US Open Tελικός, Μεντβέντεφ - Τζόκοβιτς 0-3: Σέρβος GOAT με 24 Grand Slam! - Bίντεο

US Open Tελικός, Μεντβέντεφ - Τζόκοβιτς 0-3: Σέρβος GOAT με 24 Grand Slam! - Bίντεο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 6-3, 7-6, 6-3 του Ντανίλ Μεντβέντεφ  στη Νέα Υόρκη και έγινε ο μοναδικός τενίστας με 24 Grand Slam (+2 από τον Ναδάλ)  - Στα 3 εκατ. δολάρια το έπαθλο της νίκης

27659998
Ιστορία έγραψε στη Νέα Υόρκη και στο US Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος έγινε ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που φτάνει τα 24 Grand Slam, δύο περισσότερα από τον Ράφα Ναδάλ που έχει σταματήσει στα 22.



Είναι μάλιστα πρώτος σε Grand Slam (23), Masters (39) και ATP Finals (6) και δίκαια έχει τεράστιο προβάδισμα για τον τίτλο του GOAT! Το 2023 είναι η 4η χρονιά στην καριέρα του που κερδίζει 3/4 Grand Slam αφού είχαν προηγηθεί το 2011,το 2015 και το 2021.


Κλείσιμο



Ο Νόβακ Τζόκοβιτς  κατέκτησε το 4ο US Open της καριέρας του και το πρώτο μετά το 2018. H χρονιά ξεκίνησε με το Australian Open (κέρδισε τον Τσιτσιπά), συνεχίστηκε στο Roland Garros (νίκησε τον Κάσπερ Ρουντ) ενώ στο Wimbledon έχασε από τον Αλκαράθ.

Μετράει 4 US Open, 10 Australian Open, 3 Roland Garros και 7 Wimbledon. Για να φτάσει στην κορυφή στη Νέα Υόρκη κέρδισε σε 3.16' με   6-3, 7-6 (5), 6-3 τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον μεγάλο τελικό που φιλοξενήθηκε στο Άρθουρ Ας.

@usopen 🐐 things #novakdjokovic #usopen #tennis ♬ original sound - US Open
@usopen Sportsmanship ❤️ #novakdjokovic #daniilmedvedev #usopen ♬ original sound - US Open
@usopen And Ebon Moss-Bachrach and Laverne Cox! #timotheechalamet #kyliejenner #usopen ♬ original sound - US Open
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη US Open (@usopen)



Ο 36χρονος Τζόκοβιτς έχει πλέον 96 τίτλους στην καριέρα του και με την επιτυχία του στη Νέα Υόρκη θα βάλει στον λογαριασμό του 3 εκατ. δολάρια!

Με τον θρίαμβο στη Νέα Υόρκη εδραιώθηκε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νόλε συμμετείχε για πρώτη φορά μετά το 2021 στο US Open (και γενικά σε τουρνουά στις ΗΠΑ) αφού επειδή είναι ανεμβολίαστος δεν του επιτρέπονταν η είσοδος στις ΗΠΑ.

Ο αγώνας

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησε με μπρέικ (2-0) στο 1ο σετ και με το σερβίς του έφτασε στο 3-0.



Με καλό πρώτο σερβίς πήγε στο 4-1 και ο Ρώσος μείωσε σε 4-2. Στο 8ο γκέιμ ο Νόλε είχε δύο μπρέικ πόιντ (σετ) αλλά ο Ντανίλ τα έσβησε για το 5-3.

Με το σερβίς του έκλεισε στο 6-3 το σετ ο Σέρβος.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ προηγήθηκε 2-1 στο 2ο σετ και εν συνεχεία με 3-2. Ο Σέρβος ισοφάρισε σε 3-3 και είχε μπρέικ πόιντ στο 7ο γκέιμ.

Ο Ρώσος το έσβησε και με μεγάλη δυσκολία πήρε το γκέιμ (4-3). Στο 8ο είχε το πρώτο του μπρέικ πόιντ αλλά ο αντιπαλός του το έσβησε για το 4-4.

Ο Νόλε ισοφάρισε σε 5-5 και οδήγησε το σετ στο τάι μπρέικ αφού έσβησε μπρέικ πόιντ!



Εκεί ο Ντανίλ προηγήθηκε 2-0 με μίνι μπρέικ αλλά ο Νόλε το πήρε πίσω (3-2). Ο Σέρβος έφτασε στο 4-3 και στο 6-5 και με λάθος του Μεντβέντεφ στο μπάκχαντ έκλεισε το σετ στο 7-6 (5).

Στο 3ο σετ ο Νόλε έφτασε με άνεση στο 3-1 (μπρέικ)  αλλά ο Μεντβέντεφ πήρε πίσω το μπρέικ (3-2). Ο Σέρβος έκανε και 2ο μπρέικ (4-2) και με το σερβίς του έφτασε στο 5-2. 

Τελικά έκλεισε το σετ στο 6-3. 

Τα μπρέικ πόιντ ήταν 3/6 για τον Τζόκοβιτς και μόλις 1/3 για τον Μεντβέντεφ. Ο Σέρβος είχε 38 winners και 35 αβίαστα λάθη και ο Ρώσος είχε 32-38.



Ειδήσεις σήμερα:

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία: Πόσο έτοιμα είναι - Τι λέει η υφυπουργός Παιδείας στο protothema.gr

Κακοκαιρία Daniel: «Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι στην Καρδίτσα» - Παραμένει ο συναγερμός για τον Πηνειό

Μουντομπάσκετ, Σερβία-Γερμανία 77-83: Τα «πάντσερ» στην κορυφή του κόσμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης