Ελευσίνα: Σύμβολο ιστορικής μνήμης o χώρος ταφής του Μιχάλη Κατσουρή

Ελευσίνα: Σύμβολο ιστορικής μνήμης o χώρος ταφής του Μιχάλη Κατσουρή

Με πρωτοβουλία του  Δημοτικού Συμβουλίου της Ελευσίνας η απόφαση

katsoyris-eleysina828
Σύμβολο ιστορικής μνήμης θα γίνει o χώρος ταφής του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή με απόφαση του Δήμου Ελευσίνας.

Ο 29χρονος, κάτοικος Ελευσίνας και φίλαθλος της ΑΕΚ, έχασε τη ζωή του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα  κατά τη διάρκεια της  φονικής επίθεσης με τους Κροάτες χούλιγκανς  έξω από το γήπεδο της ομάδας του στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Τρίτη 8 Αυγούστου. 

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ελευσίνας, ο χώρος ταφής του Μιχάλη Κατσουρή, θα αποτελέσει σύμβολο ιστορικής μνήμης.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ελευσίνας: «Πρόκειται για πρόταση-εισήγηση του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου, η οποία έγινε αποδεκτή από το τελευταίο, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας. Ο Μιχάλης Κατσουρής, ένα παιδί της Ελευσίνας, φίλαθλος της ΑΕΚ, έπεσε θύμα άγριας, άνανδρης και απρόκλητης βίας έξω από το γήπεδο της ομάδας του, στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Τρίτη 8 Αυγούστου, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η Ελευσίνα, μία πόλη που στέκεται απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό, μια πόλη ενάντια σε κάθε φαινόμενο βίας, οφείλει να τιμήσει με τις πρέπουσες ενέργειες τη μνήμη ενός δικού της παιδιού. Του Μιχάλη Κατσουρή.  Η άνανδρη και απρόκλητη δολοφονία του Μιχάλη δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν θα ξεχαστεί. Ο χώρος ταφής του, θα είναι πάντα εκεί, ως σύμβολο ιστορικής μνήμης, να θυμίζει σε όλους μας αλλά και στις επόμενες γενιές, τις οδυνηρές συνέπειες της οπαδικής-φασιστικής βίας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη του Μιχάλη».

«Πού σε πηγαίνουν παιδάκι μου» - Ο σπαραγμός της μητέρας του στο τελευταίο «αντίο»

Το τελευταίο «αντίο»  είπαν χθες Παρασκευή (11/08) οικογένεια, συγγενείς και φίλοι στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε μετά από επίθεση χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

«Πού σε πηγαίνουν παιδάκι μου;» είπε υποβασταζόμενη η μητέρα του, ενώ, την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Δείτε το βίντεο:

Μιχάλης Κατσουρής: Το «τελευταίο αντίο»


Με κίτρινα λουλούδια στα χέρια οι φίλοι της ΑΕΚ αποχαιρέτησαν τον 29χρονο Μιχάλη στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα. Το φέρετρο ήταν στολισμένο με κίτρινα τριαντάφυλλα και ένα κασκόλ της ΑΕΚ που γράφει Original.

Δείτε φωτογραφίες:

khdeia5_2
khdeia4_2
khdeia3_2
khdeia22_2
khdeia2_2
khdeiaMixali


Παράλληλα, ο δήμος Ελευσίνας είχε κάνει γνωστό γνωστό πως μέχρι την τέλεση της κηδείας του Μιχάλη Κατσουρή δεν θα πραγματοποιούνταν στην πόλη καμία αθλητική ή πολιτιστική εκδήλωση.

Κλείσιμο
Όπως είχε αναφερθεί στη σχετική ανακοίνωση, «σε ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό του 28χρονου συμπολίτη μας Μιχάλη Κατσούρη και μέχρι την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αθλητική ή πολιτιστική εκδήλωση, στα όρια του Δήμου μας. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στεκόμαστε στο πλευρό της, αυτές τις τραγικές στιγμές. Καλό ταξίδι, Μιχάλη…».

Η επιθυμία της οικογένειας του Μιχάλη

Στο μήνυμά της, η οικογένεια του Μιχάλη ανέφερε: «Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιες, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι' αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ" στη μνήμη του αδικοχαμένου μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίζονται άλλοι 26 Κροάτες και ένας Έλληνας για τον φόνο του Μιχάλη

Χαβάη - Βίντεο: Έπεφταν στη θάλασσα για να μην καούν - «Καζάνι που βράζει» ο Ειρηνικός από τις φωτιές στη Χαβάη

Μπαράκ Ομπάμα: Η άγνωστη επιστολή σε πρώην του - «Κάνω καθημερινά έρωτα σε άνδρες... αλλά στη φαντασία μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης