Σεισμός στην Τουρκία - Λέκκας: «Ήμασταν η μόνη ομάδα που διατρέξαμε όλες τις περιοχές»

Σεισμός στην Τουρκία - Λέκκας: «Ήμασταν η μόνη ομάδα που διατρέξαμε όλες τις περιοχές»

Ο καθηγητής συνόψισε, επίσης, ποια είναι τα προβλήματα που εντόπισε στην Τουρκία

LEKKAS
«Έχουμε την εικόνα των καταστροφών για κάθε πόλη ξεχωριστά» δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος μίλησε για τα όσα βίωσε στην Τουρκία.

Στην ελληνική αποστολή διάσωσης μετείχαν 36 διασώστες της ΕΜΑΚ δύο αξιωματικοί -μηχανικοί του Πυροσβεστικού Σώματος 8 γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ, τρία διασωστικά σκυλιά και τρία ειδικά διασωστικά οχήματα, καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας.

«Θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα να αναλύσουμε τον σεισμικό κίνδυνο και το θέμα της τρωτότητας των κατασκευών. Έχουμε να κάνουμε με μία διαδικασία μεικτή, όπου είναι ένα πολύ σύνθετο σεισμοτεντονικό πλαίσιο και ένα σύνθετο πλαίσιο κατασκευών» είπε ο Ευθύμιος Λέκκας στο Mega και την εκπομπή «Live News».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqhiosmgemg1)
Κλείσιμο


Σχετικά με την ελληνική ομάδα διάσωσης, ο καθηγητής εξήγησε: «Ήμασταν η μόνη ομάδα που διατρέξαμε όλες τις περιοχές. Έχουμε την εικόνα των καταστροφών για κάθε πόλη ξεχωριστά». Και αναφορικά με τον σεισμό ο καθηγητής είπε ότι πρόκειται για πολλά ρήγματα τα οποία συνθέτουν μία ζώνη οριζόντιας ολίσθησης και ξεκαθάρισε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιο ρήγμα.

Στο ζήτημα των κατασκευών ο καθηγητής συνόψισε ποια είναι τα προβλήματα που εντόπισε στην Τουρκία: «Τα κυρίαρχα θέματα είναι ο αντισεισμικός κανονισμός- δεν είναι τόσο καλός-, δεύτερον δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός και τρίτον η ποιότητα των υλικών είναι χάλια».

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: Η αγορά της Αντιόχειας πριν και μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου - Δείτε βίντεο

Κατάσκοποι ή UFO τα «μπαλόνια»; Η CIA θα λύσει τον γρίφο

Σεισμός στην Τουρκία: Αναγκαστική στροφή Ερντογάν προς τη Δύση - Τα σενάρια για τις εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης