Ο Ιερώνυμος για το σύμφωνο συμβίωσης: Ό,τι είναι «έξω» από την Εκκλησία, είναι εκτροπή από τη ζωή

Ο Ιερώνυμος για το σύμφωνο συμβίωσης: Ό,τι είναι «έξω» από την Εκκλησία, είναι εκτροπή από τη ζωή

«Όλα δεν είναι παιδιά του Θεού;» ρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και απάντησε: «Όλα είναι, αλλά δεν σημαίνει πως ό,τι κάνουν, είναι όλα καλά» - Σε ομιλία του στο Ναύπλιο αναφέρθηκε επίσης και στην αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Αναγνωστοπούλου για το θέμα του διαχωρισμού του κράτους και της εκκλησίας

Ο Ιερώνυμος για το σύμφωνο συμβίωσης: Ό,τι είναι «έξω» από την Εκκλησία, είναι εκτροπή από τη ζωή
Για το σύμφωνο συμβίωσης τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στην Αργολίδα.


«Η Εκκλησία έχει τα πιστεύω της. Αυτοί που είναι στην Εκκλησία και πιστεύουν έχουν έναν τρόπο ζωής. Ό,τι είναι έξω από αυτό, είναι εκτροπή από τη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Κλείσιμο
«Όλα δεν είναι παιδιά του Θεού;» ρωτήθηκε εν συνεχεία και απάντησε: «Όλα είναι, αλλά δεν σημαίνει πως ό,τι κάνουν, είναι όλα καλά», κατέληξε.

Σε ομιλία του στο Ναύπλιο ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε επίσης και στην αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Αναγνωστοπούλου για το θέμα του διαχωρισμού του κράτους και της εκκλησίας, αναφέροντας: «Η κυρία Υπουργός είπε χθες πως πρέπει να ξαναγράψουμε την ιστορία γιατί πρέπει να δούμε δυο πλευρές της ιστορίας, την ιστορικότητα και την εθνότητα. Το εθνικό δεν μας ενδιαφέρει, έχει τα δικά της παραδείγματα, μας ενδιαφέρει η σειρά των γεγονότων. Είναι μια θεωρία νεοφανής, αλλά εκ του ασφαλούς,.... όταν ο Κολοκοτρώνης έλεγε "αγωνίζομαι και πεθαίνω  για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία" αυτό ήταν ιστορικότητα, η εθνικότητα, δηλαδή αυτό το έλεγε για να τον γράψει η ιστορία κάποτε....δεν ξέρω ποιος θα έδινε αυτή την ερμηνεία...»

Ιερώνυμος για το σύμφωνο συμβίωσης: Όλα είναι παιδιά του Θεού, αλλά...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης