Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκρή εντοπίστηκε 47χρονη που αγνοούνταν
Εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτο σημείο κοντά στο καταφύγιο Αγαπητός το απόγευμα της Τρίτης
Νεκρή εντοπίστηκε μία 47χρονη την Τρίτη 22 Απριλίου, κοντά στο καταφύγιο Αγαπητός στον Όλυμπο.
Αναλυτικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ειδοποιήθηκε για έρευνα και διάσωση της 47χρονης - με καταγωγή από την Πολωνία - πλησίον του καταφυγίου.
Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από είκοσι τέσσερις (24) πυροσβέστες, από τις Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της 1ης, της 2ης και της 8ης Ε.Μ.Α.Κ., το πεζοπόρο τμήμα της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και της Π.Υ. Λιτοχώρου.
Η γυναίκα εντοπίστηκε από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις χωρίς τις αισθήσεις της σε δυσπρόσιτο σημείο της ανωτέρω περιοχής, ανασύρθηκε με ελικόπτερο Super Puma του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο Αγαπητός.
Από εκεί μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του Π.Σ. στο στρατόπεδο Λιτοχώρου, όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.
Για τη σορό της 47χρονης παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως η γυναίκα έχασε την ισορροπία της και έπεσε.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας