«Βομβίδια»: Πέθανε ο Θανάσης Βαγιάτας, ο άνθρωπος πίσω από το θρυλικό στέκι με τη... μυστική συνταγή για σουτζουκάκια, που «τάισε» γενιές Θεσσαλονικιών
«Βομβίδια»: Πέθανε ο Θανάσης Βαγιάτας, ο άνθρωπος πίσω από το θρυλικό στέκι με τη... μυστική συνταγή για σουτζουκάκια, που «τάισε» γενιές Θεσσαλονικιών
Από τα τραπεζάκια της Βασιλέως Ηρακλείου είχαν περάσει πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου
Έφυγε το μεσημέρι από τη ζωή, σε ηλικία 84 χρονών, ο Θανάσης Βαγιάτας, ο δημιουργός του ουζερί «Βομβίδια», στην αγορά Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης.
Ξεκίνησε με μια μικρή γωνία, σε μια από τις στοές, στην είσοδο της από την οδό Βασιλέως Ηρακλείου, όπου οι πελάτες στέκονταν έξω, τρώγοντας και πίνοντας στα όρθια, με λίγους τυχερούς να βρίσκουν σκαμπό.
Τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, τα «Βομβίδια» καθιερώθηκαν ως πολιτικό και δημοσιογραφικό στέκι της Θεσσαλονίκης, καθώς πέρασαν από εκεί πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες, δημοσιογράφοι, κομματικά στελέχη, δικηγόροι, γιατροί και άλλοι επαγγελματίες της αγοράς.
Έγιναν σημείο αναφοράς και πρότυπο στο είδος τους κι έγραψαν ιστορία οι μαραθώνιες... ουζοποσίες, οι πολιτικές συζητήσεις και οι πλάκες, με τον Θανάση να ψήνει τα βομβίδια (σουτζουκάκια με μυστική συνταγή), αλλά και με το χιούμορ και την ψυχραιμία του να καθησυχάζει τα (οινο)πνεύματα.
Κλείσιμο
Φωτογραφίες από Facebook
Σταδιακά, τα «Βομβίδια» αναπτύχθηκαν χωροταξικά και μετά την αποχώρηση του, λόγω συνταξιοδότησης, με τον νέο ιδιοκτήτη, που είναι συγγενής του, επεκτάθηκαν ακόμα περισσότερο, και συνεχίζουν την πορεία τους. Η κηδεία του Θανάση Βαγιάτα θα γίνει την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 14.15, στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.