Τα νησιά «αναζητούν» γιατρούς: Προσφέρουν δωρεάν στέγη και επιδόματα
Οι δήμοι και το Υπουργείο Υγείας προσφέρουν οικονομικά και άλλα κίνητρα (στέγαση, σίτιση) για να προσελκύσουν γιατρούς σε νησιά με ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού
Με γενναία «πακέτα» κινήτρων οι δήμοι μικρών και όχι μόνο νησιών επιχειρούν να στελεχώσουν με μόνιμο ιατρικό προσωπικό τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά τους Ιατρεία. Η αναζήτηση γιατρών για τα νησιά είναι ασταμάτητη από πλευράς Υπουργείου Υγείας και Υγειονομικών Περιφερειών και όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η επισκεψιμότητα των νησιών ανεβαίνει, αλλά και όλο το χρόνο μιας και οι νησιώτες είναι συχνά αποκομμένοι υγειονομικά.
Το Υπουργείο Υγείας προσφέρει ήδη κίνητρα για μετακινήσεις γιατρών τους θερινούς μήνες, καθώς επίσης και για το μόνιμο προσωπικό μέσω κινήτρων που αφορούν σε άγονες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, μια δωρεά «μαμούθ» του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Στέλιος Χατζηιωάννου» έρχεται να πριμοδοτήσει με 1.500 ευρώ το μήνα – επιπλέον των μηνιαίων απολαβών – 80 γιατρούς σε 47 νησιά.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.