Κακοκαιρία Daniel: Ανετράπησαν δύο λέμβοι με 8 άτομα στη Γιάννουλη – Παρασύρθηκαν τουλάχιστον 500 μέτρα

Κακοκαιρία Daniel: Ανετράπησαν δύο λέμβοι με 8 άτομα στη Γιάννουλη – Παρασύρθηκαν τουλάχιστον 500 μέτρα

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης από πυροσβέστες της ΕΜΑΚ και την αστυνομία - Στις λέμβους επέβαιναν 4 πυροσβέστες και 4 πολίτες – Στο νοσοκομείο μία γυναίκα με συμπτώματα υποθερμίας

lemvoi
Σε θρίλερ εξελίχθηκε η επιχείρηση διάσωσης που έγινε χθες τα μεσάνυχτα, όταν ανατράπηκαν δύο σωσίβιες λέμβοι στη Γιάννουλη της Λάρισας.

Στις λέμβους επέβαιναν οκτώ άτομα, τέσσερις πυροσβέστες και τέσσερις πολίτες, οι οποίοι παρασύρθηκαν για τουλάχιστον 500 μέτρα από την ορμή των υδάτων.

Είχε προηγηθεί ο απεγκλωβισμός των τεσσάρων πολιτών από τους πυροσβέστες, στις εργατικές κατοικίες. Η ζωή τους σώθηκε χάρη στην εκπαίδευση των πυροσβεστών.

lemvoi2
Κλείσιμο


Η τεράστια επιχείρηση διάσωσης κράτησε για αρκετές ώρες και κορυφώθηκε με το χωματουργικό μηχάνημα στο οποίο ήταν δεμένη σωστική λέμβο και τράβηξε τους πυροσβέστες και τους πολίτες.

Και οι οκτώ είναι καλά στην υγεία τους. Μία γυναίκα μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο γιατί εκδήλωσε συμπτώματα υποθερμίας.

Την ώρα της επιχείρησης ο Υπουργός κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας ήταν στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων μαζί με τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος και τον Διοικητή του (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και βρίσκονταν σε απευθείας επικοινωνία με την ομάδα που συντόνιζε τη διάσωση.


lemvoi1
lemvoi3
lemvoi4



Ειδήσεις σήμερα:

Ραφήνα: Έδεσε στο λιμάνι το «Fast Ferries Andros» με τους 731 επιβάτες ύστερα από 18 ώρες (βίντεο και φωτογραφίες)

Κακοκαιρία Daniel: Στους 11 οι νεκροί - Eντοπίστηκε σορός 77χρονου στην Εύβοια

Μαρόκο: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης