Βόρεια Ελλάδα: 34χρονη πωλούσε παράνομα φάρμακα - Είχε κάνει το σπίτι της ιατρείο αισθητικής

Βόρεια Ελλάδα: 34χρονη πωλούσε παράνομα φάρμακα - Είχε κάνει το σπίτι της ιατρείο αισθητικής

Η επιχείρηση για τη σύλληψη της 34χρονης έγινε μετά από καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας

evrimata2
Στη σύλληψη μιας 34χρονης που είχε μετατρέψει το σπίτι της σε ιατρείο αισθητικής πουλώντας παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα προχώρησαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη της 34χρονης έγινε μετά από καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Όπως διαπιστώθηκε η 34χρονη πωλούσε, μεταξύ άλλων, μη εγκεκριμένα φάρμακα και σκεύασματα με αυξητική ορμόνη που βρίσκονται στην κατηγορία των αναβολικών.

Σε βάρος της 34χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για επιβλαβή φάρμακα και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.

evrimata


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη ημεδαπή για διάθεση παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων καθώς και για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, 34χρονη ημεδαπή, καθώς διέθετε παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Η δράση της κατηγορούμενης προέκυψε ύστερα από καταγγελίες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, για τη διερεύνηση των οποίων συστάθηκε μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, μαζί με επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκε ότι η κατηγορούμενη είχε διαμορφώσει οικία σε ιατρείο αισθητικής, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -106- φαρμακευτικά σκευάσματα,
  • -9.920- ευρώ και
  • χειρόγραφες σημειώσεις.
Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων μέρος των κατασχεμένων φαρμακευτικών προϊόντων ανήκουν στην κατηγορία των ψευδεπίγραφων φαρμάκων καθώς είτε δεν είναι εγκεκριμένα, είτε περιέχουν αυξητική ορμόνη και βρίσκονται στην κατηγορία των αναβολικών, είτε δεν έχουν διατεθεί μέσω της νόμιμης εφοδιαστικής αλυσίδας. Η αυθεντικότητα των υπόλοιπων σκευασμάτων διερευνάται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για επιβλαβή φάρμακα και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Νύχτα-θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ για ενιαία υποψηφιότητα απέναντι στον Κασσελάκη - Casus belli η διαδικασία

Καρώνης εναντίον JP Morgan: Πώς φτάσαμε στο «Δεν παραδίδω τη Viva Wallet»

Τραγωδία στην Πάτρα - Νεκροί σε τροχαίο δύο νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης