Και επισήμως αγνοούμενος ο Δούλης

Και επισήμως αγνοούμενος ο Δούλης

Οι αρχές τονίζουν πως «δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος»

Και επισήμως αγνοούμενος ο Δούλης
Και επισήμως αγνοούμενος θεωρείται πλέον για τις αρχές ο 67χρονος Γεώργιος Δούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το Λιμενικό Σώμα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, με επίσημο έγγραφό που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, «γνωστοποιείται ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο Δούλης Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος».

Ο κ. Δούλης, κάτοικος Ελβετίας, είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα και επέστρεφε στο σπίτι του με τη σύζυγό του, με το «Norman Atlantic». Ωστόσο, από μαρτυρίες είχε γίνει γνωστό πως στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπο διαφυγής από το φλεγόμενο πλοίο και ενώ επιχειρούσαν να μπουν στη σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκαν στη γλίστρα και παγιδεύτηκαν. 

Οι διασώστες προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν, η γυναίκα διασώθηκε, αλλά ο άνδρας έκτοτε αγνοείται, ενώ αρχικά είχε αναφερθεί πως ήταν νεκρός και μάλιστα το πρώτο θύμα αυτής της ναυτικής τραγωδίας τα στοιχεία του οποίου ανακοινώθηκαν από τις ιταλικές αρχές!

Ωστόσο, η υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται όταν ο γιος του Γιώργου Δούλη κλήθηκε να ταξιδέψει ως το Μπάρι προκειμένου να προχωρήσει στο θλιβερό καθήκον να αναγνωρίσει τον νεκρό πατέρα του. Όμως, όταν έφτασε εκεί και αφού είδε τη σορό ξεκαθάρισε στις ιταλικές αρχές πως δεν επρόκειτο για τον πατέρα του.
Κλείσιμο

Για την ώρα, λοιπόν, συνεχίζεται η διασταύρωση στοιχείων των επιβαινόντων στο μοιραίου πλοίου, ενώ οι πληροφορίες για πολλούς παραμένουν ακόμη συγκεχυμένες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης