Θεσσαλονίκη: Δίωξη για κακούργημα σε πέντε νεαρούς που είχαν «ρημάξει» καταστήματα

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για κακούργημα σε πέντε νεαρούς που είχαν «ρημάξει» καταστήματα

Χρησιμοποιούσαν μαχαίρι και σιδηρογροθιά, απειλώντας τους υπαλλήλους των καταστημάτων - Είχαν διαπράξει οκτώ ληστείες και έξι διαρρήξεις

astynomia_peripoliko
Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των πέντε νεαρών που κατηγορούνται ότι είχαν «ρημάξει» καταστήματα της Θεσσαλονίκης πραγματοποιώντας ληστείες και διαρρήξεις.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται για ληστεία κατά μόνας και κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή, συνέργεια, διακεκριμένη κλοπή που είχαν οργανωθεί, οπλοκατοχή, ψευδή καταγγελία και συμμορία. Μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 4ο Τακτικό Ανακριτή από όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμασουν την υπεράσπισή τους.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 18 έως 20 ετών που από αρχές Μαρτίου διέπραξαν οκτώ ληστείες και έξι διαρρήξεις σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της πόλης, ενώ η λεία τους ξεπερνάει τα 6.000 ευρώ, πακέτα τσιγάρων και λοιπά καπνικά ειδή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι από τις 9 Μαρτίου συγκρότησαν συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν συνολικά οκτώ ένοπλες ληστείες σε καταστήματα καφέ, μίνι μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς επίσης και έξι διαρρήξεις καταστημάτων και φαρμακείων, στις περιοχές Νεάπολης, Συκεών, Πυλαίας, Καλαμαριάς, Τούμπας και Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Κλείσιμο
Για την προσέγγιση και διαφυγή τους από τους τόπους τέλεσης των έκνομων ενεργειών τους χρησιμοποιούσαν ​ένα αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι απειλούσαν με μαχαίρι και σιδηρογροθιά τα θύματά τους, προκειμένου να αποσπάσουν τη λεία τους.

Σημειώνεται ότι τέσσερις εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.


Eιδήσεις σήμερα:

Γιατρός του «Αττικόν»: Διασωλήνωση χωρίς ενδείξεις θα ήταν λάθος - Καλλιάνος: Θα γίνω ο εφιάλτης τους

Θρήνος για τον 34χρονο που έπεσε από τον Λευκό Πύργο - «Πήγες να βρεις τη μαμά, αδερφέ μου...»

«Είναι πραγματικά πολύ άρρωστος»: Δημοσίευμα μιλά για επιδείνωση της υγείας του Καρόλου και ετοιμασίες για τη βασιλική κηδεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης