Άγρια επεισόδια ακροδεξιών-αντιεξουσιαστών στο Μοναστηράκι ενώ τα βαγόνια του ΗΣΑΠ είχαν κόσμο

Άγρια επεισόδια ακροδεξιών-αντιεξουσιαστών στο Μοναστηράκι ενώ τα βαγόνια του ΗΣΑΠ είχαν κόσμο

Καδρόνια, αυτοσχέδιες ασπίδες και άλλα αντικείμενα το «οπλοστάσιο» - Ακροδεξιοί πέταξαν υγρό από μπιτόνι και φώναζαν «κάψτους, κάψτους»

Άγρια επεισόδια ακροδεξιών-αντιεξουσιαστών στο Μοναστηράκι ενώ τα βαγόνια του ΗΣΑΠ είχαν κόσμο
isap-arthroy2
Σοβαρά ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Μοναστηράκι» περίπου στις 8 το βράδυ της Τετάρτης καθώς, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ακροδεξιοί και αντιεξουσιαστές που έφτασαν εκεί μετά τις συγκεντρώσεις και τις αντισυγκεντρώσεις για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, έδωσαν μάχη σχεδόν σώμα με σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις δύο ομάδες αποτέλεσαν άτομα που επιβιβάστηκαν στα βαγόνια του ΗΣΑΠ από διάφορους άλλους σταθμούς πριν να καταλήξουν στο «Μοναστηράκι» όπου δόθηκε η «μάχη».



Οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν ενώ στον συρμό του ΗΣΑΠ υπήρχαν ανυποψίαστοι πολίτες που είχαν επιβιβαστεί στα βαγόνια χωρίς να μπορούν να φανταστούν ότι θα βρίσκονταν εν μέσω διασταυρούμενων «πυρών». 

Όπως προκύπτει η «μάχη» συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά πριν να υπάρχει τελικά παρέμβαση αστυνομικών που «περιόρισαν» τα επεισόδια, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον απολογισμό όσων συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Νέο Ηράκλειο και το κέντρο της Αθήνας.



Σε ένα από τα βίντεο, μάλιστα, κρανοφόρος από την ομάδα των ακροδεξιών που βρισκόταν στην αποβάθρα του ΗΣΑΠ φαίνεται να πετάει κάποιο υγρό από μπιτόνι με κάποιον άλλο να του φωνάζει «κάψτους, κάψτους».

Κλείσιμο


Σε άλλο βίντεο κρανοφόροι και κουκουλοφόροι και από τις δύο ομάδες ακούγονται να ανταλλάσσουν ύβρεις και χτυπήματα με καδρόνια, αυτοσχέδιες ασπίδες και άλλα αντικείμενα.



Συνολικά, από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, προσήχθησαν 60 άτομα, από τα οποία τα 14 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος 21 ατόμων εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης (σ.σ. πρόκειται για τους Ιταλούς ακροδεξιούς που εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»).

Από τους 14 συλληφθέντες οι 10 είναι αναρχικοί και οι τέσσερις ακροδεξιοί - ανάμεσά τους και το άτομο που ρίχνει το υγρό από το μπιτόνι και το οποίο το 2014 είχε συλληφθεί ξανά για κατοχή βεγγαλικών στο ΟΑΚΑ - με τρεις εξ αυτών νά εχουν αποασχολήσει και στο παρελθόν την ΕΛΑΣ για συμμετοχή σε παρόμοια περιστατικά και επιθέσεις.

Δείτε βίντεο: Άγρια επεισόδια ακροδεξιών-αντιεξουσιαστών στο Μοναστηράκι ενώ τα βαγόνια του ΗΣΑΠ είχαν κόσμο
Άγρια επεισόδια ακροδεξιών-αντιεξουσιαστών στο Μοναστηράκι ενώ τα βαγόνια του ΗΣΑΠ είχαν κόσμο


Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε Procter & Gamble και Unilever για αθέμιτη κερδοφορία

Δραματική ανατροπή στη δηλητηρίαση 51χρονου από τη σύντροφό του: Η «κληρονομιά» των $30 εκατ. αποδείχθηκε απάτη

Μητέρα ενός κοριτσιού 3 ετών η 40χρονη που σκοτώθηκε όταν την παρέσυρε το λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης