Συνολικά, μέχρι στιγμής, διενεργήθηκαν 1.361 αυτοψίες από τις οποίες 608 κτίσματα κρίθηκαν κατοικήσιμα.
Από το σύνολο των αυτοψιών, 1192 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες 547 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 645 μη κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες.
Η διενέργεια των αυτοψιών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς από τα κλιμάκια των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που βρίσκονται από την πρώτη ημέρα του σεισμού στο νησί της Λέσβου.
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.