Χιονοθύελλα σαρώνει τη Φθιώτιδα - Με σκι κινούνται στο κέντρο της Λαμίας

Χιονοθύελλα σαρώνει τη Φθιώτιδα - Με σκι κινούνται στο κέντρο της Λαμίας

Μόνο με αλυσίδες κινούνται στην πόλη τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν πολίτες με κατάγματα από πτώσεις στο νοσοκομείο - Ακινητοποιημένα λεωφορεία των ΚΤΕΛ στην εθνική οδό - Επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμούς στην Σκόπελο

Χιονοθύελλα σαρώνει τη Φθιώτιδα - Με σκι κινούνται στο κέντρο της Λαμίας
Στο έλεος της χιονοθύελλας βρίσκεται από τα ξημερώματα η Φθιώτιδα. Από την ένταση του χιονιά
είναι αδιάβατο τις τελευταίες ώρες ακόμη και το κέντρο της Λαμίας, όπου από το πρωί έχουν προκληθεί πολλαπλά προβλήματα από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, ενώ τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που κινούνται μόνο με αλυσίδες δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν τραυματίες κυρίως με κατάγματα μετά από πτώσεις στο χιόνι. Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του Λαμιώτη δημοσιογράφου Γιώργου Παλαμιώτη, στο facebook, ο οποίος αναφέρει ότι έως τις 12 το μεσημέρι περισσότερα από είκοσι περιστατικά είχαν διακομισθεί στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ όπως γράφει, τα ασθενοφόρα, κάποια στιγμή, μετέφεραν τα περιστατικά δύο - δύο.

Στη διάρκεια των προηγούμενων ωρών πολλά λεωφορεία των ΚΤΕΛ που κινούνταν στην εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης ακινητοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του δικτύου στη Φθιώτιδα με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των επιβατών τους. Οι φωτογραφίες και οι περιγραφές είναι το δημοσιογράφου Γιώργου Παλαμιώτη:

Κλείσιμο








Περισσότερα από 30 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί τις τελευταίες 3 ώρες στο εθνικό δίκτυο της Φθιώτιδας. Πριν από λίγο δόθηκε το πράσινο φως να αρχίσουν να κινούνται προς Θεσσαλονίκη . Κλίμα έντασης σε διάφορα σημεία από τους εγκλωβισμένους επιβάτες.




Οι κινέζοι έλεγαν ότι μια εικόνα είναι 1000 λέξεις. Δεν είναι εικόνα από την κόκκινη πλατεία της Μόσχας . Από τον κόμβο της οδού Βασιλικών είναι και η οποία αποτυπώνει ακριβώς τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη της Λαμίας. Αποτυπώνει ακριβώς το μέγεθος των παρεμβάσεων του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου. Μόνο τολμηροί και έμπειροι,   εξοπλισμένοι με αλυσίδες μπορούν πλέον να κυκλοφορήσουν




Συναγερμός στην εθνική οδό αυτή την ώρα . Έντονη χιονόπτωση από το 200 χιλιομέτρων στο ύψος των Θερμοπυλών έως το 225 μετά τη Στυλίδα . Ηδη ο δρόμος έχει καλυφθεί από χιόνι ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα που είχαν διατεθεί για αυτά τα σημεία δείχνει πλέον ότι δεν επαρκούν . Από το συντονιστικό της εθνικής οδού δόθηκε εντολή να μετακινηθουν εκχιονιστικά μηχανήματα από άλλα σημεία για να την ένταση του φαινομένου . Με την ίδια ένταση συνεχίζεται ο χιονιάς και μέσα στη Λαμία. Η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της ολικής απαγόρευσης στην κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα για το επόμενο διάστημα για όσο χρειαστεί για τον εκχιονισμό του τμήματος αν τα φαινόμενα συνεχίσουν με την ίδια ένταση










Ακινητοποιήθηκαν ακόμη και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία πλέον δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς αλυσίδες μέσα στην πόλη της Λαμίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δόθηκε εντολή όλα τα ασθενοφόρα να περάσουν αλυσίδες για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά από διάφορα σημεία μέσα στην πόλη της Λαμίας προς το νοσοκομείο.


Στο περιθώριο των εξελίξεων που τρέχουν αυτή την ώρα με σκυμμένο το κεφάλι ειναι οι αγρότες καθώς βλέπουν πως οι ζημιές στο φυτικό τους κεφάλαιο αναμένεται να είναι μεγάλες. Το χιόνι μαζί με τις πολικές θερμοκρασίες απειλούν αν δεν έχουν ήδη προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στους ελαιώνες της περιοχής (φωτό κάτω)







Πάνω από 20 ποντους το χιόνι μέσα στην πόλη της Λαμίας και η χιονόπτωση συνεχίζεται. Το μέγεθος του χιονιού αποτυπώνεται ακόμη και έξω από το δημοτικό θέατρο της Λαμίας.




«Άκυρο» εισπράττουν από τους διανομεις πετρελαίου όσοι προσπαθούν σήμερα να καλύψουν τις ανάγκες τους. Όσο από τα μικρά μεταφορικά μέσα επιχείρησαν να βγουν στους δρόμους της Λαμίας και να φτάσουν ακόμη και σε κεντρικές αρτηρίες αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω με αποτέλεσμα να ακυρώνονται παραγγελίες για κεντρικούς δρόμους όπως είναι η Καρπενησίου , η Αθηνών, η Υψηλάντου, ακόμη η Μακροπούλου η Εσλιν και η Πάτροκλου. Για δεν περιφερειακούς δρόμους δεν γίνεται καμία συζήτηση

























Στο «μάτι» της κακοκαιρίας και η Σκόπελος

Στο έλεος του χιονιά, όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται και η Σκόπελος. Σε δεκάδες περιπτώσεις, μάλιστα, χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να προσεγγίσει αποκλεισμένους από δυσπρόσιτα σημεία. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, καθώς και το βίντεο, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Πυροσβεστική και προέρχονται από επιχειρήσεις απεγκλωβισμών που έγιναν τις προηγούμενες ώρες. Για μια ακόμη φορά, μάλιστα, οι Πυροσβέστες έδειξαν την ευαισθησία τους, αφού απεγκλώβισαν και ένα σκυλάκι:












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης