Αλέξανδρος Τζόρβας: Μετά το ποδόσφαιρο επένδυσε στις ελιές και το κρασί και έχει κτήμα στη Λακωνία

Αλέξανδρος Τζόρβας: Μετά το ποδόσφαιρο επένδυσε στις ελιές και το κρασί και έχει κτήμα στη Λακωνία

Ο αγροδιατροφικός τομέας έχει αντικαταστήσει τη στρογγυλή Θεά στην επαγγελματική καριέρα του πρώην διεθνούς παίκτη

tzorvas_ampelia
Πολλοί ίσως θυμούνται τον Αλέξανδρο Τζόρβα από τις ποδοσφαιρικές του εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό, τον ΟΦΗ, ομάδες από την Ιταλία, αλλά και την Εθνική Ελλάδος υπό τον Ότο Ρεχάγκελ. Τότε προσπαθούσε να κρατήσει τη μπάλα μακριά από τα δίχτυα του.

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τη στιγμή που αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του. Τώρα, η ζωή του πρώην τερματοφύλακα έχει αλλάξει ριζικά. Αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση στον Ασωπό Λακωνίας, εστιάζοντας στην παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, ελιών Καλαμών και σύντομα και διάφορων ποικιλιών κρασιού.



Κλείσιμο
Το πρώτο προϊόν του Κτήματος Τζόρβα, το ελαιόλαδο «Χρυσούν», παίρνει το όνομά του από τη λέξη «χρυσός» του Ομήρου, αλλά και από τα αρχικά της συζύγου του, Χρυσαυγής, που ήταν η έμπνευση για την ονομασία του.



Παρά τις αρχικές δυσκολίες λόγω έλλειψης εμπειρίας, ο Τζόρβας πλέον διαχειρίζεται με επιτυχία τα κτήματα του, φροντίζοντας πάνω από 4.000 ελαιόδενδρα και αμπελώνες που φύτεψε μόνος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκίνησε αυτή την περιπέτεια το 2016 από πέντε στρέμματα, και μέχρι το 2022, έχει επεκταθεί σε 200 στρέμματα. Σήμερα, το ελαιόλαδο του διατίθεται στην ελληνική αγορά, εξάγεται στη Γερμανία και πρόκειται να διατεθεί και το πρώτο προϊόν από τις ελιές Καλαμών, το οποίο αναφέρει ως «υπερτροφή».



Στόχος του Κτήματος Τζόρβα είναι η παραγωγή premium προϊόντων και η εξάντλησή τους από διάθεση εντός Ελλάδος και εξαγωγές μέσα στη χρονιά: «Θέλω να παραμείνω στα premium προιοντα. Aυτό που κάνω και θέλω να συνεχίσω να κάνω δεν είναι η μαζικη παραγωγή. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι ο ίδιος παράγω το προϊόν. Ολες οι εργασίες γίνονται από μένα και αυτό θέλω να το γευεται ο καταναλωτής. Τρελαίνομαι να παράγω κάτι δικό μου, να νιώθω τρομακτική κούραση για να απολαμβάνω εγώ και οι άνθρωποι γύρω μου ένα εξαιρετικό προϊόν. Όταν δεν θα είμαι πάνω στο προϊόν δε θα έχω το αποτέλεσμα που θέλω», έχει δηλώσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στο businessnews.gr.



Ειδήσεις σήμερα:

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ανεκδιήγητος ο δήμαρχος Βόλου - Αχιλλέας Μπέος: Πρέπει να υπάρξει και ο ευαισθητούλης

Χωρίς τέλος η αγωνία για τον πλημμυρισμένο θεσσαλικό κάμπο - Απρόβλεπτη η εξέλιξη της αποστράγγισης

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός δολοφόνησε τη 42χρονη σύζυγό του και αυτοκτόνησε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης