Stoiximan Super League: Το… πάρτι τίτλου της ΑΕΚ μετά την ήττα του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη και η αντίδραση του Γιοβάνοβιτς

Stoiximan Super League: Το… πάρτι τίτλου της ΑΕΚ μετά την ήττα του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη και η αντίδραση του Γιοβάνοβιτς

Τα σενάρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η αγκαλιά του Μελισσανίδη στον Αλμέιδα και η διαμαρτυρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Collage_Maker-09-May-2023-05-04-AM-5212
Μια ανάσα από 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας της βρίσκεται η ΑΕΚ η οποία στο πλαίσιο της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League κατάφερε να επικρατήσει με ανατροπή 2-1 του Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και παράλληλα να δει το άλλον διεκδικητή του τίτλου, Παναθηναϊκό, να γνωρίζει την ήττα στο «Καραϊσκάκη» από τον Ολυμπιακό με 1-0, με αποτέλεσμα η Ένωση να βρεθεί στο +3 με μία αγωνιστική να απομένει!

Πλέον, ο δικέφαλος χρειάζεται απλώς να μην ηττηθεί στην τελευταία αγωνιστική των playoffs από τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς ακόμη και η ισοπαλία αρκεί για να φέρει τον τίτλο.

Όσον αφορά τη μάχη της τρίτης θέσης, μετά τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (2-0 τον Βόλο) αυτή θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το πάνω χέρι αφού παίζουν για δύο αποτελέσματα στην Τούμπα.

Τα αποτελέσματα

Άρης - ΑΕΚ 1-2

(Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα)

Βόλος – ΠΑΟΚ 0-2

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csh60i9lgna1)


Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0

Κλείσιμο
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1 - 0 | Highlights - Stoiximan Super League - 8/5/23 | COSMOTE SPORT HD


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS (9η αγωνιστική)
1.A.E.K. 80
2.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 77
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 70
4. Π.Α.Ο.Κ. 67
5. ΑΡΗΣ 50
6. ΒΟΛΟΣ 40

H επόμενη αγωνιστική (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)
Κυριακή 14 Μαΐου

ΑΕΚ – Βόλος (8μμ)
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (8μμ)
Παναθηναϊκός – Άρης (8μμ)

«Πάρτι» τίτλου έστησαν οι οπαδοί  της ΑΕΚ - Υποδοχή «πρωταθλητών» για τους παίκτες του Αλμέιδα

Αν και στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι ρευστά και από τη μια στιγμή μπορείς να βρεθείς από τον παράδεισο στην κόλαση, οι οπαδοί της ΑΕΚ νιώθουν ήδη πρωταθλητές και το έδειξαν αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων της 9ης αγωνιστικής που βρήκαν νικήτρια την ομάδα τους και ηττημένο τον Παναθηναϊκό.

Χιλιάδες ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για να πανηγυρίσουν την πιθανή επιστροφή της ΑΕΚ στον θρόνο της μετά από το 2017-18 όταν και κατέκτησε το 12ο της πρωτάθλημα.

Το πάρτι είχε ξεκινήσει από το Κλεάνθης Βικελίδης, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, συνεχίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οπού στις 03:00 έφτασε η αποστολή της ομάδας με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να αγκαλιάζει τον Αργεντινό προπονητή της ομάδα του και ολοκληρώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια με τους παίκτες του Αλμέιδα να γνωρίζουν την αποθέωση.




Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης του «Κλεάνθης Βικελίδης» χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο και έδωσαν χαρακτήρα... φιέστας στη βραδιά, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη μερικές ώρες μετά και στο διεθνές αεροδρόμιο, όπου μετέβησαν για να υποδεχθούν τους «κιτρινόμαυρους». 


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csh8im8vyl4x)


Λίγες ώρες μετά το τέλος των αναμετρήσεων περίπου 10.000 «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν στην πλατεία του Αετού στην Νέα Φιλαδέλφεια και έστησαν... πάρτι για το πρωτάθλημα που «έρχεται».


Άπαντες, φυσικά, περίμεναν και την αποστολή,  για να αποθεώσουν από κοντά τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του.

5882592
5882584



Η αποστολή της ΑΕΚ γνώρισε την αποθέωση από εκατοντάδες οπαδού της στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" οι οποίοι την υποδέχτηκαν φωνάζοντας "να' τοι, να' τοι οι πρωταθλητές".



Αρκετοί οπαδοί ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται και στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για να συνοδέψουν την αποστολή μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια.





Οι οπαδοί της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν έξω από τον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας και περίμεναν να αποθεώσουν τους πιθανούς πρωταθλητές, η πτήση των οποίων αφίχθη στις 3 τα ξημερώματα. 





Παίκτες και οπαδοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή 14 Μαΐου στο νέο τους γήπεδο για να γιορτάσουν και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, εφόσον δεν ηττηθούν από τον Βόλο και ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός νικήσει στη «Λεωφόρο» τον Άρη.


Η αντίδραση του Γιοβάνοβιτς και οι διαμαρτυρίες της ΠΑΕ

Την ώρα που στην ΑΕΚ πανηγύριζαν την πιθανή κατάκτηση του τίτλου ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα έβαζε με τον εαυτό του που μπήκε στη διδαδικασία να «επιλέξει ανάμεσα στα όνειρα και την υγεία των παικτών» του, ενώ στην ΠΑΕ είχαν παράπονα από τη διαιτησία για ένα πέναλτι που θεωρούν ότι δεν έδωσε ο διαιτητής σε πτώση του Σποράρ στο 57ο λεπτό του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα ο τεχνικός των πρασίνων προφανώς απογοητευμένος από την εξέλιξη του ντέρμπι αιωνίων και τα όσα είχαν προηγηθεί με τον κορωνοϊό που κόλλησε σχεδόν όλη η ομάδα, αναγκάζοντας τη Super League αναβάλει το ματς για την επόμενη ημέρα, έβγαλε πίκρα για τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες.

Συγκλονιστικός Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, είστε απάνθρωποι!»


Για τους παίκτες: «Είμαι μόνο περήφανος για τους παίκτες μου. Για όλη την προσπάθεια και κυρίως την προσπάθεια τις τελευταίες 4-5 μέρες. Με αυτή τη χώρα, τους υπευθύνους, αισθάνομαι άσχημα γιατί έγινα ένας από αυτούς. Δεν έχω αισθανθεί πιο άσχημα. Γιατί έπρεπε σε μία απάνθρωπη κατάσταση με όλους, Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ, με βάλανε σε αυτήν την απανθρωπιά μα διαλέξω ανάμεσα στην υγεία των παικτών μου και τα όνειρά τους. Αυτή η κοροϊδία που μας δόθηκε μία χώρα. Ούτε να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιον έλεγχο. Να επιλέξω να είμαι απάνθρωπος. Να επιλέξω μεταξύ των ονείρων τους και της υγείας τους. Το χειρότερο είναι πως να σταθώ εγώ; Ήταν μία πρωτοφανής κατάσταση που στο τέλος δεν νοιάζεται κανείς. Αλλά αυτό είναι τεράστια κοροϊδία. Η λογική ήταν να κατανοήσουν το πρόβλημα. Το θεωρούσα πολύ προσβλητικό που μας δόθηκε μία μέρα. Πολύ προσβλητικό. Εγώ είπα στην ομάδα σταματήστε όλες τις ενέργειες. Να παίξουμε. Έχω πάρει πρωταθλήματα και έχω χάσει. Αυτή τη στιγμή οι δικές μου οι ευθύνες είναι πιο μεγάλες».

Για αν πρέπει να αλλάξει κάτι στην κατάσταση: «Δεν με απασχολούν. Ούτε αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Με απασχολεί που έγινα σαν αυτούς. Αυτό με πεθαίνει. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια για το Πρωτάθλημα και δεν μπορούσε να μας το πάρει καμία ομάδα. Αυτό που περίμενα απ' όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα μπορούσανε να δούνε αυτό το φυσιολογικό πράγμα. Θα μπορούσε τουλάχιστον για το γαμώτο. Για το ποδόσφαιρο. Για τον τίτλο. Να έχουμε λίγο διαφορετικές συνθήκες. Εγώ είμαι προπονητής ομάδας με περιστατικό παίκτη με πρόβλημα. Είτε να πάρουμε άλλους να παίξουν είτε να βάλουμε τους ίδιους που θέλανε περισσότερο από κάθε άλλον το πρωτάθλημα. Δεν είχα σκοπό ούτε να παρακαλέσω. Λυπάμαι για τους παίκτες μου. Θα τις αναλάβω τις ευθύνες μου. Όλοι αυτοί που θα μιλάνε για την υγεία, ο ΠΣΑΠΠ και τις βραβεύσεις πάλι θα μιλήσουν; Εγώ δεν θα κοιμάμαι τα βράδια. Δεκαεπτά και δεκαοκτώ ήταν με Covid. Όλοι εσείς και οι συνάδελφοί σας που χλευάζατε τις προηγούμενες μέρες. Δεν έχω πρόβλημα. Χάσαμε το πρωτάθλημα. Ίσως λόγω των χειρισμών. Σιχαίνομαι τον εαυτό μου. Δεν έχω ιδέα πως θα τους δω αύριο στα μάτια. Καμία ομάδα δεν μας πήρε το πρωτάθλημα. Το χάσαμε μόνοι μας ως ομάδα και εγώ ως προπονητής. Αλλά αύριο θα βρείτε κάτι να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα».

Σε ότι αφορά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκείνη στάθηκε στη διαιτησία και σε μια φάση του 57ου λεπτού του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Για ακόμα μία φορά εφέτος μία εις βάρος μας διαιτητική απόφαση, ο μη καταλογισμός πέναλτι στην ανατροπή του Σπόραρ στο 57ο λεπτό, αλλάζει τα δεδομένα του αγώνα. Κατάντησε ρουτίνα πλέον η εις βάρος μας αδικία».


Ειδήσεις σήμερα:

«Supercars»: To κύκλωμα της Πάτρας έταξε πολυτελές Range Rover σε τιμή… μικρού αυτοκινήτου

Σοκ σε κολυμβητήριο στη Μεταμόρφωση - Διεστραμμένος φωτογράφιζε ανήλικα κορίτσια με μαγιό

Τύρναβος: Βίαζαν την 22χρονη και την κατέγραφαν σε κινητό τηλέφωνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης