Αρνείται ότι έλεγε «κάψτε τους» ο 27χρονος που πετούσε υγρό μέσα σε βαγόνι του Μετρό στο Μοναστηράκι

Αρνείται ότι έλεγε «κάψτε τους» ο 27χρονος που πετούσε υγρό μέσα σε βαγόνι του Μετρό στο Μοναστηράκι

Τι είπε στην απολογία του για τα περιστατικά της 1ης Νοεμβρίου στον σταθμό του ΗΣΑΠ – Αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα

isap-arthroy2
Κάθε εμπλοκή του στα επεισόδια που έλαβαν χώρα την περασμένη Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, στο Μοναστηράκι αρνήθηκε κατά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές ο 27χρονος, ο οποίος έχει καταγραφεί να πετάει υγρό από ένα μπιτόνι μέσα στο βαγόνι του τρένου και να φωνάζει «κάψτε τους».

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του που εντάσσονται στο χώρο της Ακροδεξιάς, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του. Ο μόνος όρος που τους επιβλήθηκε ήταν εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:






Κλείσιμο


Άγρια επεισόδια ακροδεξιών-αντιεξουσιαστών στο Μοναστηράκι ενώ τα βαγόνια του ΗΣΑΠ είχαν κόσμο


«Δεν έχω απασχολήσει τις αρχές παρά μία φορά στα 18 μου για ένα καπνογόνο στο γήπεδο, πράξη που οφείλεται αποκλειστικά στη νεανική μου επιπολαιότητα» φέρεται να αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή ο 27χρονος υποστηρίζοντας ότι δεν ανήκει σε καμία πολιτική ομάδα ή κόμμα.

Ακόμη, υποστηρίζει σχετικά με το περιστατικό στο τρένο τα εξής: «Όταν έφτασε ο συρμός πήγα να επιβιβαστώ μαζί με τον φίλο μου και ξαφνικά άκουσα φωνές από μακριά να λένε “θα σας σκοτώσουμε φασίστες”, ταυτόχρονα άκουγα να σπάνε τις πόρτες και τζάμια. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να εγκαταλείψω το βαγόνι διότι εάν εγκλωβιζόμουν μέσα στο συρμό, ήταν βέβαιο ότι θα με σκότωναν και για αυτό το λόγο έβαλα το κράνος που κρατούσα στο χέρι μου, για να προστατευτώ.

» Όταν βγήκα έξω από το τρένο, είδα άτομα με μαύρα ρούχα και μάσκες full face, κάποιοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, με μαύρες σημαίες στα χέρια να έρχονται κατά πάνω μας επιθετικά, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.

» Κάποιοι εκ των ατόμων αυτών, άνοιξαν πυροσβεστήρες, οι οποίοι μάλιστα είχαν και χημικά δακρυγόνα, διότι αμέσως η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, δεν υπήρχε καθόλου ορατότητα, άρχισαν να δακρύζουν αμέσως τα μάτια μας και δεν μπορούσα να πάρω καθόλου αναπνοή. Το μόνο που έβλεπα ήταν νέφος και σκόνη και καπνό από ένα πυρσό, που είχε ανάψει κάποιος από τους επιτιθέμενους.

» Τότε είδα στο φυλάκιο του σταθμάρχη στην αποβάθρα ότι υπήρχε ένα μπιτόνι γεμάτο με το νερό που αποβάλλονταν από το κλιματιστικό. Το μόνο που σκέφτηκα τότε ήταν να ρίξω αμέσως το νερό μέσα στο βαγόνι προκειμένου να κάτσει το νέφος από τους πυροσβεστήρες, να σβήσει ο καπνός αλλά και να απομακρύνω από εμένα τους επιτιθέμενους βρέχοντας τους.

» Όλα αυτά συνέβησαν πάρα πολύ γρήγορα και όλο το περιστατικό δεν κράτησε παρά πάνω από τρία λεπτά, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εκείνη τη στιγμή το βαγόνι είχε αδειάσει από τον υπόλοιπο κόσμο. Ουδέποτε επιτέθηκα σε κάποιο από τα άτομα της άλλης ομάδας και ουδέποτε χτύπησα κάποιον. Από τη δικογραφία πληροφορήθηκα για την ύπαρξη ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται η κίνηση μου με το μπιτόνι και ακούγεται η φράση “κάψτε τους” την οποία όμως ρητά και κατηγορηματικά αρνούμαι».

Είχαν προηγηθεί οι απολογίες των συλληφθέντων αντιεξουσιαστών κατά τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους και μόνο σε δυο από αυτούς επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.



Ειδήσεις σήμερα:

«Μαρία, εδώ πέθανες, ό,τι έζησες έζησες» - Συγκλονίζει η μαρτυρία της 21χρονης στο λεωφορείο των ΚΤΕΛ στην Αρκαδία

Βόλος: Η μοιραία στιγμή που η μηχανή παρασέρνει τον παππού με το βρέφος - Βίντεο ντοκουμέντο

Διαρροή αμμωνίας στου Ρέντη: Πώς συνέβη το ατύχημα - Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ένας υπάλληλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης