Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία: Τετράωρη στάση εργασίας και πορεία προς το ΥΠΟΙΚ

Αντιδρούν στη συνεχιζόμενη πολιτική απαξίωσης και διάλυσης της ΕΑΒ και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό 

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη πολιτική απαξίωσης και διάλυσης της ΕΑΒ. 

Στο πλαίσιο της στάσης πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκεντωση στις 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι και πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Οπως τονίζουν εκπρόσωποι σωματείου εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ζητούν άμεση εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.Φτιάχνουμε αεροπλάνα, δουλεύουμε στο πιο δύσκολο εργασιακό περιβάλλον όχι άλλος εμπαιγμός, σημειώνουν μεταξύ άλλων. 

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ακομη:  "Εμείς οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) καταγγέλλουμε το Υπουργείο Οικονομικών για τις νέες περικοπές που σχεδιάζει και εφαρμόζει.

Καταδικάζουμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για την συνεχιζόμενη πολιτική απαξίωσης και διάλυσης της ΕΑΒ.

Η πολιτική που ασκεί το Υπουργείο Οικονομικών μη δίνοντας λύσεις απαξιώνει και συρρικνώνει περαιτέρω την ΕΑΒ.Η Διοίκηση και μέτοχος μονομερώς προχώρησαν σε αναθεώρηση του Προϋπολογισμού του 2018 καταργώντας κεκτημένα 40 ετών και παροχές εταιρικής ευθύνης.

Δεν δεχόμαστε νέα κατακρεούργηση των εναπομεινάντων κεκτημένων και δικαιωμάτων μας.

Απαιτούμε εφαρμογή της υπογεγραμμένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Αντιδρώντας στις νέες περικοπές και την μη τήρηση της υπογεγραμμένης ΣΣΕ. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Το μεγάλο εργοστασιομπάχαλο

ΕΑΒ! Το μεγαλύτερο σκάνδαλο των Βαλκανίων! Ολοι διορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ τρώγανε με χρυσά κουτάλια και δουλειά τίποτα! Ολοι οι συνδικαλιστές χειρίστου είδους είναι μαζεμένοι εκεί! Μονίμως υπεράριθμοι και στάσεις εργασίας με το παραμικρό! Φαγητό σχεδόν τζάμπα, το κουβαλάνε σπίτια τους σε πλαστικά μπωλ, να τρώει όλο το σόι καθημερινά! Η κρίση βέβαια δεν τους άρεσε γιατί αυτοί οι καλομαθημένοι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι με μπάρμπα από την Κορώνη, έχασαν μύρια μπικικίνια και τώρα θυμηθήκανε να βγούνε στους δρόμους! ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

foto-agelik-1

Άνδρες της ΕΜΑΚ και εθελοντές σαρώνουν την τάφρο στην οποία βρέθηκε το υπό εξέταση κρανίο προκειμένου να βρουν νέα στοιχεία για την υπόθεση που παραμένει ανοιχτή από το 2010

3