LIVE

Κορωνοϊός

Το βαπόρι από τη... Ρωσία με τα λαθραία της ΣΕΚΑΠ (;)

Το βαπόρι από τη... Ρωσία με τα λαθραία της ΣΕΚΑΠ (;)

Πιάστηκε στα Χανιά με 10 εκατ. πακέτα λαθραία τσιγάρα - Στην Κρήτη μιλάνε για φορτίο της ΣΕΚΑΠ - Νέα ανακοίνωση από την εταιρεία: Δεν μας έχει ζητηθεί αρμοδίως να παράσχουμε πληροφορίες - Πώς διασώθηκε από το ρωσικό πολεμικό «Αντιναύαρχος Kulakov» - Στη Βουλή φέρνει το θέμα ο Λοβέρδος - Κουρουμπλής: Tο πλοίο μετέφερε τσιγάρα

Θρίλερ με απρόβλεπτες διαστάσεις βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες με επίκεντρο το λιμάνι της Παλαιόχωρας Χανίων. Ενα στοιχειωμένο στην όψη πλοίο, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά λαθρομεταναστών ή για λαθρεμπόριο, έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση εκ μέρους των ελληνικών λιμενικών, τελωνειακών και εισαγγελικών αρχών, αλλά και την εμπλοκή του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Η κινητοποίηση οφείλεται στο γεγονός ότι μέσα στο αμπάρι του πλοίου βρίσκονται στοιβαγμένα σχεδόν 20.000 κιβώτια με 500 πακέτα τσιγάρα το καθένα, δηλαδή περίπου 10 εκατομμύρια πακέτα, πολλά από τα οποία φέρουν σήμανση της ελληνικής καπνοβιομηχανίας Ξάνθης, της περιώνυμης ΣΕΚΑΠ, η οποία από το 2013 ανήκει στον ομογενή επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.  Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που προ μηνός απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα εξαιτίας των οξύτατων αντιδράσεων για χαριστική ρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση προκειμένου να απαλλαγεί η ΣΕΚΑΠ από βαρύ πρόστιμο που της είχε επιβληθεί για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων, η οποία διαπιστώθηκε προτού γίνει η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας της από την Αγροτική Τράπεζα στον κ. Σαββίδη. Το πλοίο-φάντασμα βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας εδώ και επτά ολόκληρους μήνες και τα επτά μέλη του πληρώματός του, όλοι τους υπήκοοι Ουκρανίας, διαβιούν σε αυτό υπό άθλιες συνθήκες, όπως αποτυπώνεται στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εξασφάλισε το «ΘΕΜΑ».  Ενα από τα πολλά παράδοξα στη μυστηριώδη αυτή υπόθεση είναι, όπως σχολιάζουν ανώτερα στελέχη των τελωνειακών αρχών, ότι ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις η δέσμευση των ύποπτων φορτίων διαρκεί συνήθως από 10 έως 20 ημέρες ώσπου να κλείσει η δικογραφία, στην προκειμένη έχουν παρέλθει επτά μήνες χωρίς να ξέρει κανείς ποια θα είναι η εξέλιξη. 


26 Νοεμβρίου 2016  
Η διάσωση του ουκρανικού αλιευτικού από τους Ρώσους νότια της Κρήτης8 Ιουνίου 2017  
Ο φακός του «ΘΕΜΑτος» μέσα στο πλοίο-φάντασμα


Προανακριτική έρευνα

Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», η υπόθεση απασχολεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων και βρίσκεται στο στάδιο της προανακριτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα του τεράστιου φορτίου τσιγάρων και να εντοπιστεί ο πραγματικός αποδέκτης του. Μάλιστα πριν από περίπου ενάμιση μήνα και ενώ το πλοίο φέρεται να ήταν έτοιμο προς αναχώρηση δόθηκε εντολή από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων προς τις λιμενικές αρχές να απαγορευτεί ο απόπλους του. Αμέσως μετά την εντολή εισαγγελέως στο λιμάνι της Παλαιόχωρας μετέβη κλιμάκιο του Τελωνείου Χανίων που με τη βοήθεια των λιμενικών πλαγιοδέτησαν το πλοίο στην προβλήτα. Στη συνέχεια το ξεφόρτωσαν προκειμένου να μετρήσουν το εμπόρευμα, κούτα προς κούτα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της εισαγγελέως. Η διαδικασία διήρκεσε σχεδόν δύο ημέρες και αυτό διότι στο αμπάρι του αλιευτικού εντοπίστηκαν εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα, και ως εκ τούτου η καταμέτρησή τους δεν ήταν και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. 

Μετά το τέλος της καταμέτρησης το εμπόρευμα επανατοποθετήθηκε στο αμπάρι και σφραγίστηκε από τις τελωνειακές αρχές, όπως διακρίνεται στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που εξασφάλισε και δημοσιεύει αποκλειστικά το «ΘΕΜΑ». 


Ο κυβερνήτης του αλιευτικού εξηγεί στους Ρώσους διασώστες πώς το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο για δύο ολόκληρες ημέρες 


Οι δύο ομογενείς λαθρέμποροι
 

Ο πρώτος έλεγχος στο εμπόρευμα του ουκρανικού αλιευτικού από τις τελωνειακές αρχές έγινε μόλις το καράβι μεταφέρθηκε με τη συνδρομή ντόπιου αλιευτικού εντός του λιμανιού της Παλαιόχωρας. Οπως λένε πηγές που γνωρίζουν τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, από τους χειρισμούς που ακολούθησαν ανακύπτουν τα συγκεκριμένα ερωτήματα: 

■ Γιατί οι τελωνειακές αρχές προχώρησαν σε δεύτερο έλεγχο του εμπορεύματος του πλοίου; 
■ Ποια στοιχεία έχει στην κατοχή της η εισαγγελέας ώστε να ζητήσει τον ενδελεχή επανέλεγχο του εμπορεύματος τη στιγμή μάλιστα που το πλοίο ήταν έτοιμο προς αναχώρηση;

Οπως εξηγούν στο «ΘΕΜΑ» οι ίδιες πηγές, «όταν έχεις να κάνεις με μια τόση μεγάλη ποσότητα, η διαδικασία που ακολουθείται συνήθως είναι η κατάσχεση του φορτίου μέχρι το τέλος της έρευνας και όχι απλώς η δέσμευσή του». 

Γι’ αυτό και αναρωτιούνται: «Ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι μέσα στο τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη μεταφορά του πλοίου στο λιμάνι μέχρι και τον δεύτερο έλεγχο του φορτίου δεν θα μπορούσε να υπάρξει αλλοίωση των πραγματικών στοιχείων;».

Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση των εγχώριων αλλά και των διεθνών αρχών, σύμφωνα με τις οποίες το επίμαχο φορτίο συνδέεται με δύο Ελληνοπόντιους ομογενείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο των λαθραίων τσιγάρων. Μάλιστα ο ένας είχε συλληφθεί πριν από δύο περίπου χρόνια στη Γερμανία για λαθρεμπόριο τσιγάρων και είχε μεταφερθεί στις Φυλακές της Χαλκίδας ωσότου κατάφερε να αποφυλακιστεί καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση. Σύμφωνα με τελωνειακές πηγές, αμέσως μετά τη δέσμευση του εμπορεύματος που βρίσκεται στο αμπάρι του ουκρανικού αλιευτικού ακολούθησε έφοδος των Αρχών σε παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στο Μενίδι, όμως οι δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση εξαφανίστηκαν από προσώπου γης...


Το σφραγισμένο αμπάρι με τα 10 εκατομμύρια πακέτα τσιγάραΤο πλήρωμα κοιμάται στη γέφυρα του πλοίου, ρούχα κρεμασμένα παντού... αλλά και υπολογιστές που ίσως κρύβουν μυστικά


Πώς ενεπλάκη το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό
 
Το ουκρανικό αλιευτικό σκάφος «RS-300 097», σύμφωνα με όσα είχε πει αρχικά ο κυβερνήτης του, εκτελούσε δρομολόγιο από το Μαυροβούνιο προς τον Λίβανο όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Επλεε ακυβέρνητο σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης λόγω σοβαρής μηχανικής βλάβης. Το εντυπωσιακό είναι ότι στην επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος δεν συμμετείχε κάποιο ελληνικό πλοίο, αλλά το ρωσικό πολεμικό «Αντιναύαρχος Kulakov» που έπλεε στην περιοχή, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. Μάλιστα στο δελτίο Τύπου του ελληνικού υπουργείου Ναυτιλίας που εξεδόθη μετά το συμβάν, συγκεκριμένα στις 27 Νοεμβρίου 2016, δεν αναφέρεται πουθενά η επιχείρηση διάσωσης του ουκρανικού πλοίου από το ρωσικό πολεμικό. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου: «Αλιευτικό σκάφος RS-300 No 97 σημαίας Ουκρανίας με επταμελές πλήρωμα υπηκόων Ουκρανίας, το οποίο σύμφωνα με τον κυβερνήτη του εκτελούσε δρομολόγιο από Μαυροβούνιο προς Λίβανο, κατέπλευσε ρυμουλκούμενο λόγω μηχανικής βλάβης, πρωινές ώρες χθες, στον λιμένα Παλαιόχωρας Χανίων. 

Το ανωτέρω σκάφος μετέφερε μεγάλη ποσότητα τσιγάρων, η νομιμότητα των οποίων εξετάζεται από το Τελωνείο Χανίων. Κατόπιν ελέγχου από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις και έτσι η τοπική λιμενική αρχή απαγόρεψε τον απόπλου του πλοίου λόγω και της μηχανικής βλάβης». Αξίζει να αναφερθεί ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Μαριάν Μπετς, δήλωσε στους δημοσιογράφους της χώρας του ότι το υπουργείο δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό, φανερώνοντας εμφανή δυσπιστία για το πώς παρουσίασαν το γεγονός οι Ρώσοι.


Το ρωσικό πολεμικό «Kulakov» έπλεε στα ανοιχτά της Κρήτης όταν το ουκρανικό αλιευτικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου 


Η βλάβη και το βίντεο στο YouTube

Σε σχετικό βίντεο πάντως που ανέβηκε στο YouTube φαίνεται πως το αντιτορπιλικό «Kulakov» στέλνει εξωλέμβιο σκάφος με ομάδα ανδρών προκειμένου να βοηθήσουν το πλήρωμα του αλιευτικού να εγκαταλείψει το σκάφος, καθώς ανάμεσά τους υπήρχαν και δύο τραυματίες, όπως είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή μέσω ασυρμάτου ο κυβερνήτης του.  Στο βίντεο διάρκειας ενάμισι λεπτού ακούγεται καθαρά ο ουκρανικής καταγωγής κυβερνήτης να εξηγεί στους Ρώσους διασώστες γιατί το σκάφος του έπλεε ακυβέρνητο για δύο συνεχόμενες ημέρες, αλλά και να δίνει εξηγήσεις για το πώς τραυματίστηκαν τα μέλη του πληρώματος. Στο οπτικοακουστικό υλικό δεν γίνεται καμία αναφορά στο εμπόρευμα που βρίσκεται στο αμπάρι του αλιευτικού, αλλά ούτε και στο δρομολόγιο που φέρεται να ακολουθούσε σύμφωνα με τον κυβερνήτη του.   

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν εντοπιστεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή ουκρανικά πλοία να μεταφέρουν λαθραία τσιγάρα. Μάλιστα η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, όταν ένα ουκρανικό αλιευτικό γεμάτο λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κισάμου και οδηγήθηκε από τους λιμενικούς στο λιμάνι της περιοχής. Σύμφωνα με στέλεχος των λιμενικών αρχών, σκοπός αυτών των πλοίων είναι να προσεγγίζουν τις ακτές της Πύλου ή της Κυπαρισσίας και να εκφορτώνουν νύχτα το λαθραίο εμπόρευμα προκειμένου να το διοχετεύσουν στη μαύρη αγορά.  Σε αυτές τις περιπτώσεις οι Αρχές δυσκολεύονται να βγάλουν άκρη με τα δρομολόγια και τους αποδέκτες των εμπορευμάτων, καθώς τα μέλη των πληρωμάτων απειλούνται από τους εργοδότες τους να μην αποκαλύπτουν την παραμικρή πληροφορία. Αν μαρτυρήσουν, κινδυνεύουν ακόμα και με θάνατο. 
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κυβερνήτες αυτών των πλοίων με το που εντοπίζονται έχουν έτοιμο ένα χαρτί με το όνομα κάποιου δικηγόρου που θα κληθεί από τους ίδιους για να αναλάβει την υπεράσπισή τους στο δικαστήριο. Βλέπετε, τα κυκλώματα λαθρεμπορίας είναι τόσο οργανωμένα που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. 

Η απάντηση από το γραφείο του Ιβάν Σαββίδη:

«Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση» 

Με αφορμή τις πληροφορίες που πηγάζουν από την έρευνα των τελωνειακών και των εισαγγελικών αρχών και αναφέρουν ότι μέσα στο αμπάρι του ουκρανικού αλιευτικού «RS-300 No 97» εντοπίστηκε μεγάλος όγκος πακέτων με τσιγάρα που φέρουν σήμανση της ΣΕΚΑΠ επικοινωνήσαμε, ως οφείλαμε, με το γραφείο Τύπου του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.  

Συγκεκριμένα, συνεργάτης του κ. Σαββίδη ανέφερε στο «ΘΕΜΑ»: «Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για υπόθεση φορτίου λαθραίων τσιγάρων τα οποία φέρουν την επωνυμία προϊόντων ΣΕΚΑΠ. Σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, η ΣΕΚΑΠ λειτουργεί με συνέπεια και αντανακλαστικά, διευκολύνοντας τις διαδικασίες των Αρχών, όπως είναι η ρητή εντολή του Ιβάν Σαββίδη από την πρώτη μέρα».
Νέα ανακοίνωση από την ΣΕΚΑΠ 

Ανακοίνωση σχετικά με το... στοιχειωμένο πλοίο στην Παλαιοχώρα Χανίων εξέδωσε η ΣΕΚΑΠ, δηλώνοντας έκπληξη, καθώς και ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με έκπληξη διαβάσαμε το άρθρο που προσπαθεί να συνδέσει την ΣΕΚΑΠ με μια υπόθεση 7 μηνών, για την οποία ουδέποτε έχουμε ενημερωθεί από τις Αρχές. 

Η εταιρία μας δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν μας έχει ζητηθεί αρμοδίως να παράσχουμε πληροφορίες, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αντιθέτως, αυτοβούλως καταθέσαμε αίτημα στις αρμόδιες αρχές για να λάβουμε τις πληροφορίες της υπόθεσης και θα ερευνήσουμε ενδελεχώς πώς το όνομα της ΣΕΚΑΠ εμπλέκεται σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για την προστασία των συμφερόντων της εταιρίας».

Στη Βουλή η αποκάλυψη

Ερώτηση για την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ κατέθεσε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Γιατί επτά μήνες ακινητοποιημένο πλοίο στα Χανιά με τσιγάρα αμφίβολης νομιμότητας στα αμπάρια του; Ποια είναι η αλήθεια;» αναρωτιέται με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Λοβέρδος.

Στις ερωτήσεις του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτά τον υπουργό Ναυτιλίας για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τις λιμενικές αρχές και τον υπουργό Οικονομικών για το ποιων εταιριών προϊόντα βρέθηκαν στο πλοίο, αν υπάρχουν τσιγάρα της εταιρείας ΣΕΚΑΠ και αν πρόκειται για λαθρεμπόριο.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (62)

περίεργος

λογικά εκτος σπο την εταιρεια ΣΕΚΑΠ το θέμα του αξιότιμου θεμου θα επικοινώνησε και με την marlboro k camel γιατι κ τέτοια τσιγάρα εχει επάνω το καραβι , για όχι ; για εκει δεν έλαβε εντολή απο τα αφεντικα του (ΝΔ πασοκ) ειστε για γέλια

@

Ο σύριζα που ΘΑ έπιανε τους λαθρέμπορους και φοροφυγάδες τους κάνει πλάτες για να σωθεί!!! Με τα λαθραία θα έπαιρναν και οι μπαοκτσήδες το 1000ρικάκι που τους έταξε η υπουργάρα! Το 3% ποιο κοντά από ποτέ......

STANAS

Οι μπροστινοι του συστήματος κάνουν ότι περνάει απο το χέρι τους για να ενοχοποιήσουν τον Ιβάν. Ο ανήθικος πόλεμος για ότι αναποδεικτα γίνεται συνεχίζεται αμείωτος. Η λάσπη ρίχνεται με μεγάλη ευκολία και όπως βλέπουμε έχει και οπαδούς που τα ξέρουν όλα ή τα πιστεύουν εύκολα. Συνεχίστε στο ίδιο πνεύμα είστε καλύτεροι!!!!!!!

Οι "αποδείξεις"

Αυτό το έργο με τις "αποδείξεις" το έχουμε ξαναδεί. Κάποιοι, κάποτε, οπαδοί της ομάδας του πρώην χαλίφη που είχαν αναλάβει εργολαβικά να δικαιολογούν τα πάντα αγνοώντας ακόμη και χιλιάδες cd με τη φωνή του. Τώρα οι οπαδοί των "αποδείξεων" άλλαξαν χρώμα. Όπως και τα "επιχειρήματα" που αφορούν διαιτητικές αποφάσεις. Τα "ανθρώπινα λάθη" επίσης άλλαξαν χρώμα. Το έργο της διαμάχης Αθήνας-Θεσ/νίκης και των συνομωσιών της Αθήνας σε βάρος της μόνιμα αδικημένης Θεσ/νίκης, επίσης το έχουμε ξαναδεί. Ο καθένας μπορεί να ζει με τις παραισθήσεις του. Μόνο που δεν θα πρέπει να έχουμε παράπονο που είμαστε και θα παραμείνουμε οι παρίες της Ευρώπης και του πολιτισμένου κόσμου.

χαχα,πλάκα έχεις..

εσυ θα δουλεύεις στην παέ μπάοκ μάλλον....

Είμαστε οτι ψηφίζουμε.15χ μνημόνια να στρώσετε...

Εγώ τό χω ξαναπεί.Το μεγαλύτερο λάθος του Μπόμπολα ήταν που δεν αγόρασε καναν μπάοκ ή καμιά αεκ.Αντί για νταβατζή και διαπλεκώμενο.....Προεδράρα θα τον ανεβάζανε, Θεό θα τον φωνάζανε και όλα καλά.......Α ρε Σαβίδη πόσο μπροστά είσαι.Βρήκες τους ιθαγενείς τα χασισομπαόκια αφού ,και μοιράζεις καθρεφτάκια....Δές να μαθαίνεις Μπόμπολα πώς γίνονται οι μπίζνες.....

σδδσδσ

Σωστος αδερφε. Την εχουν στησει καλα την δουλεια. Μπηκε αρκετα στο ρουθουνι τους και το συστημα απλα θα προσπαθησει να τον καθαρισει, αλλα δεν θα τους περασει. Ουτε σε κανεναν αμερικανο στημενο πολιτικο.

asd

το ρωσοπόντιο το ιβάν το σαββίδι ξέρει τίποτα ; ; ; Μπράβο στο Πρώτο Θέμα που δεν μασάει τίποτα

Παυλος

Καλα δεν ξερουν οτι τα τσιγαρα απαγορευονται ενω τα ναρκοτικα ειναι ελευθερα; και νασαι και ελληναρας απο πειραια

@

Και που είναι το νέο? Λαθρέμποροι καυσίμων, τσιγάρων, βαπόρια (όχι -ακια) ναρκωτικών και μεταφορείς μεταναστών είναι η "αστική" τάξη της Ελλάδας αγκαλιά με το "κράτος". Τόσο σφιχτή που δεν τους ξεχωρίζεις....

F

Μια χαρα τα λες. Ετσι ειναι και οχι μονο τώρα αλλα τουλάχιστον τα τελευταια 25 χρονια το παρακράτος και τα πλυντήρια ζουν και βασιλεύουν. Μπασαμε εντός της χώρας και όλες τις εισαγόμενες μαφίες και το μαύρο χρήμα ρέει άφθονο. Αυτο εννοούσε και ο ΓΑΠ με το λεφτά υπαρχουν; Φυσικά και δεν θα συλληφθεί και δεν θα δικαστεί ουδείς παρεκτός κανεις οδηγός η ναύτης ετσι για το ξεκάρφωμα για τους οποίους οι ποινές ειναι φασόν 3 χρονια μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή, το πλοίο θα δημοπρατηθεί και θα αγοραστεί πάλι για τον ίδιο σκοπο μετα απο ενα βαψιματακι και μετονομασία και οπωσδηποτε δεν θα αλλάξει τίποτε στην καλοστημένη μηχανή όπου επιχειρηματίες, πολιτικοί, δικαστές και αστυνομία μοιράζονται τα κέρδη απο τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους.

Υπάρχουν ακόμη κάποιες αντιστάσεις

Ηταν γνωστό, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται γιατί επιχειρηματίες που κάνουν παράνομες business, αγοράζουν και μια ποδοσφαιρική ομάδα με λαϊκό έρεισμα. Από τη μια μεριά ξεπλένουν χρήματα και από την άλλη εκβιάζουν τις κυβερνήσεις λόγω του μεγάλου αριθμού οπαδών που (ισχυρίζονται ότι) ελέγχουν, ώστε αυτές σκεπτόμενες το πολιτικό κόστος (και το εκλογικό όφελος), να κάνουν τα στραβά μάτια, να συγκαλύπτουν τις παρανομίες και, ενδεχομένως, να κάνουν παρεμβάσεις υπέρ των επιχειρηματιών στη δικαιοσύνη όταν χρειάζεται. Ο Σαββίδης δεν είναι, φυσικά, ο πρώτος διδάξας. Ηρθε στην Ελλάδα από το πουθενά παριστάνοντας τον Έλληνα ομογενή (χωρίς να ξέρει ούτε μια ελληνική λέξη) και τον ακραιφνή και από τα γενοφάσκια οπαδό του ΠΑΟΚ και έκτοτε παρακολουθούμε την πορεία του και τη δραστηριότητά του στα ξενοδοχεία, τα λιμάνια, τις καπνοβιομηχανίες, στα ΜΜΕ κοκ. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας προχώρησε και λίγο παρακάτω από τους προηγούμενους. Αντιλαμβανόμενος τη μεγάλη πρεμούρα της συμμορίας που παριστάνει την κυβέρνηση να χειραγωγήσει τον Τύπο και ξέροντας ότι αυτός ο τομέας μπορεί να μη του αποφέρει πολλά χρήματα, αλλά θα του δώσει απεριόριστη πολιτική δύναμη, με την πρώτη ευκαιρία (δημοπρασία-φιάσκο Παππά), δήλωσε την παρουσία του. Στον τομέα αυτό ήταν ο πρώτος διδάξας και μετά ακολούθησαν και οι άλλοι. Το γεγονός ότι το καράβι παραμένει επί 7 μήνες στο λιμάνι, δείχνει ότι σε αυτή τη χώρα όπου βασιλεύει η διαφθορά και η διαπλοκή, υπάρχουν ακόμη κάποιες αντιστάσεις.

Δικαιοσυνη

Απο τα lidl

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

7 μηνεσ εκει το βαπορι ενω σε αντιστοιχες περιπτωσεις κατασχονται τα τσιγαρα και πανε σε αποθηκεσ κ μετα προσ καταστροφη οπως πχ τα πανε στο τελωνειο α αθηνων εδω ομως μιλαμε για εκατομηρια κερδη απο τα τσιγαρα που σε καποιον φουκαρα θα ανηκουν ποιοσ λετε ωρε παιδια να ειναι αυτος ο φουκαρας και εχει βαλει το χερακι του να καθηστεριση τοσο πολυ η υποθεση αυτη

open borders από λαθρομετανάστες μέχρ λαθροτσιγάρ

Η πλάκα είναι πως οι συριζανθέλ βουλευτές,όταν τους ρωτούσες πριν τις εκλογές πού θα βρούν τα λεφτά, πρώτο πρώτο λέγανε την πάταξη του λαθρεμπορίου....Τελικά κατάφεραν να πιάσουν έναν καστανά στη θεσαλονίκη... και να χαρίζουν πρόστιμα και να κάθονται σούζα στο Σαβίδη......Πάντως τελικά από τις προεκλογικές υποσχέσεις, το μόνο που πραγματοποίησαν ήταν να ανοίξουν τα σύνορα και να μας γεμίσουν αφγανο/αλγερινο/σύρια μουσουλμανικά αδέρφια.....Πλήρωνε τώρα φόρο για τη μπαοκάρα και για τον μοχάμεντ ,τον ταξικό αδερφό σου, και μόκο.Σκάσε και κολύμπα!

ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ δεν υπαρχει;

Κανεις δε βλεπει υποθεση λαθρεμποριου με τσιγαρα που βγαινουν εξω για να αποφευχθουν οι φοροι και μετα το καραβι κανει αναστροφη για να τα ριξει στην αγορα. Στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ λοιπον δεν επεμβενει κανεις, γιατι ρωσοι μαφιοζοι νταβατζηδες ελεγχουν την Αριστερα

Εισαγγελέας

Πρέπει να υπάρξει για τις μπούρδες που γράφεις.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης