Κύπρος: Θα γίνουν εκταφές για ταυτοποίηση των λειψάνων των πεσόντων του «Φαέθων»

Κύπρος: Θα γίνουν εκταφές για ταυτοποίηση των λειψάνων των πεσόντων του «Φαέθων»

Φαίνεται πως έγιναν κάποια λάθη όταν έγιναν κάποιες εκταφές στο παρελθόν, είπε ο κ. Φώτης Φωτίου, σημειώνοντας πως σε δύο περιπτώσεις τα λείψανα που δόθηκαν σε συγγενείς έχουν επιστραφεί

Κύπρος: Θα γίνουν εκταφές για ταυτοποίηση των λειψάνων των πεσόντων του «Φαέθων»
Ο Κύπριος Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως θα κατατεθεί σύντομα πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να γίνουν εκταφές με σκοπό την ταυτοποίηση των λειψάνων των έξι Ελλήνων υπηκόων πεσόντων, που υπηρετούσαν στο περιπολικό σκάφος "Φαέθων", που βομβαρδίστηκε με βόμβες ναπάλμ από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, κατά τις μάχες της Τηλλυρίας το 1964, και την παράδοσή τους στις οικογένειές τους.

Φαίνεται πως έγιναν κάποια λάθη όταν έγιναν κάποιες εκταφές στο παρελθόν, είπε ο κ. Φωτίου, σημειώνοντας πως σε δύο περιπτώσεις τα λείψανα που δόθηκαν σε συγγενείς έχουν επιστραφεί, αφού μετά από επιστημονικές εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε πως σε μια από τις δυο οικογένειες είχαν δοθεί λανθασμένα λείψανα.

Κλείσιμο
Ο κ. Φωτίου ανέφερε πως στόχος των εκταφών που θα γίνουν είναι να δοθούν τα σωστά λείψανα στους συγγενείς των Ελλαδιτών πεσόντων, ενώ στο χώρο του κοιμητηρίου, όπως είπε, μπορεί να παραμείνουν τα κενοτάφια, ώστε να συνεχίσουν να μνημονεύονται οι πεσόντες εκεί κάθε χρόνο.
Από τα 23 άτομα που βρίσκονταν στο σκάφος, που βομβαρδίστηκε στις 8 Αυγούστου 1964, σκοτώθηκαν τα επτά, οι έξι Ελλαδίτες και ένας Κύπριος. Οι έξι Ελλαδίτες είναι οι Νικόλαος Νιάφας από τη Λαμία, Νικόλαος Καππαδούκας από τη Σκόπελο, Παναγής Θεοδωράτος από την Κεφαλληνία, Νικόλαος Πανάγου από την Αρκαδία, Σπυρίδωνας Αγάθου από την Κέρκυρα, και Παναγιώτης Χρυσούλης από την Αθήνα, ενώ ο Κύπριος είναι ο Άντης Φιλήτας από τη Μόρφου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης