Λιμενικό Σώμα: 104 χρόνια από την ίδρυσή του - «Τιμούμε τη μνήμη όσων έπεσαν στο καθήκον» λέει ο Πλακιωτάκης

Λιμενικό Σώμα: 104 χρόνια από την ίδρυσή του - «Τιμούμε τη μνήμη όσων έπεσαν στο καθήκον» λέει ο Πλακιωτάκης

Αποτελούν «υπόδειγμα» οι συνάδελφοι που καθημερινά υπερβαίνουν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, τόνισε ο αρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης

plakiotakis1
Εκατόν τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη τους, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

plakiotakis1223
Από αριστερά ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος


«Τιμούμε τη μνήμη όλων των στελεχών του Σώματος που έπεσαν στο καθήκον, στα 104 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από την ίδρυσή του. Τιμούμε τη θυσία τους για την πατρίδα και δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε την παρακαταθήκη τους για τις επόμενες γενιές» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Κλείσιμο
limeniko-soma92
limeniko-soma2121


Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην προσφορά των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος επισημαίνοντας το τεράστιο έργο τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, αλλά και στην καταπολέμηση κάθε έκνομης ενέργειας. Πρόσθεσε ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής επιχειρούν με πλήρη σεβασμό απέναντι στις διεθνείς συνθήκες και τους άγραφους νόμους της θάλασσας.

antinavarhos1
Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης


Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης, σημείωσε ότι η 19η Μαρτίου είναι μια ημέρα μνήμης, αποτίμησης και υπερηφάνειας για το εξόχως σημαντικό έργο του Σώματος, που η Ελληνική Πολιτεία του έχει εμπιστευτεί να επιτελέσει στο διάβα των 104 χρόνων της ένδοξης ιστορίας του. «Τιμούμε σήμερα», είπε ο αρχηγός αντιναυάρχος Γιώργος Αλεξανδράκης, «όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

antinavarhos2
Στο μνημείο των πεσόντων του Λιμενικού Σώματος ο αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης
plakiotakis-antinavarhos82
Αριστερά ο αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης και δεξιά ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης


«Τιμούμε», συνέχισε, «τους εν ενεργεία συναδέλφους που καθημερινά προσθέτουν κρίκους υπερηφάνειας στην αλυσίδα των επιτευγμάτων του Σώματος, αποτελώντας την πραγματική και αδιαμφισβήτητη ισχύ του σε οποιοδήποτε μέρος υπηρετούν, όπου και όποτε απαιτείται, υπερβαίνοντας συχνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Με τη δράση τους αποτελούν υπόδειγμα επαγγελματισμού, διοικητικής και επιχειρησιακής αρτιότητας, αλλά και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χωρίς το ιππικό η παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Για ποιον λόγο ματαιώθηκε η συμμετοχή του

Ασπασία Μπόγρη: Κινδύνευσε η ζωή της νεαρής κοπέλας που είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από τον πατέρα της

Μικρούτσικος μετά τις δηλώσεις για την Τρέμη: «Ήμουν αφελής, πίστευα ότι είχε τελειώσει η συνέντευξη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης