LIVE

Κορωνοϊός

Εταιρεία ζήτησε από έγκυο να ρίξει το παιδί της για να μην απολυθεί!

Εταιρεία ζήτησε από έγκυο να ρίξει το παιδί της για να μην απολυθεί!

Για την υπόθεση έχει γίνει καταγγελλία στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου - Στην Πάτρα εργαζόμενες καλούνται να υπογράψουν χαρτί ότι θα παραιτηθούν αν μείνουν έγκυες - Προϊστάμενος φέρεται να ζητά από γυναίκες να παίρνουν άδεια όταν έχουν έμμηνη ρύση επειδή πέφτει η απόδοσή τους

Στις άγριες μέρες που βιώνει η κοινωνία μας αντανακλάται η καταγγελία που κατατέθηκε στις 17 Νοεμβρίου, στην Επιθεώρηση Εργασίας από το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τενχικών, σύμφωνα με το οποίο έγκυος εργαζόμενη σε εταιρεία στο Ηράκλειο δέχτηκε απειλές να ρίξει το παιδί της για να συνεχίσει να έχει τη δουλειά της! 

Παράλληλα, όπως πάντα αναφέρει η καταγγελία που η 33χρονη εργαζόμενη κατέθεσε και δημοσιεύει το «Flashnews.gr»,  παρά το κλίμα τρομοκρατίας, «έχει δεχτεί απειλές για χειροδικία, ενώ η εργοδοσία έχει καταφερθεί εναντίον της υβριστικά». 

Στο πλευρό της εργαζόμενης βρίσκονται μια σειρά από Σωματεία του Ηρακλείου μεταξύ των οποίων η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.

Φαίνεται, όμως, ότι αυτό το περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν είναι μοναδικό καθώς ανάλογες καταγγελίες έκαναν την Τετάρτη και η πρόεδρος Γιώτα Παναγοπούλου και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Πάτρας Βασίλης Παπασημακόπουλος.

Σύμφωνα με την κυρία Παπασημακοπούλου, που μίλησε στο patrastimes.gr, στην αχαϊκή πρωτεύουσα υπάρχουν εργοδότες οι οποίοι με την πρόσληψη υποχρεώνουν εργαζόμενες να υπογράψουν χαρτί στο οποίο  δεσμεύονται πως εάν μείνουν έγκυες  θα αποχωρήσουν οικιοθελώς και δεν θα προβάλουν καμία απαίτηση.

Σε άλλες περιπτώσεις εργοδότες ζήτησαν από προς πρόσληψη γυναίκες να υπογράψουν πως δεν θα αρραβωνιαστούν και πως εάν το πράξουν θα αποχωρήσουν από την εργασία μόνες τους.

Από την πλευρά του ο κ. Παπασημακόπουλος υποστήριξε ότι σε παράρτημα ευρωπαϊκής αλυσίδας ο προϊστάμενος ζήτησε από γυναίκες υπαλλήλους όταν έχουν έμμηνη ρήση να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών γιατί πέφτει η απόδοσή τους.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η καταγγελία για την εργαζόμενη στο Ηράκλειο:

«Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εταιρία ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε πλήθος αυθαιρεσιών εναντίον εγκύου εργαζόμενής της.

Η εργαζόμενη προσλήφθηκε με την ΕΓΣΣΕ της ΓΣΕΕ ως υπάλληλος γραφείου (615€ μικτά) ενώ έχει καθήκοντα μηχανικού, με τις ανάλογες ευθύνες. Η εργαζόμενη ενώ είχε σύμβαση αορίστου χρόνου εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο μισθός της καλύπτεται από λεφτά φορολογούμενων πολιτών, δηλαδή η επιχείρηση επιδοτήθηκε για να βγάλει κέρδος και να καρπωθεί το κέρδος από τη δουλειά της εργαζόμενης (ο εργοδότης με δικά του έξοδα καλύπτει μόνο ασφαλιστικές εισφορές), η εργαζόμενη είναι απλήρωτη από τον Ιούνιο (οφειλές εργοδοσίας και επιδόματα ΙΚΑ). Η εταιρία οφείλει επίσης δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματα και υπόλοιπο αδείας. Επιπλέον, η εταιρία δεν έχει καλύψει στην εργαζόμενή της εργατικό ατύχημα, ενώ την έχει απλήρωτη και για υπερωρίες και εργασία τα Σάββατα.

Η ασυδοσία της εν λόγω εταιρίας δε σταματάει εκεί. Η συνάδελφος έχει δεχτεί απειλές να ρίξει το παιδί της προκειμένου να συνεχίσει να δουλεύει(!), έχει δεχτεί απειλές για χειροδικία, ενώ παράλληλα η εργοδοσία έχει καταφερθεί εναντίον της υβριστικά. Η συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει ρατσιστική συμπεριφορά, με διακρίσεις σε βάρος της λόγω εγκυμοσύνης. Τελικά η συνάδελφος δέχεται εκβιασμό προκειμένου να υπογράψει παραίτηση ως προϋπόθεση για να της καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Αυτό γίνεται γιατί με βάση τη νομοθεσία, η εργαζόμενη από τη στιγμή που θα γεννήσει δεν μπορεί να απολυθεί για 18 μήνες. Αν κάτι τέτοιο συμβεί η εταιρία θα είναι υποχρεωμένη τα καταβάλλει όλους τους μισθούς για αυτό το διάστημα και επιπλέον να πληρώσει πρόστιμο.

Λόγω της τρομοκρατίας που έχει δεχτεί, η συνάδελφος νοιώθει ότι απειλείται η ίδια και η κύηση της. Σαν σωματείο δηλώνουμε ότι για ό,τι συμβεί στη συνάδελφό και το παιδί της καθιστούμε υπεύθυνη την εργοδοσία!

Οι καθυστερήσεις στις καταβολές μισθών και επιδομάτων αποτελούν την κορύφωση της μόνιμης και πάγιας τακτικής της εργοδοσίας να παραβιάζει συνεχώς την εργατική νομοθεσία, να χειροτερεύει διαρκώς τις συνθήκες εργασίας και να καταστρατηγεί ακόμα και τα πιο στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα. Η ανάλγητη νοοτροπία των εργοδοτών έχει πάντα την ίδια «λογικοφανή» απάντηση στις όποιες αιτιάσεις περί καταβολής δεδουλευμένων από τους εργαζόμενους: ότι χρήματα δεν υπάρχουν, και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν μόλις πληρωθεί η εταιρεία. Αποτελούν οι εργαζόμενοι όμως χρηματοδότες και συνέταιρους της εταιρείας ώστε να περιμένουν απόδοση μεριδίων; Τις εποχές της μεγάλης κερδοφορίας μοιράστηκαν τα κέρδη τους με τους εργαζομένους; Ποια λογική επιβάλλει στους εργαζομένους να μοιραστούν τώρα τη ζημία τους; Να καλούνται να ''συνεισφέρουν'' το εισόδημα τους για την ''επιβίωση'' των εταιριών;

Το συγκεκριμένο κρούσμα ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας, επιπλέον, ξεπερνάει τα όρια των οικονομικών διεκδικήσεων δεδουλευμένων, θέτοντας ζήτημα στοιχειώδους σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των εργαζομένων από τους εργοδότες και δείχνει τις σεξιστικές διακρίσεις στις οποίες στον 21ο αιώνα και την «πολιτισμένη Δύση» ακόμα υπόκεινται γυναίκες εργαζόμενες. Ένα ζήτημα τόσο ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο για αυτό καλούμε σωματεία και φορείς να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στη συνάδελφο αλλά και σε κάθε εργαζόμενο ή άνεργο που πλήττεται από οποιαδήποτε μορφής εξουσία.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει κάθε συνάδελφο και κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Καλούμε όλους τους εργαζομένους στις τεχνικές εταιρείες της Κρήτης να συσπειρωθούν και να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται. Στα κοινά μας προβλήματα, οι ατομικές λύσεις δε μπορούν να αποδώσουν. Ο αγώνας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Αγώνας που θα πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων, των γενικών συνελεύσεων των σωματείων τους, για να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς. Με τη συναδελφική αλληλεγγύη, την οργάνωσή σε κάθε χώρο δουλειάς, μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση, να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας. Καλούμε κάθε συνάδελφο να γραφτεί στο σωματείο και μαζί να αντισταθούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και αλληλεγγύη.

Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας συνάδελφος μόνος του. Κανένας φοβισμένος. Η δύναμη στους εργαζομένους που παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά τους. Η ελπίδα στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη.

Το σωματείο μας προέβη σε καταγγελία όλων των παραπάνω στην επιθεώρηση εργασίας στις 17.11.2014. Λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης (η συνάδελφος βρίσκεται στον τελευταίο μήνα κύησης και έχει επικίνδυνη εγκυμοσύνη) αιτούμαστε στην επιθεώρηση εργασίας να επισπεύσει τη διαδικασία και να ορίσει το συντομότερο δυνατό ημερομηνία για την τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (34)

ΚΥΠΡΑΙΟΣ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΓΕΛΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΘΑ ΠΑΥΨΗ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΗΡΗΣΗ ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΑ ΤΟΝ ΛΟΓΩ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΥ ΘΑ Γ......ΗΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΜΕΙΝΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ ΣΤΥΛΗ ΑΛΑΤΟΣ,. Ο ΛΟΓΟΣ, ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ, ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΩ ΛΕΞΗ.Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΖΛΗΨΗΣ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ .ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΝΕΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΕΓΙΝΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ,ΜΗΔΕ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΞΕΧΑΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΟΜΟΙ ,ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΡΙΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΓΚΥΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΝ, ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .

Οι καταλυτικές επεμβάσεις

Της Τρόικα και των υποτακτικών της, άρχισαν να αποδίδουν καρπούς στα εργασιακά. Επιτέλους θα γινουμε πιο ανταγωνιστικοί με τις ευλογίες του ισχυρού πλεονασματικού μας κράτους. Μένουν κάποιες λεπτομέρειες (συνδικαλιστικό, ομαδικές απολύσεις) και το γλυκό θα δέσει για τα καλά!

Επισης

Εμένα την σύζυγο μου την απελυσαν προληπτικά ενα μήνα μετα τον γάμο μας φοβούμενοι οτι μπορει(!!!) να μείνει έγκυος..της το "πετούσαν" καιρό μεταξύ σοβαρού και αστείου μεχρι που μια ωραία πρωια χωρίς καμια προειδοποίηση και ενώ η εν λογω εταιρία είχε αύξηση της κίνησης(και κατεπεκταση κερδών) άνω του 60%, την απελυσαν ετσι απλα..προφανώς και δεν μπορούμε να αποδείξουμε τίποτα απο τα παραπάνω γιατι δεν υπήρχε άμεση απειλή αλλα και η σύζυγος μου αλλα και οι συναδέλφισσες της γνωρίζουν καλα τον λογο.το μονο θετικό ηταν οτι της έκαναν κανονική απόλυση ενώ σε άλλες περιπτώσεις παλαιότερες συνάδελφοι της της είπαν οτι πχ απο το κατάστημα Πειραιά σε έστελναν στο Μαρούσι ώστε να σε αναγκάσουν να παραιτηθείς..αυτά τα ολίγα εν έτη 2014 σε ενα κράτος που μαστίζεται απο υπογεννητικότητα. Υ.γ.εργαζοταν σε μεγάλη εταιρία πώλησης υποδημάτων ως πωλητρια.

ΛΙΟΝΤΑΡΙΝΑ

Η απαίσια αυτή πρόταση της διοίκησης έγινε τουλάχιστον πριν 6 μήνες. Συνήθως οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες δεν ανακοινώνουν την εγκυμοσύνη τους πριν τον τρίτο μήνα, απλά για να μην απολυθούν. Μετά τον τρίτο απαγορεύεται. Τώρα ξεσηκώθηκαν τα σωματεία; γιατί δεν ανακοινώθηκε κάτι τόσους μήνες; κάτι δε μου κολάει. Τα δικαιώματα της εγκύου τα γνωρίζουν όλοι οι υπεύθυνοι και τα φοβούνται μάλιστα. Βέβαια ότι οι περισσότεροι εργοδότες τώρα πια είνα αλητεία το ξέρουμε. Αλλά όχι όλοι. Σημασία έχει ότι η κοπέλα δεν έχει να φοβηθεί κάτι μέχρι και 18 μήνες μετά τον τοκετό της. Πόσο μάλλον μετά την καταγγελία της, που καλώς έστω και αργά έκανε. Απλά θα είναι κακές οι μεταξύ τους σχέσεις. καλή γέννα κοπέλα μου και γερό παιδάκι ......

Νίκος Χ.Ν

Δημοσιοποίηση του ονόματος της επιχείρησης και αυτών που ξεστόμισαν όσα ξεστόμισαν. ΑΜΕΣΑ! Και μετά ραντεβού στα σπίτια τους να το συζητήσουμε με τις οικογένειες τους ή και προσωπικά με αυτούς.

micha2l

Συμφωνω απολυτα, οταν οξ εισαγγελεις ξξνουν τα παπακξα τους και η δικαιοσυνη συο Γιουναν κοξματαιιιιιιι βαθιααααςα δεν υπαρχει αλλος τροπος για να εφαρρμοστουν τα στοιχειωδη που υποτιθεται οτι νομικα ειναι κατοχυρωμενα απο πρακτικες πεζοδρομιακης ραβδου. Δυστυχως σε ενα παραλλητο Κρατος ανερματιστων κι αδιαψορων εποπτικων αρχων αλλα και σχεδον ανυπαρκτου δικαστικης εξουσιας (νοιαζεται μονο για τα αναδρομικα της) η εφαρμογη των Νομων θα πρεπει να περασει απο κατ οικον ραντεβου μετα φαπας χωρις τελος. Αντε γιατι πολυ μαγκιτες μας βγηκαν καποιοι κοπροι που ροκανιζουν τα λεφτα ολων μας μεσω προγραμματων ημετερων του ΕΣΠΑ.

ΚΛ

Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΩΝ ΙΔ.ΤΟΜΕΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΑΚΙΑ Κ ΑΠΟ ΩΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ.

kyriakos

Οπως καταλαβαινετε γιναμε Ευρωπη σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα.

aros

Ιδιωτικος τομεα, εγγυηση για σταδιοδρομια οικογενεια και τα λοιπα .

KAE

Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο αλλά πλέον τα πράγματα έχουν ξεφύγει εκτός ελέγχου. Αντίθετη περίπτωση είναι αυτή: Χρόνια πριν γυναίκα πατρεύτηκε και επι 3 χρόνια δεν πάτησε στην δουλειά της διότι έμεινε έγκυος 3 φορές συνεχόμενα προκειμένου να της καταβάλουν τον μισθό της κανονικά. Πριν τελειωσει ο 3 χρόνος δήλωσε δεν ήθελε πλέον να δουλεύει(!) και πήρε 36 μισθούς χωρίς να έχει εργαστεί μια ώρα σε 3 χρόνια!. Σε δύσκολους λοιπόν καιρούς έχουμε απο την μια εταιρίες να εκμεταλεύονται την φυσική πορεία και επιθυμία ενός ατόμου στην ζωή να γίνει γονιός και άλλες εκμεταλεύονται εργοδότες που πασχίζουν να κρατήσουν χώρους πάνω απο το νερό. Τελίκα μόνο αυτοί που έχουν ήθος την πληρώνουν στο τέλος.

KK

Ακόμη και έτσι φίλε, τα μισά περίπου τα κατέβαλλε το ΙΚΑ, και όχι η εταιρία.

Makis

Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία....στο δημόσιο όμως αραχτες οι κουραδες για δυο χρόνια και και ο μισθός μπαίνει κανονικά...ρε πάρτε το χαμπάρι αν δεν διώξουν 300.000 δημόσιους ξηφηνες τα λεφτά μας πανε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.......

Αφελής

Πράγματι έχουμε γεμίσει "κουραδες" και "ξηφηνες". Το κακό είναι ότι ορισμένοι σχολιάζουν κιόλας... Μην περιορίζεσαι σε 300.000 κάνε τους 3.000.000 είναι πιο εντυπωσιακό το νούμερο.

SSD

Στη Γερμανία, σε Σκανδιναβικές χώρες, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, οι γυναίκες δικαιούνται πολύμηνη άδεια εγκυμοσύνης. Ενδεικτικά, στη Νορβηγία οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι όσοι στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα ο πληθυσμός είναι 11.000.000 και στη Νορβηγία 5.500.000. Έτσι, για να καταλαβαίνουν κι οι εντελώς άσχετοι...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης