Πανούσης: Καμία σχέση με bullying τα κίνητρα για τη δολοφονία του 14χρονου

Πανούσης: Καμία σχέση με bullying τα κίνητρα για τη δολοφονία του 14χρονου

«Εάν είσαι θύμα, φοβάσαι, δε βγαίνεις με το δήμιο σου έξω» υπογραμμίζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης - Αποκλείει το ενδεχόμενο να αποτελέσει αυτή η πράξη «αντικείμενο μίμησης»

Πανούσης: Καμία σχέση με bullying τα κίνητρα για τη δολοφονία του 14χρονου
Κατηγορηματικά απέκλεισε με σημερινές του δηλώσεις ο Γιάννης Πανούσης, το ενδεχόμενο τα κίνητρα της δολοφονίας του δεκατετράχρονου, από συνομήλικο συμμαθητή του, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης να έχουν οποιαδήποτε σχέση με υπόθεση σχολικού εκφοβισμού (bullying) ή με παραμέτρους που σχετίζονται με την οικονομική κρίση.

«Καμία σχέση, οποιαδήποτε, μεταξύ μαθητών διένεξη, επιθετικότητα, τσαμπουκάς, ποιος έχει το πάνω χέρι, σφαλιάρα, ότι θέλετε, με το να πάρεις ένα κουζινομάχαιρο και να πας να κόψεις την καρωτίδα κάποιου, καμία σχέση»
είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Όπως επισήμανε, η συγκεκριμένη πράξη «θέλει μια ψυχική προδιάθεση, ότι μπορώ να το κάνω, θέλω να το κάνω και ταυτόχρονα ότι ξέρω να το κάνω. Εδώ έχουμε ένα παιδί, το οποίο έχει την ψυχική δύναμη και την τεχνική να κόψει την καρωτίδα ενός παιδιού. Τι σχέση έχει τώρα αυτό με τον εκφοβισμό το σχολικό; Καμία»
Κλείσιμο
.

«Διότι εάν είσαι θύμα κυρίως φοβάσαι, το λες …αποφεύγεις, δε βγαίνεις, πώς να το πούμε με το δήμιο σου έξω… εάν είσαι δράστης δε μπορεί να επικαλείσαι τη θυματοποίησή σου» συμπλήρωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο κ. Πανούσης εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ένα ασυνήθιστο και «πρωτόγνωρο» για τα ελληνικά δεδομένα, έγκλημα. 

Αναφορικά με το ποια ποινική αντιμετώπιση προβλέπεται για τον 14χρονο δράστη, ο κ. Πανούσης είπε, ότι προβλέπεται από το νόμο να εγκλειστεί σε ίδρυμα αγωγής, όχι με όρους φυλακής, αλλά πάντως έγκλειστος, με αναμορφωτικά μέτρα.

«Δεν είναι και το καλύτερο να πάει σε μια φυλακή για να είμαστε ειλικρινείς, δηλαδή εκεί θα τύχει μιας μεταχείρισης από άλλους έγκλειστους που δεν ξέρουμε ποιας μορφής θα είναι και ο ίδιος πόσο μπορεί να αντέξει, δε μπορεί να μείνει και ελεύθερος όμως, δηλαδή, με πολύ απαλά αναμορφωτικά, ή θεραπευτικά μέτρα. Τώρα θα δούμε στην πορεία και τι λέει η ανάκριση, κ.τ.λ.»
επισήμανε ο κ. Πανούσης.

Ο κ. Πανούσης εμφανίστηκε καθησυχαστικός και προς τους γονείς των μαθητών. «Αυτό είναι πρωτόγνωρο γεγονός, δε θα έχει επανάληψη» υπογράμμισε, εξηγώντας ότι δεν αποτελεί μια πράξη που μπορεί να αποτελέσει «αντικείμενο μίμησης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης