Θεσσαλονίκη: Μπήκαν στο σπίτι 69χρονου με «δούρειο ίππο» την οικιακή βοηθό και έκλεψαν κοσμήματα μισού εκατ. ευρώ

Θεσσαλονίκη: Μπήκαν στο σπίτι 69χρονου με «δούρειο ίππο» την οικιακή βοηθό και έκλεψαν κοσμήματα μισού εκατ. ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη η δράση της συμμορίας από τη Γεωργία - Εντάλματα σύλληψης για τρία άτομα, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη η οικιακή βοηθός

astynomia_peripoliko
Στην εξάρθρωση διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί σχημάτισαν σχετική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων από τη Γεωργία τα οποία είχαν φτιάξει συμμορία με σκοπό να «αδειάζουν» σπίτια ανυποψίαστων πολιτών και, χρησιμοποιούσαν ως «Δούρειο Ίππο», μία οικιακή βοηθό.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της ομάδας είχαν βάλει στο «μάτι» το σπίτι ενός 69ρονου στο οποίο εργαζόταν και η οικιακή βοηθός-συνεργός τους. Δύο από τους δράστες λοιπόν, κατάφεραν με τη συνδρομή της οικιακής βοηθού η οποία είχε τα κλειδιά του σπιτιού, να εισβάλουν χωρίς ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα του θύματος και να αποσπάσουν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε περίπου 8.000 ευρώ, καθώς και πλήθος κοσμημάτων συνολικής αξίας 500.000 ευρώ!

Οι δράστες, για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από το σημείο, χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στο τέταρτο μέλος της ομάδας.

Μετά την υποβολή της σχετικής δικογραφίας, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τρεις εκ των τεσσάρων εμπλεκομένων, ενώ ο τέταρτος δράστης (ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου), μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Παράλληλα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το νέο σπίτι της οικιακής βοηθού στην περιοχή των Αμπελοκήπων και να την συλλάβουν.

Τέλος, προέκυψε πως ένας εκ των δραστών που αναζητείται είναι σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών στη Σουηδία.


Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος του Blue Horizon για τη δολοφονία του Αντώνη

Βίντεο: Σε 18 μέτρα ύψος έφτασαν τα νερά στην κοιλάδα των Τεμπών - Σχεδόν κάλυψαν την κρεμαστή γέφυρα


US Open Tελικός, Μεντβέντεφ - Τζόκοβιτς 0-3: Σέρβος GOAT με 24 Grand Slam! - Bίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης