Καλαμαριά: Τέσσερις Έλληνες και μια 22χρονη αλλοδαπή τα μέλη της Χρυσής Αυγής που εισέβαλαν στην έκθεση του Σκοπιανού καλλιτέχνη

Καλαμαριά: Τέσσερις Έλληνες και μια 22χρονη αλλοδαπή τα μέλη της Χρυσής Αυγής που εισέβαλαν στην έκθεση του Σκοπιανού καλλιτέχνη

Ταυτοποίηθηκαν 4 Έλληνες και μια 22χρονη αλλοδαπή - Αναζητούνται οκτώ ακόμα άτομα, τα οποία φαίνεται να συμμετείχαν στο ίδιο επεισόδιο

xa-thessaloniki
Πέντε είναι τελικά τα άτομα που ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία για την εισβολή κουκουλοφόρων στην έκθεση του Σεργκέι Αντρέεφσκι από τα Σκόπια, στα τέλη Απριλίου, στην αίθουσα τέχνης Remezzo, στην Αρετσού Καλαμαριάς.

Οι δράστες είχαν απαιτήσει διά της βίας από τον καλλιτέχνη να κατεβάσει τα έργα του και να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης. Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ από βίντεο που ανήρτησαν οι δράστες στο διαδίκτυο προέκυψε ότι επρόκειτο για μέλη της «Χρυσής Αυγής».

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης ταυτοποίησαν ως δράστες τέσσερις Έλληνες (19 έως 24 ετών) και μια 22χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία που θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Αναζητούνται επίσης οκτώ ακόμα άτομα, τα οποία φαίνεται να συμμετείχαν στο ίδιο επεισόδιο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «ενεργώντας ως ομάδα με ενωμένες δυνάμεις, ψυχικό δεσμό και εθνικιστικά κίνητρα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, οι δράστες πραγματοποίησαν παρέμβαση επικολλώντας έντυπο υλικό και καλώντας επιτακτικά τον καλλιτέχνη να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης».

Η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράνομης βίας με ρατσιστικά κίνητρα (κατά συναυτουργία), της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, όπως επίσης της τέλεσης βιαιοπραγιών και πράξεων διχόνοιας.

Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγρια συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας - Σοβαρά τραυματισμένος ένας 16χρονος

Stoiximan Super League: Το… πάρτι τίτλου της ΑΕΚ μετά την ήττα του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη και η αντίδραση του Γιοβάνοβιτς

Στέψη Καρόλου: Viral στο διαδίκτυο η φωτογραφία με τη μεταμφιεσμένη «Μέγκαν Μαρκλ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης