Λογοθεραπευτής, γραμματέας και ψυχολόγος βάφτιζαν παιδιά «αυτιστικά»

Λογοθεραπευτής, γραμματέας και ψυχολόγος βάφτιζαν παιδιά «αυτιστικά»

Με «ταρίφα» 900 ευρώ έδιναν πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας

Λογοθεραπευτής, γραμματέας και ψυχολόγος βάφτιζαν παιδιά «αυτιστικά»
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δύο επαγγελματιών υγείας (ενός ψυχολόγου και ενός λογοθεραπευτή) σε δύο δημόσια νοσοκομεία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (!) και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ασκήθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου.

Οι δύο ποινικά υπόλογοι επαγγελματίες υγείας, μαζί με μια γραμματέα, που επίσης αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες, φέρονται, όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, να είχαν καταρτίσει από το 2007 βιομηχανία έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας, με «ταρίφα» που έφτανε ως και τα 900 ευρώ ανά πιστοποιητικό!

Κλείσιμο
Οι τρεις κατηγορούμενοι παρέδιδαν τα πιστοποιητικά σε γονείς παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, προκειμένου εκείνοι να τα υποβάλουν εν συνεχεία στα σχολεία όπου φοιτούσαν τα παιδιά τους.

Με «διαβατήριο» τα πιστοποιητικά αυτά, τα παιδιά θα είχαν τη δυνατότητα να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Προεδρικού Διατάγματος 60/2006 περί αξιολόγησης των μαθητών Λυκείου (ειδικός τρόπος προφορικής μόνον εξέτασης μαθητών που αδυνατούν να εξεταστούν γραπτώς).

Η υπόθεση, για την οποία συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες και στους αποδέκτες των πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας, αποκαλύφθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, μετά από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Κατά την έρευνα είχε εντοπίσει πιστοποιητικό σε σχολείο, που φέρονταν να έχει εκδοθεί από το Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστό.

Ακόμη, βρέθηκαν 121 πλαστά πιστοποιητικά, τα οποία είχαν κατατεθεί σε σχολεία, κυρίως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέρου, της Λέσβου και της Αττικής.

Από τα 121 πλαστά πιστοποιητικά τα 59 φέρονται να έχουν εκδοθεί από το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», ενώ οι υπόλοιπες 62 εκθέσεις δυσλεξίας από το νοσοκομείο «Σισμανόγλειο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης