Μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης στήθηκε τα μεσάνυχτα, όταν ανατράπηκαν δύο σωσίβιες λέμβοι στην περιοχή Γιάννουλη της Λάρισας με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό 4 διασώστες και 4 πολίτες.
Οι τέσσερις πυροσβέστες είχαν απεγκλωβίσει από τις εργατικές κατοικίες τους τέσσερις πολίτες και στην επιστροφή τους ανατράπηκαν εξαιτίας των ορμητικών νερών και των χειμάρρων.
Η επιχείρηση διάσωσης, που κράτησε για αρκετές ώρες, κορυφώθηκε με το χωματουργικό μηχάνημα στο οποίο ήταν δεμένη σωστική λέμβος και τράβηξε τους πυροσβέστες και τους πολίτες.
Σε όλους παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες, ενώ κατά πληροφορίες μία γυναίκα μεταφέρθηκεπροληπτικά στο νοσοκομείο.
Την ώρα της επιχείρησης ο Υπουργός κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ήταν στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων μαζί με τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος και τον Διοικητή του (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και οι οποίοι βρίσκονταν σε απευθείας επικοινωνία με την ομάδα που συντόνιζε τη διάσωση.
Από μια στέρεη ελληνική παραγωγική βάση σε διεθνή δύναμη με παρουσία σε πάνω από 90 χώρες, η DEMO αποδεικνύει όχι μόνο ότι η υγεία είναι ένα αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, αλλά και ότι αυτή η χώρα κρύβει μέσα της τεράστιες δυνάμεις.