Ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα, ελαστικά οχημάτων, κούπες, πλαστικά μπουκάλια, σκαμπό, ακόμη και βάση ομπρέλας, «ψάρεψαν» το πρωί της Τρίτης δύτες που βούτηξαν στον Θερμαϊκό Κόλπο, στο ύψους του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα προς το τέλος του καθαρισμού, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τον βυθό του Θερμαϊκού και ένα μηχανάκι!
Τα σκουπίδια αυτά που μόλυναν τον θαλάσσιο χώρο περισυνελέγησαν στο πλαίσιο δράσης υποθαλάσσιου καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης. 30 δύτες βούτηξαν στα νερά του Θερμαϊκού, σε βάθος 5 μέτρων και απόσταση από την ακτή μέχρι και 20 μέτρα, προκειμένου να καθαρίσουν τον υποθαλάσσιο χώρο από όσα έχουν πετάξει εκεί κάποιοι ασυνείδητοι και κατέληξαν στη θάλασσα, από το ύψος του Λευκού Πύργου μέχρι και τον 1ο προβλήτα του λιμανιού.
«Βρίσκουμε πάρα πολλά απόβλητα, βρίσκουμε πλαστικά τα οποία δυστυχώς δεν διασπώνται. Υπάρχουν παρά πολλά μέταλλα που κάνουν οξειδώσεις. Το τραγικό που βλέπουμε, πέρα και από τα γυαλιά και τα ηλεκτρικά ποδήλατα, είναι ότι βρίσκουμε πάρα πολλές μπαταρίες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της εταιρείας MEPP, Σωτήρης Νικολάου που συμμετέχει στον καθαρισμό.
Ο καθαρισμός του βυθού του Θερμαϊκού έγινε στο πλαίσιο δράσης υποθαλάσσιου καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε πρωτοβουλία της ΟΛΘ Α.Ε. σε συνεργασία με τη MEPP (Mediterranean Company Environmental Protection) και με την υποστήριξη των: Antipollution of V Group, Hellenic Marine Environment Protection Association (HELMEPA), Hellenic Environmental Center S.A. (HEC), Hill International, Optima Bank, Rogan Associates, Alpha Bank, ΔΕΘ – Helexpo, Samaras & Partners.
Η δράση έγινε υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Ένωση Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙ.ΜΕ).
Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.