Φωτιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις περιοχές στη Ρόδο

Φωτιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις περιοχές στη Ρόδο

Από αέρος επιχειρούν 10 μέσα - Η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από χθες

5934651
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν τρεις δημοτικές ενότητες στη Ρόδο λόγω της πυρκαγιάς που πλήττει την περιοχή.

Σύμφωνα με την απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου και θα έχει ισχύ για έξι μήνες.

5934600
5934601
5934613


Κλείσιμο
«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18-07-2023 στις παραπάνω περιοχές σύμφωνα με τα ανωτέρω 8 και 9 σχετικά. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 18 Ιανουαρίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», αναφέρεται στην απόφαση του κ. Παπαγεωργίου.

Σημειώνεται ότι σχετικό αίτημα για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης των περιοχών στη Ρόδο που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές υπεβλήθη χθες από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον δήμαρχο Ρόδου.

5934614
5934618
5934626
5934640


Στη Ρόδο συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής, αν και η εικόνα το πρωί της Πέμπτης είναι σαφώς καλύτερη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Αρτοποιού, χθες στη Ρόδο, με τη συνδρομή εναέριων μέσων, περιορίστηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις, αν και τα εναέρια μέσα δυσκολεύτηκαν στην προσέγγιση των εστιών λόγω της χαμηλής ορατότητας που δημιούργησαν οι έντονοι καπνοί. Σήμερα, στο νησί η εικόνα είναι καλύτερη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πολλαπλοί οργασμοί από παντού» - Η σεναριογράφος της «Μουρμούρας» μίλησε στον Θεοδωράκη για τον λεσβιακό έρωτα


Πατέρας δύο παιδιών ο υποπλοίαρχος που σκοτώθηκε χθες στο τροχαίο της Μαραθώνος

Τα κοσμήματα «πρόδωσαν» τον Μπαγκλαντεσιανό δολοφόνο της 46χρονης τρανς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης