Δραματική η κατάσταση με τους μετανάστες στην πλατεία Βικτώριας

Δραματική η κατάσταση με τους μετανάστες στην πλατεία Βικτώριας

Το βράδυ της Κυριακής περισσότεροι από 400 άνθρωποι κοιμήθηκαν στην πλατεία, ενώ μόνιμη είναι πλέον η παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή

Δραματική η κατάσταση με τους μετανάστες στην πλατεία Βικτώριας
Δραματική είναι η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας όπου και σήμερα επικρατεί το αδιαχώρητο από τους πρόσφυγες
και τους μετανάστες
Κλείσιμο
που βρίσκονται εκεί, ενώ συνεχώς καταφτάνουν νέα άτομα.

Το βράδυ της Κυριακής, περισσότεροι από 400 άνθρωποι κοιμήθηκαν στην πλατεία, ενώ μόνιμη είναι πλέον η παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το πλοίο Αριάδνη έφερε στον Πειραιά 1.810 μετανάστες από Μυτιλήνη και Χίο, ενώ το πλοίο Blue Star 2 αποβίβασε 183 άτομα από την Λέρο.

Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς έφτασαν στην πλατεία Βικτωρίας, εκεί όπου εκατοντάδες άλλα άτομα συνωστίζονται τις τελευταίες ημέρες, περιμένοντας και ελπίζοντας να βρουν έναν τρόπο για να φύγουν από την Ελλάδα και να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Οι άνθρωποι αυτοί, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, κοιμούνται σε αυτοσχέδια κρεβάτια από χαρτόνια και σε σλίπινγκ μπαγκ μέσα στα χώματα και πάνω στις παγωμένες πλάκες της πλατείας. Και κάθε πρωί το ίδιο σκηνικό: Μητέρες με τα μικρά τους ξυπνούν από τα κορναρίσματα των αυτοκινήτων της 3ης Σεπτεμβρίου και ψάχνουν να βρουν ένα μέρος να πλυθούν αλλά και τροφή για να δώσουν στα παιδιά τους.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πλατεία είναι Αφγανοί, ενώ κάποιοι κατάγονται από το Ιράν και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και δεν επιτρέπεται να περάσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας προκειμένου να φύγουν προς την κεντρική Ευρώπη.

Εθελοντικές ομάδες βρίσκονται στην πλατεία και προσφέρουν τσάι και νερό ενώ μεμονωμένοι πολίτες της περιοχής, συγκινημένοι από την εικόνα, φτάνουν στην Βικτώρια κρατώντας τσάντες με φρούτα και τα προσφέρουν στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους. 















«Δεν ξέρω τελικά τι σημαίνει η λέξη ευρωπαίος»
Η κυρία Δέσποινα δεν άντεξε, βλέποντας τις τριτοκοσμικές εικόνες που διαδραματίζονται στην πλατεία Βικτωρίας και αποφάσισε να αγοράσει τρόφιμα για να ανακουφίσει λίγο τους ανθρώπους αυτούς.

«Ανθρωπιά απλή. Μένω στον Άγιο Δημήτριο και έχω δυο παιδιά. Δυστυχώς πρέπει όλοι να δείξουμε περισσότερη ανθρωπιά και ιδιαίτερα οι ευρωπαίοι που δημιουργούν τους πολέμους. Τους έφερα κρουασάν, ψωμί και τυρί μαζί με μωρόμάντηλα από το υστέρημα μου φυσικά. Ειναι λυπηρό, δεν ξέρω τελικά και τι ειναι η λέξη ευρωπαίος. Δεν ξέρω τι σημαίνει. Ως Ελληνίδα τους απαντώ οτι πρέπει να δείξουν ανθρωπιά», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Δέσποινα που ήρθε από το πρωί στην πλατεία Βικτωρίας να μοιράσει τρόφιμα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που βρίσκονται εκεί.





Η κυρία Δέσποινα μιλά στο protothema.gr





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης