Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες σε φάρους στα νησιά των Κυκλάδων θέτοντας σε κίνδυνο τη ναυσιπλοΐα.
Εκτός από τον φάρο της Νάξου που υπέστη βλάβη χθες Σάββατο (28/12) πρόβλημα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr και ο πράσινος φάρος στην είσοδο του λιμανιού της Σύρουαπό την περασμένη Παρασκευή (27/12).
Ενημερώθηκε το Πολεμικό Ναυτικό και πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία φάρων του Πολεμικού Ναυτικού που είναι υπεύθυνη και σύμφωνα με πληροφορίες οι βλάβες θα αποκατασταθούν αύριο Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.
Οι πλοίαρχοι των επιβατηγών /οχηματαγωγών χρησιμοποιούν ούτως ή άλλως ειδικό προβολέα που έχει το πλοίο κάθε φορά που προσεγγίζουν βράδυ τα λιμάνια προκειμένου να είναι απολύτως σίγουροι για την ασφάλεια πλοίου και επιβατών κατά τον κατάπλου.
Στη Νάξο ο καπετάνιος μετά από δύο προσπάθειες αναγκάστηκε να συνεχίσει τον πλου αφού οι θυελλώδεις άνεμοι δεν του επέτρεψαν να καταπλεύσει με ασφάλεια.
«Οι βλάβες δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο»
«Όταν έχει άσχημο καιρό, χαμηλή ορατότητα, ομίχλη ή όταν έχει καιρό το φανάρι είναι απαραίτητο αφού τα πλοία πρέπει να βλέπουν ακριβώς της εισόδου και εξόδου του λιμανιού» επεσήμαναν στο protothema.gr πλοίαρχοι της ακτοπλοΐας
Κλείσιμο
και συμπλήρωσαν: «Πάντως οι βλάβες δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο».
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.