Η Αθήνα αφαιρεί την ελληνική υπηκοότητα από «ομογενείς» που συνεργάζονται με τα Τίρανα

Η Αθήνα αφαιρεί την ελληνική υπηκοότητα από «ομογενείς» που συνεργάζονται με τα Τίρανα

Σε αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από -κατ' επίφαση- ομογενείς, που συνεργάζονται στενά με τις αλβανικές αρχές κατά της ελληνικής μειονότητας, προχωρά η κυβέρνηση, απαντώντας στις συνεχιζόμενες κατεδαφίσεις ακινήτων και την υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς

Σε αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από -κατ' επίφαση- ομογενείς, που συνεργάζονται στενά με τις αλβανικές αρχές κατά της ελληνικής μειονότητας, προχωράει η Αθήνα, απαντώντας στις συνεχιζόμενες κατεδαφίσεις ακινήτων και την υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς από τα Τίρανα. 

Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, βρίσκεται μακροσκελής λίστα με ονόματα ομογενών της Χειμάρρας, που έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα, αλλά συνεργάζονται με τις αλβανικές αρχές κατά των εθνικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή.  

Πρόσφατα, ο κ. Σκουρλέτης υπέγραψε την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από τον ανεκδιήγητο δήμαρχο Χειμάρρας, Γκιόργκι Γκόρο, στενό συνεργάτη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, στα σχέδια του για πλήρη αφελληνισμό της περιοχής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια.

Της απόφασης του υπουργού Εσωτερικών προηγήθηκε αιτιολογημένη γνώμη του Συμβουλίου Ιθαγένειας, που έκρινε πως ο δήμαρχος Χειμάρρας «ανέλαβε δημόσια υπηρεσία στην αλλοδαπή, αντίθετη προς τα συμφέροντα της Ελλάδας». 

Στην «Black List» των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών, περιλαμβάνονται Δημοτικοί Σύμβουλοι και δημογέροντες (κοινοτάρχες) του Δήμου Χειμάρρας, δημόσιοι υπάλληλοι και μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα, που πρωτοστατούν στην υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε ομογενείς και σήμερα θεωρούνται «φιλέτα» της -λεγόμενης –αλβανικής Ριβιέρας.

Μεταξύ αυτών: 

Φώτης Καραβέλας: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας. Στενός συνεργάτης του δημάρχου Γκιόργκι Γκόρο. Συναινεί και υπογράφει αποφάσεις που αλλοιώνουν συστηματικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή, ενώ έχει κύριο ρόλο στις κατεδαφίσεις περιουσιών ομογενών.  

Αλέξης Μάρκος: Δημογέροντας (κοινοτάρχης) των Δρυμάδων με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου το 2015 και εμπλοκή σε παράνομη υφαρπαγή περιουσιών ομογενών.

Χαράλαμπος Ρούτσης: Δημογέροντας (κοινοτάρχης) στους Γκιλεκάτες Δρυμάδων. Μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος με έντονη ανθελληνική ρητορική και δράση. Πρωταγωνιστής σε υφαρπαγή περιουσιών ομογενών, παραχωρώντας πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας σε Αλβανούς. 

Στεφάν Κοκεδήμας: Δημογέροντας του χωριού Κηπαρό  Χειμάρρας. Εμπλοκή σε παράνομες καταπατήσεις περιουσιών ομογενών προς ίδιον όφελος.

Χρήστος Αβερμπάκ Κονδύλης: Εκπαιδευτικός στις Δρυμάδες, πρωτοστάτησε στην κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου. Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες με έντονη ανθελληνική ρητορική, παραχαράσσοντας την ιστορία και παρουσιάζοντας ως Αλβανούς τους Βορειοηπειρώτες. 

Αλέκος Ντεντές: Πρώην αξιωματικός του Αλβανικού Ναυτικού και νυν προϊστάμενος της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χειμάρρας. Συναίνεσε και υπέγραψε για την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, ενώ έχει εμπλοκή και στις κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών. 

Δημήτρης Μπίφσας: Πρωτοστατεί σε παράνομη υφαρπαγή περιουσιών ομογενών και συνεργάζεται με την αλβανική... ΕΥΠ.

Αλέξανδρος Τσίπας: Πρόεδρος της Ένωσης Αλβανών Δημοσιογράφων με καταγωγή από την Χειμάρρα. Γνωστός για το ανθελληνικό του μένος στα κείμενα που υπογράφει. Το όνομά του είναι στη λίστα δημοσιογράφων που χρηματοδοτούνταν από το ίδρυμα Γκιουλέν. 

Ο Γκιόργκι που έγινε Γιώργος

Τα προηγούμενα χρόνια η αθρόα απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε χιλιάδες Αλβανούς υπηκόους ελληνικής καταγωγής, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις -κατ' επίφαση  ομογενών- που όχι μόνο δηλώνουν «Αλβανοί» αλλά συνεργάζονται κατά των συμφερόντων της ελληνικής μειονότητας. 

Όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα το ΘΕΜΑ, ο δήμαρχος Χειμάρρας Γκιόργκι Γκόρο, του Σωκράτη και της Σεμινέ, λάβει ελληνική ταυτότητα το 2014 από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, δηλώνοντας ψευδώς ως τόπο μόνιμης διαμονής τα... Ιωάννινα. 

Να σημειωθεί πως την ίδια περίοδο που το ελληνικό κράτος παραχωρούσε την ελληνική ιθαγένεια στον κ. Γκόρο -ως ομογενή αλλοδαπό- ο ίδιος ως δήμαρχος Χειμάρρας -και δηλωμένος Αλβανός- συναινούσε στα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα για εθνοτική και πολιτιστική αλλοίωση της  περιοχής, επιβάλλοντας στο πλαίσιο του αλβανικού «Καλλικράτη» συνένωση με τον μουσουλμανικό δήμο Βράνιστα. Έτσι πέτυχε και την επανεκλογή του στον Δήμο Χειμάρρας στις δημοτικές εκλογές του 2015.

Να σημειωθεί πως παλαιότερα ο κ. Γκόρος μπαινόβγαινε  ελεύθερα στην Ελλάδα -ως «σοσιαλιστής»- έχοντας επίσημες επαφές με το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, επιδεικνύοντας την ελληνική του ταυτότητα στα σύνορα. 

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, έκπτωτος κηρύσσεται: Όποιος ανέλαβε δημόσια υπηρεσία σε αλλοδαπό κράτος και, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης προς αυτόν να απόσχει εντός οριζόμενης προθεσμίας από την υπηρεσία αυτή, ως αντίθετη προς τα συμφέροντα της χώρας, εμμένει σε αυτή. Επίσης. Όποιος κατά τη διαμονή του στην αλλοδαπή ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Η έκπτωση από την ελληνική ιθαγένεια, απαγγέλλεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, μετά από αιτιολογημένη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ιθαγένειας, η δε απώλεια της ιθαγένειας επέρχεται από τη δημοσίευση της απόφασης αυτής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις 

Από την επόμενη μέρα της επανεκλογής του Έντι Ράμα, τα Τίρανα ξεκίνησαν στις γνωστές πρακτικές πίεσης των Ελλήνων της Χειμάρρας. Στις 17/7/2017 εστάλησαν από την «Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού» -που υπάγεται στο Υπουργείου Πολιτισμού- νέα ειδοποιητήρια κατεδάφισης σε ιδιοκτήτες ακινήτων στο χωριό Δρυμάδες, τα οποία σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας αποτελούν τεκμήρια των παράνομων πρακτικών της αλβανικής κυβέρνησης.

Οι αλβανικές μεθοδεύσεις προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κατά την πρόσφατη εναρκτήρια ομιλία του  στο Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στην Πρέβεζα δήλωσε: «Μόνον οι χώρες που γνησίως συνιστούν κράτη δικαίου πληρούν την ελάχιστη και πλέον αυτονόητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στη μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών λαών, την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Με ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει στην Αλβανία πως η ευρωπαϊκή προοπτική της, συνεπάγεται στον σεβασμό και στην προσήλωση των Τιράνων   στους ευρωπαϊκούς κανόνες, στις αρχές του κράτους δικαίου και την προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων   η οποία συνδέεται ρητά με την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών των μειονοτήτων. «Το γεγονός ότι οι κατεδαφίσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω τουριστικής περιόδου, παρά τις αντίθετες νομοθετικές προβλέψεις που απαγορεύουν τέτοιες δραστηριότητες σε αυτό το χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνει ότι η Αλβανία δεν έχει κατανοήσει τις απαιτήσεις του Συμβουλίου  Υπουργών της Ε.Ε.» επισημαίνει η ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών. 

Με δηλώσεις του ο ομογενής βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες, καυτηρίασε τις μεθοδεύσεις Ράμα επισημαίνοντας πως μοναδικός τους στόχος είναι  η αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώς εις βάρος των Ελλήνων της περιοχής

Τα κόμματα της μειονότητας, Ομόνοια και ΚΕΑΔ,  και άλλοι μειονοτικοί φορείς ανακοίνωσαν για τις 14/8/2017 μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στην Χειμάρρα,  κατά της υφαρπαγής των περιουσιών τους, που μαθηματικά θα οδηγήσει στον αφελληνισμό της περιοχής και στον ξεριζωμό του ελληνικού πληθυσμού. 

ΣΧΟΛΙΑ (139)

επιτέλους εφαρμογή του νόμου

αμάν πια με την ανοχή στους εθνικιστές αλβανούς !

Πέτρος ο Μυτιληναίος

Εκπληκτικό!!! Εφαρμόζεται νόμος!!! Και μάλιστα νόμος που αφορά το Εθνικό συμφέρον!!! Μόνη εξήγηση είναι ότι έγινε θαύμα - πλησιάζει και της Παναγίας...

Vivero

Axaxa....όντως....θαυμα...

H AΘΗΝΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙ ?

Η Θεσσαλονίκη τι θα κάνει? θα την επαναφέρει? Το Ηράκλειο θα ασκήσει βέτο? Τα Τρίκαλα θα ψηφίσουν λευκό?

Τεο

Να διώξουν όλους τους Αλβανούς από Ελλάδα

Junior

A re stenomiale,tora oti kai kala eipes kati sofo,deixnei para poli to ti ekpedeysi exeis gia enan politi xoras pou einai melos E.E.Kala tora erotisi :Oikodomi,Aleia,Georgeia, ktlp esy mazi me allous stenomialous san kai sena tha ta doulepsoun?Dioti esena kai tous filous sou sas plirosan to sxoleio oi goneis sas gia na boleytite sto dhmosio,kai oute sas emathan na karfonete mia proka.Mathate na kavalate papakia,na spate ta akra sas apo ta 14,na trexete se skateboards kai na spate ta alla misa,na gineste EMO kai Punks kai na glentate se piso portakia,na kapnizete kai na velonistite,oson afora na mathete kati apo ta epagelmata ton gonion sas oute sizitisi.Pragmati tha eprepe na fygoun oloi i ksenoi oxi mono i alvanoi kai na doume ti tha ginei meta me esena,i mipos tha doulepseis tsantakias na kleveis kaimenes giagioules dioti na kleveis mpratsomenous sou kanoun ti ....... san spilia sto ping-pong.Synelthe stenomiale kai min gaygizeis san skyli pou den dagkonei.Ainte gine anthropos pia ,mia zoi sto ratsistiko,stin ilithiotita,stin amatheia,stin steneysi mialou olo kai perisotero.

Σε καταλάβαμε σκιπτάρι

Έξω από 'δω ρε αλβανέ...τράβα στο κατσικοχώρι ονόματι τίρανα να πεις τις μαλακίες σου

Α$$

Εχεις κάποια δυσκολία με το ελληνικό αλφάβητο φαίνεται... Τόσο πια δεν μας χωνεύεις;;

Ναι καλα

Ρατσιστης δεν ειμαι αλλα με τους αλβανους ειμαι...αυτοι εχουν δωσει τα δικαιωματα..η εισαι ελληνας η δεν εισαι.εισαι αλβανος;μια ζωη θα εισαι αλβανος κ θα σκεφτεσαι κ θα πραττεις σαν αλβανος...να βρασω κ τις εξαιρεσεις κ ολα τι να το κανω το ποσοστο 80%μαπες κ 20%καλοι ανθρωποι...αυτοι θελουν να μας φανε ζωντανους...ενας αλβανος μου ειχε πει καποτε οτι εσεις οι ελληνες θα πατε στην αλβανια κ οι αλβανοι στην ελλαδα..το τι εγινε φανταζεστε..εχω νιωσει το ρατσισμο στο πετσι μου οταν διεμενα γερμανια..ας ειμαστε ειλικρινης οι αλβανοι ανθρωποι δεν θα γινουν ποτε λυπαμαι που το λεω αλλα ετσι ειναι

Δσημητριος

Ρε. Σεις γηιατι καθε φορα που καποιοι γελοιοι οπωςο τωρα στην προκειμενη/περιπτωση οι αλβανοι οι αχαριστοι οι οποιοι γιναν ανθρωποι και δη ευρωπαιοι στην πατριδα μας εναντιωνοντε εναντιον ελληνων γιατι εμεις εδω θα πρεπει να αρχιζουμε τα γνωστα εξισου γελοια αδν οχι χειροτερα οπως φασιστα κομουνιστη δεξιε αριστερε?η πατριδα ορε ειναι τιμιοτεραν οιονδηποτε!βουλωστε το μια φορα και πειτε ενα ας σκεφθουμε μαζι και ας ενεργησουμε μαζι!παλι για εμφυλιο ξυνεστε?οργια?αει σιχτηρ!

Ξεβάφτισμα

Τελικά τί αφαιρέσανε την υπηκοότητα ή την ιθαγένεια;

Aliya

Για τους ομογενείς προτείνω να εφαρμοστεί παρόμοια πολιτική με αυτήν που εφαρμόζει το Ισραήλ (Aliya): δίδονται κίνητρα για να μετοικοίσουν οι ομογενείς στην Ελλάδα, και παίρνουν υπηκοότητα όταν και εφόσον έρθουν. Δεν έχει κανένα συμφέρον η Ελλάδα να εμπλουτίζουν οι ομογενείς με τον παρόν τους, τη δραστηριότητά τους, τους φόρους τους, τον κόπο και το μόχθο τους την ... Αλβανία (και την κάθε Αλβανία). Ούτε και οι ομογενείς έχουν συμφέρον να βρίσκονται σε εχθρικό περιβάλλον που τους καταπιέζει. Αυτά τα κατάλαβε το Ισραήλ. Η Ελλάδα πότε θα τα καταλάβει;

Αθανάσιος

Έπρεπε να έλθει ο Σύριζα για να αρχίσει να μπαίνει μια τάξη στις "Ελληνοποιήσεις" του ΠΑΣΟΚ ΝΔ; Ελπίζω να κάνει το ίδιο και με άλλους κομπλεξικούς Έλληνες του εξωτερικού, που μας υποτιμούν και διαχωρίζουν την θέση τους όταν είναι με ξένους. Δεν τους θέλουμε ούτε να ψηφίζουν. Δηλαδή θα ζούν στο εξωτερικό και θα αποφασίζουν πως θα ζήσω εγώ στην Ελλάδα. Γνωρίζω κάποιον που εργάζεται στο εξωτερικό και ήλθε να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ με την προσδοκία να πάμε στην δραχμή και επί λέξη "να πάρει κάτι διαμερισματάκια κοψοχρονιά".

Νικόλας

Aλέξη, εσύ????

βρειτε κοροιδα

του χαριζω την υπηκοοτητα μου...ρε γελοιοι κουμμουνιστες..ποιος θελει υππηκοοτητα ελληνικη πλεον..κατι κοροιδα αλβανακια

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fireman

Η φωτιά ξέσπασε στην κορυφογραμμή ανάμεσα σε νομό Ηρακλείου και Ρεθύμνου και συγκεκριμένα πάνω από τις εγκαταστάσεις του Κινεζόκωστα