Jet2 και TUI ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς τη Ρόδο

Jet2 και TUI ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς τη Ρόδο

H Jet2 στέλνει τσάρτερ για τους Βρετανούς τουρίστες

shutterstock_1139150633
Την ώρα που η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται σε τρία μέτωπα στη Ρόδο, χιλιάδες τουρίστες έχουν βρει καταφύγιο σε γυμναστήρια και αίθουσες σχολείων.

Όσον αφορά στους Βρετανούς τουρίστες, η Jet2 ανακοίνωσε ότι στέλνει τσάρτερ στην Ελλάδα προκειμένου να παραλάβει όσους έχουν εκκενώσει τους οικισμούς και θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, ενώ ακυρώνει όλες τις πτήσεις της στη Ρόδο.

Η Jet2 ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter: «Ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα που πρόκειται να αναχωρήσουν για τη Ρόδο σήμερα (πέντε πτήσεις συνολικά)...Τα πέντε αεροπλάνα θα αναχωρήσουν προς τη Ρόδο χωρίς επιβάτες-πελάτες, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε πελάτες πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις προγραμματισμένες πτήσεις τους».

Κλείσιμο


Ακόμη, η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα ταξίδια στη Ρόδο μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου.

Όπως επισημαίνει, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πραγματοποίησαν «τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» στο τουριστικό νησί της Ρόδου όπου συνεχίζεται να μαίνεται σφοδρή πυρκαγιά σήμερα Κυριακή, για έκτη συνεχή ημέρα.

Σύμφωνα με την TUI, «η κατάσταση στο νότιο τμήμα της Ρόδου παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη σήμερα και δεν έχουμε ακόμη εικόνα για βελτίωση των συνθηκών στην περιοχή. Αν και ο αριθμός των Βέλγων ταξιδιωτών σε αυτήν την περιοχή είναι αρκετά περιορισμένος, η κατάσταση επηρεάζει πολλούς παραθεριστές».

Η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις για Ρόδο από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων και να επιστρέψει σε μια πιο ήρεμη και ελεγχόμενη κατάσταση στο νησί».

Η TUI ανέφερε στον ιστότοπό της: «Ακυρώσαμε όλες τις εξερχόμενες πτήσεις προς τη Ρόδο έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου. Οι πελάτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρόδο θα επιστρέψουν με την προβλεπόμενη πτήση πίσω στις πατρίδες τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά στη Ρόδο - Μεγάλη αναζωπύρωση στο χωριό Ασκληπιείο

Οι Guns N’ Roses αψήφισαν τον καύσωνα και έπαιξαν τρεις ολόκληρες ώρες στο Ολυμπιακό Στάδιο

«Οι ντόπιοι είχαν έτοιμο φαγητό, νερό και υπνόσακους, καταπληκτικό» - Τουρίστες επαινούν τους Ροδίτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης