ΥΠΕΝ: Πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ζωνών προστασίας από δασικές πυρκαγιές

ΥΠΕΝ: Πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ζωνών προστασίας από δασικές πυρκαγιές

Τι προβλέπει η απόφαση του Θ.Σκυλακάκη για την προσθήκη νέου Άξονα Προτεραιότητας στο Πρόγραμμα Δασικών Έργων και Εργασιών 2024 - Ποιοι Δήμοι είναι δικαιούχοι

dasiki-pyrkagia
Ένα νέο πρόγραμμα προστασίας από δασικές πυρκαγιές με κονδύλι ύψους 30 εκατ. ευρώ δρομολογήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Πράσινου Ταμείου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία περιμετρικών ζωνών πλάτους 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Η παραπάνω δράση εντάχθηκε με σχετική τροποποίηση στο εγκεκριμένο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2024».

Προηγήθηκε στις 12 Απριλίου έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, με το οποίο υποβλήθηκε εισήγηση για την έγκριση του σχετικού προγράμματος χρηματοδότησης, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, με στόχο την παροχή των κατάλληλων μέσων χρηματοδότησης, «προκειμένου κατόπιν σύμφωνης γνώμης των αρμόδιων περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών, οι δικαιούχοι Ο.Τ.Α. να παρέμβουν με τη σύνταξη σχετικών τεχνικών εκθέσεων για τη δημιουργία ζωνών μέσου πλάτους 10 μέτρων, σε όμορες του οικιστικού ιστού ζώνες μείξης με δάση και δασικές εκτάσεις υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, η δυσμενής εξέλιξη των οποίων εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τα γειτνιάζοντα δασικά συμπλέγματα όσο και για τον οικιστικό ιστό».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκάλυψη Politico: Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Επάγγελμα αστυνομικός: «Χωρίς δεύτερη δουλειά δεν ζεις» - Αναγκαία τα επικίνδυνα μεροκάματα

Σπαρτιάτες: Σε στενό δικαστικό κλοιό μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις ευρωεκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης