λιμενικού, το ταχύπλοο σκάφος και τα φορτηγά οχήματα στη ξηρά τράπηκαν σε φυγή, ενώ το “GOLENDRI” ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Το πλοίο του ΛΣ καταδίωξε το φορτηγό και οι άντρες του πραγματοποίησαν ρεσάλτο, προκειμένου να συλλάβουν το πλήρωμα και να ακινητοποιήσουν το πλοίο. 



Τα τέσσερα φορτηγά οχήματα καθώς και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιούνταν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκφόρτωσης εγκαταλείφθηκαν στην ξηρά και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. 
 
Στη συνέχεια το Φ/Γ  “GOLENDRI” οδηγήθηκε στο λαμάνι του Ηρακλείου Κρήτης και  μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στα αμπάρια του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.557.200 πακέτα τσιγάρα. Το σύνολο των διαφυγόντων φόρων και δασμών για την ποσότητα αυτή των λαθραίων τσιγάρων, ανέρχεται στο ποσό των 6.019.186,94 ευρώ.   
 
Το Φ/Γ “GOLENDRI” σημαίας Τανζανίας, είχε αποπλεύσει από το Μπαρ του Μαυροβουνίου με δηλωθέντα προορισμό το Τομπρούκ της Λιβύης. 

Συνελήφθησαν τα έξη (06) μέλη πληρώματος, ουκρανικής υπηκοότητας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό συνεργών συνεχίζονται.
 
Οι συλληφθέντες, μαζί με τον φάκελο δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πρόκειται να προσαχθούν το πρωί της Κυριακής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.  

Δείτε φωτογραφίες του Λιμενικού Σώματος από την επιχείρηση και το παράνομο φορτίο:












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης